Froome geopereerd om stukjes metaal te verwijderen

vrijdag 8 november 2019 om 13:29
Froome geopereerd om stukjes metaal te verwijderen

foto: Cor Vos

Chris Froome is succesvol geopereerd. Bij de renner van Team Ineos zijn metaalplaatjes verwijderd uit zijn lichaam. Het gaat om een plaatje dat moest helpen bij het stabiliseren van zijn heup en schroeven die in zijn elleboog waren gezet. Dit is een volgende stap in het herstel van de Brit.

Na zijn zware valpartij tijdens het Critérium du Dauphiné, waarbij Froome onder meer zijn heup, elleboog, dijbeen, borstbeen en een nekwervel brak, werden de metalen geplaatst. Een plaatje zal altijd onderin het dijbeen van de kopman van Team Ineos blijven zitten, in tegenstelling tot de stukjes die nu verwijderd zijn.

De operatie vond plaats in het ziekenhuis van Saint-Étienne. “Iets minder ijzerwaar in mijn heup en elleboog”, schrijft Froome op social media. “Ik voel mij een beetje duizelig, maar alles is goed gegaan.”

Froome reed met de pinnen in zijn lichaam ook al veel op de fiets. Zo reed hij de tijdrit van het Saitama Criterium, maar wilde nog niet in een peloton fietsen. Zijn doel is om volgend jaar voor de vijfde keer de Tour de France te winnen. Daarnaast kijkt hij uit naar de Olympische Spelen kort daarna in Japan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Mathieu Moller 8 november 2019 om 14:36

Afgaande op de titel: “Het is dus toch een robot!!”

west 8 november 2019 om 14:49

“Less some hardware from my hip & elbow Feeling groggy but all went perfectly”
Nog iets te groggy om te Tweeten dus…

Koers 8 november 2019 om 15:28

Die zal er tijdens roubaix nog niet staan..

Dick H. 8 november 2019 om 16:04

We mogen allemaal onze bedenkingen hebben over Froome, maar het is wel een karakterman.

jooprioolpijp 8 november 2019 om 18:59

Precies.

Cochise 8 november 2019 om 16:55

Hij staat al op competitiegewicht zo te zien. Als je dat vergelijkt met de 7kg extra die Wout Van Aert tijdens zn blessuretijd is aangekomen

Headlines

Materiaalzone

Populair