Herstellende Chris Froome: “Tour de France drijft me”

zaterdag 26 oktober 2019 om 14:26
Herstellende Chris Froome: “Tour de France drijft me”

foto: Cor Vos

Chris Froome rijdt morgen in het Japanse Saitama weer zijn eerste kilometers. Hij komt in actie in de ploegentijdrit die voorafgaat aan het ASO-criterium in Saitama. Helemaal terug is de viervoudige Tourwinnaar allerminst. “Eerst moet de krachtverhouding in mijn benen weer 50-50 worden.”

“Het ongeluk heeft me zeker veranderd. Het is alsof je weer vanaf nul moet beginnen”, opent een nog altijd hinkende Froome zijn verhaal in gesprek met AFP. Maar het motiveert Froome ook. “Een uitdaging als deze heb ik nog nooit gehad. Dit zou je kunnen zien als ongelooflijk moeilijke en negatieve situatie, maar ik heb geprobeerd het om te draaien om iets unieks te realiseren.”

Maar voor Froome een gooi kan doen naar een vijfde Tourzege moet er nog heel wat gebeuren. “Eerst moet de krachtverhouding in mijn benen weer 50-50 worden. De verhouding is nu 65-35”, zegt hij. “In december moeten er nog zes schroeven en een metalen plaat uit mijn heup worden verwijderd.”

Vast staat dat de Ronde van Frankrijk het doel blijft van Froome. “De Tour de France drijft me. Ik ga er alles aan doen om terug te keren naar waar ik gebleven ben.” Daarnaast staat ook de Olympische wegrit op zijn verlanglijst. “Ik won nog nooit een eendagskoers, maar het parcours van de Olympische wegwedstrijd is fantastisch”, liet hij na de verkenning optekenen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jan 27 oktober 2019 om 10:59

Ik heb hier een hard hoofd in.
En laat die dichte disc wielen voor wat ze zijn Froome

Kevin Lowagie 28 oktober 2019 om 14:54

Dit is wel een erg opvallend krachtverschil. Om dit helemaal teniet te doen zal er nog erg veel trainingsarbeid moeten verricht worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair