Evenepoel blikt vooruit op Vuelta-slotklim: “Twintig kilometer focus”

donderdag 1 september 2022 om 13:11
Evenepoel blikt vooruit op Vuelta-slotklim: “Twintig kilometer focus”

foto: Cor Vos

Voor Remco Evenepoel staat er vandaag opnieuw een belangrijke etappe op het programma in de Vuelta a España. De renners trekken in de twaalfde rit namelijk naar de slotklim naar Peñas Blancas. Wat de coureurs te wachten staat? Goed twintig kilometer klimmen aan ruim 6%.

Castelli

De aanloop van de twaalfde etappe is – zeker voor Spaanse begrippen – vrij vlak, maar vervolgens wacht in de finale dus nog een lastige slotklim. “Het is een vrij makkelijke rit in aanloop naar die slotklim, we proberen zo weinig mogelijk energie te verspillen onderweg”, vertelde de rodetruidrager voor de start aan Het Nieuwsblad. “En dan twintig kilometer focus.”

Of Evenepoel niet liever wat klimmetjes had afgewerkt op weg naar de slotklim, werd hem gevraagd. “170 kilometer tot aan de klim is toch wel lang genoeg om op te warmen, dat gaat toch een goeie vier uur duren tot we daar zijn. We zien wel, het is voor iedereen hetzelfde. Gisteren was een trage, maar toch een wat nerveuze rit en de dag ervoor was er de tijdrit. Het is ook al dag twaalf, de vermoeidheid begint er in te komen.”

“We zien wel, laat ons hopen dat de beste mannen gewoon naar de finish gaan. Wij hopen op de ontsnapping. Van mij mogen ze voorop blijven, dat zou het meest gunstige scenario zijn vandaag. Maar daarachter zal er ook sowieso weer gekoerst worden.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

vincenzo 1 september 2022 om 13:42

Nog meer open deuren Remco?

0
ivo001 1 september 2022 om 14:12

Ik ben wel een beetje uitgekeken op dat wolves and scropions plaatje onder elk Quick-Step bericht.

0
Romāns Vainšteins 1 september 2022 om 15:29

Ik ben in algemene zin klaar met alle merken van fiets en aanverwante spullen wereldwijd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone