Filippo Ganna rijdt tijdrit en wegrit op EK en WK, slaat Parijs-Roubaix over

maandag 23 augustus 2021 om 19:32
Filippo Ganna rijdt tijdrit en wegrit op EK en WK, slaat Parijs-Roubaix over

foto: Cor Vos

Filippo Ganna mag zich opmaken voor de nodige kampioenschappen dit najaar. De Italiaanse tijdritspecialist staat in september in eigen land aan de start van EK tijdrijden en het EK op de weg, meldt Tuttobiciweb. Eind september rijdt Ganna ook de dubbel op het WK wielrennen in België.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Na de Olympische Spelen, waar Ganna letterlijk goud waard was tijdens de ploegenachtervolging, reed hij afgelopen week de Ronde van Noorwegen. Daar loodste de wereldkampioen tijdrijden zijn ploeggenoot Ethan Hayter naar de eindoverwinning. De eerstvolgende wedstrijd op Ganna’s programma is het Europees kampioenschap in Trentino.

Op donderdag 9 september rijdt hij het EK tijdrijden en op zondag 12 september ook de wegwedstrijd met de Italiaanse selectie. Een week later verdedigt Ganna zijn wereldtitel tijdrijden, als tussen Knokke-Heist en Brugge het WK tijdrijden verreden worden. Ook op zondag 26 september komt Ganna in actie, dan staat het WK op de weg op het programma tussen Antwerpen en Leuven.

In oktober is het grote doel van ‘Pippo’ Ganna het WK baanwielrennen in Roubaix (20-24 oktober). Om daar in topvorm aan de start te staan van de ploegenachtervolging en de individuele achtervolging, laat hij het EK baanwielrennen in Grenchen (5-9 oktober) en ook Parijs-Roubaix (3 oktober) schieten. INEOS Grenadiers zou graag zien dat Ganna wel start in de Helleklassieker, maar hij heeft volgens Tuttobiciweb besloten om niet te rijden.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 23 augustus 2021 om 19:40

Jammor, dat is toch een natte droom van velen, Ganna door het bos van Wallers.

Franco Ballerini 23 augustus 2021 om 20:10

Natte dromen zitten er voor mij (gelukkig!) niet meer in, maar als er één renner is die ik graag voluit voor deze mooiste klassieker had zien gaan is het deze uitermate sympathieke Italiaan wel. In een (dus droge) droom zie ik hem al gas geven op de kasseien en van der Poel en van Aert die elkaar aankijken en denken: wat is dat???

LaDoyenne 23 augustus 2021 om 19:48

Waarom neemt Ganna eigenlijk deel aan het EK tijdrijden: als training of omdat het in eigen land is?Het parcours ligt hem namelijk helemaal niet.

vincenzo 23 augustus 2021 om 20:19

Hoezo ligt het parcours Ganna niet? Het lijkt me voor hem gemaakt – wat ook te verwachten valt omdat het in zijn eigen land is.

De Melkboer 23 augustus 2021 om 21:01

Dacht dat hij grote fan was van Tom Boonen? maar goed, de Azzurri is heilig voor hem.

De parcoursen liggen hem en op kasseien heeft ie nog niks groots laten zien. Misschien zien we 'm eerst in een kleinere kasseikoers. Ik zie 'm alvast graag komen.

peter s 23 augustus 2021 om 21:49

Had sws geen kans gehad in P.R. tegen v Aert of een Vdp

evanderwel 23 augustus 2021 om 21:54

Logisch dat hij voor het wk baan kiest. Hoop wel dat hij volgend jaar in april erbij is in Roubaix. Zou wel eens zien wat hij daar kan.

Reiger 23 augustus 2021 om 22:59

Ganna heeft het ideale postuur voor Parijs-Roubaix. En met zijn capaciteiten kan hij tijdenlang met 60 km/u over de kasseien rossen om de boel eens flink op de limiet te zetten. Hopelijk de komende jaren aan de start!

AnderJ 24 augustus 2021 om 10:24

Nu je het zegt, ik ben wel beniewd naar wat voor snelheden de toppers op kasseien halen. Ik kan me voorstellen dat je daarop niet zo makkelijk een heel hoge snelheid haalt. Zelfs de zwaardere mannen stuiteren toch nog wel wat.

Ron de Hoep 24 augustus 2021 om 02:46

Filip doet Poga Na!

Headlines

Materiaalzone

Populair