Filippo Ganna staat centraal in Parijs-Roubaix-selectie INEOS Grenadiers
foto: Cor Vos
vrijdag 7 april 2023 om 13:32

Filippo Ganna staat centraal in Parijs-Roubaix-selectie INEOS Grenadiers

INEOS Grenadiers richt in Parijs-Roubaix alle pijlen op Filippo Ganna. Bij de aankondiging van de selectie voor de Helleklassieker staat de Italiaanse tijdritspecialist niet voor niets groot in het midden. Ganna wordt gerekend tot de schaduwfavorieten.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ganna opende zijn klassieke voorjaar met een knappe tweede plaats in Milaan-San Remo, achter de solerende Mathieu van der Poel. Daarna volgden nog een tiende plaats in de E3 Saxo Classic, een DNF in Gent-Wevelgem en een 91ste plaats in Dwars door Vlaanderen.

Michal Kwiatkowski stond op de voorlopige startlijst, maar ontbreekt in Noord-Frankrijk. Hij wordt vervangen door de ervaren Cameron Wurf. Een andere ervaren kracht is Luke Rowe, die zijn tiende Parijs-Roubaix rijdt en in 2015 al eens achtste werd. Een andere opvallende naam in de selectie is Joshua Tarling, de 19-jarige neoprof uit Groot-Brittannië. Hij wordt de jongste deelnemer aan de Hel van het Noorden sinds 1937.

“Ik hoop dat ze me voor Roubaix ook als kopman zullen zien”, vertelde Ganna in aanloop naar Parijs-Roubaix. “Ik heb geen kristallen bol hoe het zal lopen, maar ik zal voor elke meter vechten, in de hoop te winnen. Ik droom ervan om die kassei in mijn handen te hebben, ik ben er klaar voor.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
7 april 2023 14:18
Nou Ganna is al lang en breed doorgebroken als wegrenner @sjors, vergeet je gemakshalve even de giro van G. Hart? Toen won hij niet alleen in ITT's trouwens. Hij is behoorlijk compleet aan het worden en kan ook gc's rijden.

De openbaring met een tweede plek bij MSR is fantastisch inderdaad en mede daardoor zie ik hem komende zondag ook podium rijden. Bij MSR had ik ook nooit verwacht dat hij ten eerste meekon op de Poggio en ten tweede de sprint om de tweede plek won. Dus ik ben zeer positief over Ganna en zie hem nu wel als 'ontdekking in de klassiekers' maar zeker niet als iemand die nog niet is doorgebroken (buiten tijdritkunsten om).
  7 april 2023 14:21
  Spot on! Had me mijn reactie kunnen besparen als ik wist dat deze er zat aan te komen…
  7 april 2023 14:23
  Ik vond het tot dusver toch hinken op 2 gedachten, met ook nog de piste erbij.

  Zijn MSR was geweldig, maar is toch een wedstrijd op zich. Ik zou wel graag de bevestiging zien op de stenen. Zo'n echte buffel erbij altijd een meerwaarde.
7 april 2023 16:07
Ik geef Sheffield minstens evenveel kans. Wellicht zelfs meer vanwege onderschat.
  7 april 2023 17:56
  Sheffield rijdt vooral goed on a Wednesday
7 april 2023 13:58
Vorig jaar reden ze een geweldige wedstrijd, maar leken ze met een beter team af te zakken dan nu. Ganna gaf veel bij de coup vroeg in de wedstrijd, benieuwd of hij langer blijft overleven als hij iets zuiniger koerst.

Heb wel het gevoel dat het voor Ganna stilaan tijd is om echt door te breken als wegrenner buiten zijn tijdritkunsten om. Het voorjaar van de ontdekking als man voor de klassiekers?
  7 april 2023 14:19
  Is hij in San Remo dan al niet doorgebroken volgens jou?

Reacties zijn gesloten.