Francis De Greef (30) beëindigt loopbaan

Francis De Greef (30) beëindigt loopbaan

De Greef reed de laatste twee jaar voor Wanty-Groupe Gobert - foto: Sirotti

zondag 27 december 2015 om 13:15

Francis De Greef stopt met profwielrennen. De 30-jarige Belg had naar eigen zeggen een mondeling akkoord met Wanty-Groupe Gobert, maar toch kreeg hij geen contractverlenging. Dat meldt hij zelf op Twitter.

In 2008 debuteerde De Greef als prof bij Silence-Lotto, waar hij tot en met 2013 vertoefde. Wanty-Groupe Gobert pikte hem daarna op. Na twee seizoenen in het blauw leek hij er een derde jaar aan vast te plakken, maar tot een verlenging van de verbintenis kwam het niet. “Een reden werd mij nooit gegeven”, aldus De Greef, die hetzelfde lot beschoren is als zijn landgenoot Kristof Vandewalle. Hij liet afgelopen week weten ook zijn loopbaan te beëindigen op dertigjarige leeftijd.

“Ik blik terug op heel veel mooie momenten en wil familie, vrienden en supporters bedanken voor alle steun”, vertelt onze zuiderbuur, die in zijn profloopbaan geen zege boekte. Hij kwam in die jaren wel tot elf grote rondes, die hij allemaal uitreed. In de Giro d’Italia wist hij drie keer top twintig te rijden in het eindklassement.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Purito 27 december 2015 om 13:18

Sneu voor zo’n jongen, maar ook wel begrijpelijk. Want was is nou echt de toegevoegde waarde van zo’n renner in het peloton? Als kopman komt hij ruim tekort, en een pure knecht is het ook niet.

Ik hoop dat hij iets kan ondernemen waar hij voldoende plezier uit kan halen.

0
achtpuntzes 27 december 2015 om 13:22

dus over ongeveer een jaar een artikel hier op wf; fiets aan de wilgen: Francis de Greef. ;)

0
Leukefans 27 december 2015 om 13:23

Jammer, heeft mede door zijn lichaamsbouw en misschien ook zijn aanpak nooit alles uit zijn grote talent kunnen halen denk ik..

0
SolerEritrean 27 december 2015 om 13:35

@Purito

Zou een uitstekende knecht voor een WT tour team zijn. 22e in ronde van Zwitserland word je niet zomaar! Beste pure klimmer bij Wanty, jammer dat ze hem laten weggaan en hem inruilen voor een of andere kermiscoureur die nog geen brug over kan.

http://procyclingstats.com/rider.php?id=140599

Geen uitschieters maar een zeer degelijke renner!

0
IljoKeisseFan 27 december 2015 om 13:44

Ik vind dat Wanty Groupe Gobert sowieso maar een bij elkaar geraapt zooitje 2e-rangs renner. Ze hebben een hele zooi aan middelmatige renners en hebben hun goede renners (De Greef en Leukemans) juist laten gaan. Vooral na een mondeling akkoord kun je dit niet maken naar jouw werknemer. Ach ja, er zit toch geen filosofie achter bij Hilaire. Wat maakt het allemaal uit?

0
SolerEritrean 27 december 2015 om 13:52

@IKF

Idd, Leukemans en De Greef zijn misschien wel de zwaardere contracten, maar Leukemans won nog wel een x-aantal koersen per jaar. Met Bille en Claeys gevoelig versterkt, maar snap niet waarom Gasparotto en jongens als Veuchelen dan weer wel mogen blijven (die koersen zeker en vast ook niet voor een appel en een ei)

0
Nick Nuyens 27 december 2015 om 13:55

Ze hebben wel Guillaume Martin gehaald. Won die niet zomaar even een bergrit in de ronde van de toekomst.

0
Hakkie2 27 december 2015 om 13:56

Wanty heeft juist geweldig ingekocht dit jaar. Guillaume Martin, Degand, Thurau. Heel erg goed en juist allemaal talentvolle klimmers. Ik had graag De Greef daar nog bij gezien, maar dan was hij niet meer de beste klimmer van het team.

0
Purito 27 december 2015 om 14:26

Martin won die rit toch een beetje door lef maar ook flink wat geharrewar onder de favorieten? Lijkt me een gevalletje Eijssen: niet goed genoeg om het echt te maken bij de profs.

Maar ik kan het mis hebben natuurlijk.

0
Leukefans 27 december 2015 om 14:28

Martin won ook gewoon Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en reed daarnaast een meer dan degelijk seizoen hoor, die ene bergrit was geen eenmalige uitschieter…

0
6129ak2 27 december 2015 om 14:55

@ IKF
Hilaire heeft een €€€€€ filosofie maar dan alleen voor zijn eigen gewin .
Zie de verhalen van renners die geld moeten /moesten meebrengen voor
een contract .

0
Hakkie2 27 december 2015 om 14:57

@Purito: zelfs Sky zat achter Guillaume Martin aan, dat is echt niet voor niets. Echt een geweldige aanwinst voor Wanty. Als er een poll komt welke ploeg het beste heeft ingekocht deze winter, zou ik waarschijnlijk op Wanty stemmen.

0
SolerEritrean 27 december 2015 om 18:53

Martin won ook LBL voor beloften.

0
LinusGerdemann 27 december 2015 om 22:54

@Hakkie2 nounou t beste ingekocht… Thurau en Degand zijn aardige renners. Niet meer dan dat. Geen absolute toppers en Martin? Afwachten. Het hoeveelste gevalletje top bij beloften, net niet bij de beroeps zou het niet kunnen worden. En daarnaast als je ziet wat Sky haalt… Kwiatek en Landa. Bizar sterke ploeg gewoon.

0
Hakkie2 28 december 2015 om 09:14

@LG: het beste ingekocht moet je natuurlijk naar vermogen zien. Sky kan met een hoop geld zwaaien en haalt zo wereldtoppers binnen. Wanty is echt heel creatief geweest en heeft daarmee voor hun doen echt hele leuke renners gehaald. Dat laatste vind ik knapper. Dus heeft Wanty relatief gezien beter ingekocht, wat mij betreft.

0
LinusGerdemann 28 december 2015 om 09:25

@Hakkie2 zo creatief vind ik het eerlijk gezegd allemaal niet hoor.. Als ik dan kijk wat een Fortuneo Vital er voor volgend jaar bij heeft gekregen dan vind ik daar a. Meer visie in zitten omdat ze een jongen als CA Sorensen een kans geven die enorm veel ervaring op jonge gasten kan overbrengen en daarnaast met o.a. Vallee en Breen nog eens jonge jongens met potentie daar aan toe weten te voegen.

0
koesterkoers 29 december 2015 om 00:43

Oei, ook dit nog. Hilaire mag echt mijn kl*ten kussen. Zowel Leukemans als De Greef niet verlengen… Wie rijdt daar dan nog in de ploeg? Als je Napolitano, Marcato en Gasparotto kan betalen, maar geen plaats hebt voor gevestigde waarden uit eigen land, klopt er iets niet. Natuurlijk heeft dit te maken met een voet aan de grond krijgen in Italië, maar op deze manier schiet je jezelf gewoon in het been.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone