Evans: “Stokje doorgegeven aan de volgende generatie”

zondag 25 januari 2015 om 12:02
Cadel Evans en Rohan Dennis

foto: Sirotti

BMC Racing is de grote winnaar van de eerste WorldTour-koers van het seizoen. Rohan Dennis legde beslag op de eindzege, terwijl Cadel Evans met een derde plaats zijn actieve loopbaan in schoonheid af kan sluiten. Bij de Amerikaanse formatie overheerst dan ook tevredenheid.

Evans kijkt met een goed gevoel terug op zijn laatste Tour Down Under. “Dat ik de wielersport op niveau vaarwel kan zeggen, is iets meer dan ik vooraf gehoopt had. Het belangrijkste is dat ik hier als prima ploeggenoot het stokje door heb kunnen geven aan de volgende generatie renners en Rohan in de leiderstrui heb kunnen helpen,” zegt hij op de site van zijn ploeg.

Cadel Evans en Rohan Dennis

Met de eindoverwinning in de Australische rittenkoers, pakt de 24-jarige Dennis de grootste overwinning uit zijn loopbaan. “Het is een geweldig gevoel om de Tour Down Under te winnen,” vertelt Dennis. “Om dit samen met Cadel te doen tijdens zijn laatste wedstrijd, nam een hoop druk bij mij weg. Maar tijdens deze laatste etappe voelde ik mij alles behalve comfortabel,” legt hij uit. “Ik moest ervoor zorgen dat ik in de buurt bleef van Richie (Porte, red.). Ik moest hem volgen en zorgen dat er geen tijdsverschil zou zijn bij de aankomst.”

Evans zal op 1 februari tijdens zijn eigen Cadel Evans Great Ocean Road Race (1.1) afscheid nemen van de wielersport. Dennis richt zich nu op zijn aanval op het werelduurrecord op zondag 8 februari in het Zwitserse Grenchen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair