Franco Pellizotti wordt voor twee jaar geschorst

dinsdag 8 maart 2011 om 16:27

Franco Pellizotti heeft van het TAS een schorsing van twee jaar gekregen. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa. De UCI wilde de Italiaan schorsen nadat er vorig jaar verdachte bloedwaarden werden vastgesteld op zijn bloedpaspoort, maar hij ging daartegen in beroep bij het Internationaal Sporttibunaal. Dat oordeelde vandaag dat hij dan toch twee jaar aan de kant moet.

Net voor de Ronde van Italië van vorig jaar werd Pellizotti, die het jaar voordien nog tweede was geworden in de Giro en in de Ronde van Frankrijk de bergtrui pakte, voorlopig geschorst. Hij werd wel vrijgesproken door het Italiaanse anti-dopingbureau, maar de UCI ging daartegen in beroep bij het TAS, en met succes zo blijkt nu. Pellizotti mag op 7 mei 2012 terugkeren in competitie.

Ook Pietro Caucchioli, bij wie eveneens verdachte bloedwaarden waren vastgesteld op het biologisch paspoort, moet voor twee jaar aan de kant. De uitspraak van vandaag heeft bovendien mogelijk gevolgen voor de zaak rond de Sloveen Tadej Valjavec, die ook verdachte waarden liet optekenen maar eveneens werd vrijgesproken door zijn nationale bond.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone