André Greipel voor twee jaar naar Fortuneo-Samsic

donderdag 2 augustus 2018 om 10:43
André Greipel voor twee jaar naar Fortuneo-Samsic

foto: Sirotti

Fortuneo-Samsic heeft vanmorgen de komst van André Greipel bevestigd. De transfer van de Duitse sprinter van Lotto Soudal naar de Franse formatie hing al enige dagen in de lucht, maar nu blijkt alles ook daadwerkelijk in kannen en kruiken. “Welkom in Bretagne!”, schreef de ploeg op Twitter. Greipel tekende een contract voor minstens twee seizoenen.

“Sinds ik begonnen ben te fietsen, probeer ik koersen te winnen en ga ik nieuwe uitdagingen aan”, zegt Greipel op de ploegsite van Fortuneo-Samsic. “Ik wilde aan iets nieuws beginnen en soms moet je een flinke stap zetten om verder te komen.” Greipel verwacht veel van zijn nieuwe ploeg en hoopt geïnspireerd te worden door de jonge en vrije werkwijze. “Maar ook verwacht ik vertrouwen, betrokkenheid en teamgeest. Ik wil de jonge generatie verder helpen en mijn persoonlijke doelen blijven nastreven.”

Hij kijkt uit naar zijn nieuwe rol in een nieuwe omgeving en is niet bang dat de Franse taal een barrière zal vormen. “Ik begrijp en spreek een paar woordjes Frans, maar na de eerste koersen zal ik me vast meer comfortabel voelen.”

Buitenkans voor Bram Welten
Manager Emmanuel Hubert van Fortuneo-Samsic noemt de overstap van André Greipel een “buitenkans voor Bram Welten.” De 21-jarige Nederlandse sprinter maakt sinds dit seizoen deel uit van de ProContinentale formatie. “Welten mag het stiel leren onder de hoede van één van de grote specialisten op dit gebied. Ik denk dat de hele ploeg vooruitgang boekt met deze grote kampioen. We bewegen in de juiste richting; met Warren (Barguil, red.) en André zijn we safe in de sprint en de bergen.

Dit artikel delen:

17 Reacties

tdcbolide 2 augustus 2018 om 10:46

dat van die lead-outrol snap ik nog altijd niet: greipel is allesbehalve een goede piloot in de spurt en waarom geen twee topsprinters zoals bij Quick Step (Viviani, Gaviria , Jakobsen en Hodeg bewijzen toch dat een team meerdere spurters kan hebben)

0
xistnc 2 augustus 2018 om 10:49

Heeft Greipel het al ontkend? ;)

Ik ben benieuwd wie hij mag meenemen.

0
McMulenga 2 augustus 2018 om 10:56

@tdcbolide Ik denk omdat Greipel geen topsprinter meer is maar hij waarschijnlijk wel een dergelijk salaris heeft/vraagt. Debusschere is weliswaar ook geen topper maar die zullen ze wel uitspelen als 2e snelle man.

0
Scott Sunderland 2 augustus 2018 om 11:02

Goede keuze van Greipel. In een WT ploeg heeft hij minder te zoeken. Hij is gewoon niet meer zo goed als een aantal jaren geleden. Maar goed genoeg voor deze ploeg

0
KimJungPoels 2 augustus 2018 om 11:11

Greipel is nog wel 10 niveau’s hoger dan Debusschere.

0
tdola 2 augustus 2018 om 11:18

Debusschere schijnt op weg te zijn naar katusha en dan niet bij Belgische lotto 2e snelle man dus.

0
amateur 2 augustus 2018 om 11:31

Huh? Welcome in Britain? En de vlag van het Verenigd Koninkrijk?

0
wimpy 2 augustus 2018 om 11:35

Off maar weet er iemand waar Pascal Ackermann blijft bij Bora? volgens PCS is hij einde contract en is toch wel een spurter met toekomst!

0
limburgia 2 augustus 2018 om 11:53

Eventjes makkelijk cashen voor twee jaar .

0
Chrys 2 augustus 2018 om 12:10

@amateur
Fortuneo twittert tweetalig en plaatst daarom een vlag voor de Tweet. En verder is Bretagne in het Engels Brittany, maar dat zullen ze wel gewoon fout hebben gedaan. Blijven toch Fransen hè.

0
osca freire gomez 2 augustus 2018 om 14:13

Ik denk dat Greipel graag 1ste sprinter wil blijven in de Tour en dat Ewan ook niet voor minder naar Lotto Soudal komt. (Zeker naar het debacle afgelopen Tour)

0
KnightBiker 2 augustus 2018 om 14:43

De wedstrijden in de Coup d France zouden Greipel goed moeten liggen. (4daagse van Duinkerken bijvoorbeeld) daarbij is hij vast goed voor een paar wildcards. Zou zo Maar kunnen dat hij veel wint volgend jaar, maar niet Meer op Het allerhoogste niveau.

0
Haanaf 2 augustus 2018 om 15:02

“Ik wilde aan iets nieuws beginnen en soms moet je een flinke stap zetten om verder te komen.”

Met z’n 36 jaar zal hij toch wel een beetje aan zijn rennerspensioen zitten te denken.

Succes André, nog een paar mooie jaren toegewenst. En voor Fortuneo een hoop punten in de UCI Europe tour. Goede keus zo op het eerste gezicht.

0
pirazzi 2 augustus 2018 om 15:42

“Grote kampioen” is een beetje overdreven. Hij is wel een paar keer kampioen van Duitsland geweest.

0
ifor 2 augustus 2018 om 16:00

Greipel heeft een mooie palmares met 20+ overwinningen in grote rondes en nooit te beroerd om te knechten. Ik zie hem nog een Kirsipuu afscheid doen.

0
Polleke 2 augustus 2018 om 16:30

Grote taal barriere… gaat tegenvallen voor beide partijen…

0
Wielert 2 augustus 2018 om 16:46

"Met Barguil zijn we safe in de bergen"

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone