Gaimon en Hutarovich hangen fiets aan de wilgen

Gaimon en Hutarovich hangen fiets aan de wilgen

Hutarovich op het podium van de Scheldeprijs 2015 - foto: Sirotti

dinsdag 1 november 2016 om 12:03

Philip Gaimon en Yauheni Hutarovich keren in 2017 niet terug in het profpeloton. De 30-jarige Amerikaan en de 32-jarige Wit-Rus hebben besloten om hun carrières te beëindigen, ondanks dat ze beiden nog konden rekenen op verschillende aanbiedingen.

Hutarovich vindt geen passende aanbieding
Hutarovich houdt nog wel een kleine slag om de arm. “Niet alleen mijn seizoen zit erop, maar zeer waarschijnlijk ook mijn gehele carrière. Mijn contract bij Fortuneo-Vital Concept is niet verlengd en met de voorwaarden van andere teams was ik niet tevreden. Blijkbaar is hier dus het moment gekomen om helemaal te stoppen met wielrennen. […] Wel zou ik graag in de wielersport actief blijven. Ik heb veel know how, maar weet nog niet in wat voor rol ik dat kan toepassen. Maar dat zullen we wel zien”, vertelt hij aan het Wit-Russische Sportpanorama. Hutarovich woonde jarenlang in Frankrijk, maar verhuist binnenkort terug naar Minsk. Tijdens zijn carrière boekte hij 27 profzeges, waaronder één in de Vuelta a España. In 2010 vloerde hij onder meer Mark Cavendish en Alessandro Petacchi in een massasprint te Marbella.

Gaimon geeft jongeren een kans
Gaimon kon niet bij Cannondale-Drapac blijven en besloot daarna te stoppen. “Ik had aanbiedingen van Continental-teams, waar ik meer geld kon verdienen dan ik ooit gedaan heb”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Maar als ik dan naar al die jonge, snelle gasten kijk, dan zie ik mezelf terug toen ik 23 was. Ik kon op de aanbiedingen in gaan, maar voor mij zou het dan een baan zijn en voor die gasten een droom. Het voelde niet goed om de schaarse plekjes van de jongere gasten af te pakken. Ik wil ook niet de best betaalde renner in een klein team zijn, dat zou ik verschrikkelijk vinden. […] Het is altijd mijn missie geweest om de WorldTour te halen, iets wat me twee keer gelukt is. Ik heb daarvoor alles gegeven. Maar eenmaal op dat niveau, was mijn plafond bereikt. Ik ben goed, maar niet zó goed.” Op Twitter knipoogt hij subtiel naar Lance Armstrong.

Dit artikel delen:

19 Reacties

achtpuntzes 1 november 2016 om 12:18

@ redactie:

Quote:
Op Twitter knipoogt hij subtiel naar Lance Armstrong.

leuk verzonnen, maar LA is gewoon de veelgebruikte afkorting van Los Angeles, de woonplaats van Gaimon.

edit; ah, de foto van Lance op de bank dus. leuke knipoog. :)

arjando.ooms 1 november 2016 om 12:24

Toch jammer dat je m dan niet vat.

Chaba 1 november 2016 om 12:26

@achtpuntzes
Het gaat natuurlijk om de foto die relateert aan de foto dat Armstrong op zijn bank ligt met al zijn gele truien en zegt: “Back in Austin and just layin’ around…”

Il Cavaliere 1 november 2016 om 12:26

8.6 hij is ook moeilijk hè..

berlusconi 1 november 2016 om 12:27

@achtpuntzes
Ze doelen denk ik op een foto die armstrong eerder op twitter zette waar hij met zijn zeven gele truien op de bank lag te chillen.

frankusa 1 november 2016 om 12:29

Gaimon z’n boek is enorm leuk geschreven. toffe gast.

Tuubke 1 november 2016 om 12:55

Wel heel idealistisch, die Gaimon. Prachtig dat hij plaats maakt voor jongeren. Zou hij zelf nou genoeg verdiend hebben om niet meer te hoeven werken, of een andere baan achter de hand hebben?

Romāns Vainšteins 1 november 2016 om 13:11

Nog nooit van gehoord en/of voor de meet zien koersen die hele Gaimon niet maar wat ik hier zo lees en zie toont wel dat het een gezonde gozer is.

achtpuntzes 1 november 2016 om 13:18

ah, weet ik veel want ik ken die foto van Lance niet.

"schoenen van de bank!" zou m'n moeder trouwens zeggen! ;)

Netraam 1 november 2016 om 13:22

Had nog bijna een overeenkomst met DiDa, maar dat liep stuk. Vanwege zijn tattoo heeft hij het niet bij sommige andere ploegen geprobeerd, hoewel hij die ploegen niet noemt.

Hutarovich… tja. *shrug emoji*

Romāns Vainšteins 1 november 2016 om 13:48

Ik vind het wel knap als je de woonplaats van Gaimon moeiteloos opdreunt terwijl je die Armstrong foto niet kent.

GreenDay 1 november 2016 om 13:49

Die Gaimon lijkt mij een aardige, nuchtere kerel , wil ik wel eens een pint mee gaan drinken. Wielerflits, organiseren jullie een fanavond?

Mac-S 1 november 2016 om 14:45

Goh, is Hutarovich nog maar 32? Voor mijn gevoel is die al twintig jaar in het peloton actief. Werd wel steeds minder de laatste jaren, dus kan me voorstellen dat hij geen vet contract meer krijgt.

teunster 1 november 2016 om 14:47

Hutarovich had ik ooit in de Vuelta pool van 2014. Was geen succes! Hij begon nog met een top 10 en toen was het over. Verder weet ik echt niets van hem. En van Gaimon eigenlijk ook niet. Wens ze veel succes in hun verdere leven!

Dolfy 1 november 2016 om 16:49

Zoek volgend jaar ook niet naar de naam van Willi Willwohl, hij stop ermee. Opvallend wel ondanks wat knieproblemen dit seizoen. Mentaal iets vooral begrijp ik.

nederbelg 1 november 2016 om 17:39

@Dolfy
Tja, kan me voorstellen dat ie onder zo’n naam gebukt gaat…

123poetertjes 1 november 2016 om 18:43

Die gast schijnt Cookie Monster als bijnaam te hebben, dan heb ik gewoon onbewust bijna twee jaar een UI van ‘m gehad hier.

Verweggistan 1 november 2016 om 19:30

Leuke foto van Gaimon.
Kan Hutarovich niet ploegleider/renner worden van Team Minsk, zoals Kuchynski dat deed. Lekker renners ontslaan die jou verslaan :)

Headlines

Materiaalzone

Populair