Froome heeft vertrouwen in zoektocht Brailsford, maar sluit transfer niet uit

vrijdag 15 februari 2019 om 17:05
Froome heeft vertrouwen in zoektocht Brailsford, maar sluit transfer niet uit

foto: Cor Vos

Chris Froome heeft vertrouwen in de zoektocht van ploegbaas Dave Brailsford naar een nieuwe hoofdsponsor. Sky heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen met de sponsoring van Team Sky en ondertussen wordt een Colombiaans oliebedrijf genoemd als nieuwe geldschieter. Toch houdt Froome de deur op een kier voor een vertrek.


“Het is nog niet door mijn hoofd geschoten om ergens anders te kijken, eerlijk gezegd”, zegt de 33-jarige Froome tegen Cyclingnews. “Ik heb er vertrouwen in dat het team een nieuwe naamsponsor vindt voor volgend seizoen. Sky was de laatste tien jaar ongelooflijk goed voor ons, we mogen ons gelukkig prijzen dat we de laatste tien jaar een sponsor hebben gehad. Dat is vrij zeldzaam in het wielrennen.”

Mogelijk is het voor Froome, als geboren Keniaan, mooi om zijn carrière af te sluiten bij een Afrikaanse ploeg. Ook bestaat de kans dat hij voor een Colombiaanse ploeg gaat rijden. Ecopetrol is volgens de geruchten in de race om de nieuwe sponsor van Team Sky te worden. “Dat heb ik nog niet overwogen, maar, het kan wel”, aldus de Britse winnaar van de laatste Giro d’Italia. “Alles is mogelijk, zeker tegenwoordig. Maar veel aan deze opties heb ik nog niet gedacht.”

Froome is momenteel actief in de Tour Colombia 2.1, waar hij zijn seizoen is begonnen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Kelder is de Man 15 februari 2019 om 17:19

Ook bestaat de kans dat hij voor een Colombiaanse ploeg gaat rijden.

Ja.. dat is dan toch gewoon het oude Sky met wat aanpassingen hier en daar wellicht?

NielsCos 15 februari 2019 om 18:06

Klopt inderdaad, nieuwe sponsor is enkel voor het geld, de werkwijze en filosofie komt mee over zoals ze nu is. Dus indien Sky het budget van dit seizoen voor volgend seizoen kan evenaren, zie ik niets veranderen in het koersverloop.

Daarnaast zie ik Froome zeker niet vertrekken. De enige ploegen die hem kunnen halen zijn volgens mij de rijke ploegen zoals Astana, Bahrain Merida en UAE Emirates, en daar krijgt hij niet de steun die hij nu heeft.

Romāns Vainšteins 15 februari 2019 om 18:06

Naar verluidt ziet hij zich ook wel passen bij een nieuw team met H&M als megasponsor, die zich middels een zeer agressieve strategie op de wielerkledingmarkt richten gaan.

Kelder is de Man 15 februari 2019 om 18:12

Dan iig niet van die lelijke shirts met orca’s op de achterkant.

CyclesGoff 15 februari 2019 om 18:30

Lijkt me een goede klimknecht voor Dumoulin. Ik zeg: doen!

IlPirata 15 februari 2019 om 19:12

Froome naar Roompot, het kan zo;-)

west 16 februari 2019 om 08:21

Je moet hem als ploeg ook maar willen… Een dan 34-jarige renner, waar altijd een vrij dikke zweem van verdachtmakingen omheen hangt. Terwijl je voor de helft van het geld Mas, Sosa, Soler of zelfs Bernal, Lopez, Dumoulin of Roglic zou kunnen wegkopen…

DeLuiaardVanLimburg 16 februari 2019 om 10:39

Vraag het me toch af – van Orka Clean Ocean gewouwel naar EcoPetrol Boorplatform… zou dat nog voor wroeging zorgen?

Gilberto 16 februari 2019 om 19:33

Waarom stopt Sky ermee?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.