Froome past voor criterium Saitama: “Lichaam nog niet klaar voor wegwedstrijd”

zaterdag 26 oktober 2019 om 09:35
Froome past voor criterium Saitama: “Lichaam nog niet klaar voor wegwedstrijd”

foto: Cor Vos

Na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné maakt Chris Froome zondag zijn rentree in een wedstrijd. In het jaarlijkse ASO-criterium in het Japanse Saitama staat een ploegentijdrit en een rit-in-lijn op het programma. De Brit zal echter alleen meedoen aan de ploegentijdrit, zo meldt Het Nieuwsblad.

“Ik sta waar ik wil staan in mijn revalidatie maar het typische aan een wegwedstrijd, constant optrekken en versnellen, daar is mijn lichaam nog niet klaar voor”, aldus Froome tegen de Belgische krant.

“Aan de ploegentijdrit zal ik wel deelnemen”, vervolgt de viervoudig Tourwinnaar van Team Ineos. “Het is een andere discipline met een meer gelijkmatig tempo. Ik wil er mijn ploegmaten (Bernal, Kwiatkowski en Castroviejo, red) zo goed mogelijk helpen.”

Froome, die in Japan ook al het parcours van de Olympische wegwedstrijd verkende, zal de komende weken nog onder het mes moeten om een plaat en enkele schroeven uit zijn heup te laten verwijderen. Een bout in het dijbeen blijft zitten. “Dat zal voor na mijn carrière zijn”, sluit Froome af.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Panache 26 oktober 2019 om 11:07

Waarschijnlijk meer een ploegentijdrit als liefhebber en motivatie, dan als topsporter die al tot het gaatje kan gaan. Binnen 4-1/2 maand na zo’n zware val al weer redelijk op niveau rijden is een klein wonder.

robert-jan 26 oktober 2019 om 12:26

Als je nog geen half jaar geleden alles breekt wat los en vast zit en dan nu uberhaupt alweer kan fietsen vind ik dat al een wonder an sich. Dat staat nog los van de mentale klap die je moet verwerken na zo’n horror crash. Daar neem ik mijn pet voor af.

vanSpringel 26 oktober 2019 om 11:38

Respect.

Fikret 26 oktober 2019 om 12:28

Hij lijkt ook wel op Saitama met zijn kale kop.

Pietspeed 26 oktober 2019 om 16:49

Wat een gast, wat je d’r ook van vindt.

Headlines

Materiaalzone

Populair