Feestvarken Roglic: “Een mooie dag om je verjaardag te vieren”

donderdag 29 oktober 2020 om 19:02
Feestvarken Roglic: “Een mooie dag om je verjaardag te vieren”

foto: Cor Vos

Voor Primož Roglič was het vandaag een bijzondere dag in de Vuelta. De Sloveen vierde namelijk zijn 31e verjaardag en deed dit met een rustige sprintetappe naar Aguilar de Campoo. “Het was een relatief eenvoudige vlakke etappe”, zo laat de renner van Jumbo-Visma weten na de finish.

Het was een vrij geschiedenisloze etappe tussen Castrillo del Val en Aguilar de Campoo, al werd er na afloop nog wel volop nagepraat over de sprint. “We moesten wel blijven opletten omdat het soms toch wel erg nerveus is in het peloton”, aldus Roglič, die nog altijd in het bezit is van de groene puntentrui.

“We zijn de etappe zonder kleerscheuren doorgekomen, dus voor ons was het een prima dag. Een mooie dag om je verjaardag te vieren. Ik voel me goed, de ploeg is goed en ik kijk uit naar de komende dagen. Tot dusver geniet ik van deze Vuelta.”

De ritwinnaar in Arrate en op de Alto de Moncalvillo reed nog wel lek in de finale, maar wist zonder problemen weer terug te keren in het peloton. Morgen trekken de renners van Castro Urdiales naar Suances.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 29 oktober 2020 om 19:11

Felicitaties naar Primoz, en ik hoop dat hij zijn aantal overwinningen in dit seizoen tijdens deze Vuelta nog naar de dubbele cijfers kan brengen. Nog een zege nodig.

kelderfan 29 oktober 2020 om 19:56

Ja, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dat lijkt mij een goed idee om zijn aantal overwinningen nog op te hogen. In die rit van zondag moet dat goed mogelijk zijn. Dat is een rit voor de favorieten en de jarige is de grootste favoriet.

Verweggistan 29 oktober 2020 om 20:01

PartyPig :)

Romāns Vainšteins 29 oktober 2020 om 21:02

Jezus zeg. Lang zal hij leven, lang zal leven, lang zal hij leven in de Gloria?

ti-raleigh 29 oktober 2020 om 21:41

Čestitke Primoz.

Headlines

Materiaalzone

Populair