Fedeli pakt slotrit Giro Valle d’Aosta, eindzege Sivakov

zondag 16 juli 2017 om 13:01
Fedeli pakt slotrit Giro Valle d’Aosta, eindzege Sivakov

Pavel Sivakov - foto: © Michael Zanghellini/BMC Development

Alessandro Fedeli heeft de slotetappe in de Giro Valle d’Aosta op zijn naam geschreven. De 21-jarige Italiaan bleek de beste vluchter na een korte, maar lastige etappe. De leidende positie van Pavel Sivakov kwam vandaag niet in gevaar. De Rus van BMC Development is de nieuwe eindwinnaar.

Fedeli maakte vandaag deel uit van een ontsnapping met zestien man. Daarbij zat ook één Nederlander: Hartthijs de Vries van SEG Racing. De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van vier minuten en dat bleek voldoende om stand te houden.

Het ging in de slotetappe steeds op en af en dat zorgde voor een afvallingskoers vooraan. Op de laatste en tevens zwaarste beklimming van de dag plaatste de Spanjaard Sergio Samitier in de kopgroep een aanval. Slechts vijf renners konden het gat naar hem dichten. De Vries was toen al gelost.

In de finale volgde een versnelling van de Belg Harm Vanhoucke, die eerder deze ronde al dagsucces boekte, en de Italiaan Alessandro Fedeli. Dit duo zou uiteindelijk strijden om de etappezege. Fedeli bleek de betere van de twee en kwam solo over de streep.

Samenvatting vierde etappe

Dit artikel delen:

3 Reacties

AndriesW 16 juli 2017 om 16:30

Goed dat Hartthijs de Vries mee was in de ontsnapping. Voorlopig lijkt hij zich meer te ontwikkelen als klassiek renner dan als klimmer.

0
HoofdIsVrij 17 juli 2017 om 15:36

Sivakov wint toch wel met een duidelijke voorsprong. Over een jaar of twee naar Katusha?

0
kelderfan 17 juli 2017 om 15:46

@AndriesW
Hij gaf zelf aan, dat hij weer wedstrijdritme wilde opdoen in een toch wel zware Giro Ciclistico della Valle d’Aosta Mont Blanc. Hij komt terug van een zware blessure toch. Ik had Jan Maas hier willen zien meedoen.
Die Sivakov is een klasse apart in dit veld. Een mooi talent voor BMC/Katusha.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone