Froome hoopt op rentree in 2019, droomt van Spelen

zaterdag 14 september 2019 om 11:18
Froome hoopt op rentree in 2019, droomt van Spelen

foto: Cor Vos

Chris Froome hoopt nog voor het einde van het huidige kalenderjaar terug te zijn in koersverband. Via lucratieve criteriums wil de viervoudige Tourwinnaar, die in de Dauphiné zich zwaar blesseerde bij een valpartij, al wedstrijdkilometers kunnen maken, voordat het nieuwe seizoen begint. Ook wil hij in 2020 een gooi doen naar het goud tijdens de Olympische Spelen.

Froome zou voorspoedig herstellen van zijn zware valpartij in het Critérium du Dauphiné en heeft zich reeds uitgelaten over een rentree in het peloton. In een uitgebreid gesprek met The Telegraph heeft hij aangegeven dat hij zelfs eind 2019 al hoopt te kunnen koersen. “Het zou geweldig zijn als ik kan deelnemen aan enkele events in het naseizoen. Zo kan ik voor januari alvast wat doen.” Hij doelt mogelijk hiermee op lucratieve criteriums als het Saitama Criterium (27 oktober).

Ook over komend seizoen heeft hij al zijn ideeën. Froome maakte er al langer geen geheim van dat hij in 2020 graag zou terugkeren in de Tour de France om een gooi te doen naar een vijfde eindzege, waarmee hij op gelijke hoogte zou komen als Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain. Maar hij blijkt zich ook te willen mengen om de strijd om de gouden medailles tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Daarmee lijkt hij zijn horizon te willen verbreden.

‘Veeleisende wedstrijd’
Froome wil deelnemen aan zowel de wegwedstrijd als de individuele tijdrit, hoewel andere renners juist een afweging lijken te willen maken tussen de twee. De Olympische wegwedstrijd staat voor 25 juli gepland, amper zes dagen na het einde van de Tour de France. De tijdrit wordt verreden op 29 juli. “Ik ben dankbaar dat ik op de weg terug ben en dankbaar dat ik kan herstellen”, zei de Brit in het interview. “Nu ga ik ook alles geven.”

“Zowel de tijdrit als de wegwedstrijd in Tokio zien er goed uit. Ik denk dat de wegwedstrijd meer dan 5000 hoogtemeters telt. De temperaturen zouden dicht tegen de 40 ℃ aan liggen aan een hoge luchtvochtigheid. Het belooft een extreem veeleisende wedstrijd te worden. Dat de koers wordt verreden amper een week na de Tour de France – en ik ga ervan uit dat ik de Tour doe – is eigenlijk perfect. Ik ga graag in beide wedstrijden de strijd aan.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

jan jansen 14 september 2019 om 11:46

Volgers dromen van een eerlijke Froome

0
fietsvriend 14 september 2019 om 12:02

+1

Nog nooit iets gepresteerd in een ééndagswedstrijd toch?

0
leegloper 14 september 2019 om 12:05

Gaat dit ten koste van zijn Tourambities? Of rijden Thomas, Bernal en Carapaz gewoon in het treintje voor Froome die naar Tokyo piekt?
Wegrit en tijdrit in deze volgorde beide competitief rijden lijkt ook een brug te ver, maar ja het is Froome.

0
Viktrodriguez 14 september 2019 om 12:32

Het ”maar ja, het is (wel) Froome” en de Olympische wegwedstrijd in dezelfde zin is een vreemde combinatie. Etappekoersen en eendagswedstrijden zijn twee totaal verschillende disciplines en hij heeft namelijk nog nooit aangetoond het klassieke werk op dat niveau echt goed genoeg te beheersen om als kanshebber voor een medaille in de wegwedstrijd gezien te worden. In Rio werd hij ook ”pas” 12e, terwijl meerdere renners voor zijn neus wegvielen en een uitstekend parcours. Daarnaast zal hij er niet beter op geworden zijn. Sterker nog, door zijn leeftijd en de huidige blessure zal het eerder minder zijn.

Voor de tijdrit is hij normaliter wel een favoriet, maar voor de wegwedstrijd allerminst een zekerheidje.

0
Fikret 14 september 2019 om 12:53

Lijkt me niet dat een Bernal wordt opgeofferd voor een treintje. Froome is niet de onbetwiste nummer 1 in de pikorde, Bernal is minstens gelijkwaardig. Thomas is ook gewoon een grote favoriet voor Tour winst, ook als Froome en Bernal mee doen. Carapaz zal wel lager in de pikorde staan, een luxe knecht die bij eigen kansen gewoon het podium kan halen.

Bernal, Froome, Dumoulin, Roglic, Thomas zijn de mannen voor Tour winst.

0
LutsenkoFan 14 september 2019 om 15:51

Kijk bijvoorbeeld naar Mollema die is eigenlijk altijd op zijn best in San Sebastian, 1 week na de Tour.

0
evos01 14 september 2019 om 12:47

Hij moet dan wel op de fiets blijven zitten,niet meer vallen dus.Ik zou zeggen
werk aan je herstel en begin in 2020.

0
FDJ 14 september 2019 om 13:12

Gok dat Bernal volgend jaar alsnog naar de Giro gaat. Alles moet wijken voor de 5e van Froome. Brits team in de recordlijstjes. Dat telt hoger dan een eventuele 2e van Bernal.

0
NvL2.0 25 september 2019 om 10:33

“Froome wil deelnemen aan zowel de wegwedstrijd als de individuele tijdrit, hoewel andere renners juist een afweging lijken te willen maken tussen de twee.”

Je bent verplicht beide te starten toch? Volgens mij is er weinig kiezen aan

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone