Erik Dekker: “Michael Matthews wordt aan zijn lot overgelaten”

vrijdag 3 juli 2020 om 17:35
Erik Dekker: “Michael Matthews wordt aan zijn lot overgelaten”

Michael Matthews reed vorig jaar nog wel de Tour - foto: Cor Vos (archief)

Erik Dekker heeft verbaasd gereageerd op het nieuws dat Team Sunweb kopman Michael Matthews niet meeneemt naar de Tour de France. “Ik krijg het gevoel dat hij aan zijn lot wordt overgelaten”, laat Dekker, oud-ploegleider van Matthews in zijn tijd bij Rabobank, weten aan het AD.

Matthews rijdt dit najaar de Giro d’Italia, waardoor hij ook een groot aantal klassiekers mist. Een harde klap voor de Australiër, liet hij weten in gesprek met WielerFlits. Dekker was verrast door die woorden van Bling. “Het gevoel dat hij met zijn reactie bij mij achterlaat, is dat er geen communicatie is geweest over die beslissing. Dat is raar”, geeft hij aan.

“Het kan zijn dat ze bij Sunweb ontevreden over hem zijn, maar het blijft een van hun duurste renners”, aldus Dekker. “Hij komt uit een andere cultuur en in zijn tijd bij Rabobank vond ik het soms moeilijk om met hem te communiceren. Hij was toen al een ‘meneertje’ en dat waren wij niet gewend. Hij presteerde zo nu en dan wel, maar hij was niet heel duidelijk in zijn communicatie. Hij was een beetje op zichzelf.”

Reef: “Misschien een ander programma dan hij voor ogen had”
Ploegleider Marc Reef van Team Sunweb geeft aan dat Matthews gekend is in het programma dat hem is voorgeschoteld. “De renners geven input bij het samenstellen van het programma, maar het is wel aan de ploeg om de keuze te maken”, zegt Reef. “We gaan met Michael voor etappezeges in de Giro d’Italia en daarnaast rijdt hij Milaan-San Remo, de Ronde van Lombardije, de GP Plouay en Tirreno-Adriatico. Het is misschien een ander programma dan hij voor ogen had, maar wel een supermooie reeks wedstrijden. De Giro is bovendien heel belangrijk voor ons.”

Matthews is nog altijd een van de kopmannen van de Duitse WorldTour-ploeg, benadrukt Reef. “Maar wij zijn verantwoordelijk voor de hele ploeg, we zijn een team en nemen alles mee. Met deze verdeling van het programma denk ik dat wij de beste kans hebben op het halen van onze doelstellingen”, aldus de ploegleider.

Dekker en Matthews in 2011 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

16 Reacties

hartstikkebedankt 3 juli 2020 om 17:54

Misschien dan je doelen herdefiniëren? Ja het is inderdaad een mooie reeks wedstrijden, maar met de Tour was het voor hem mooier, ook kans op groen doordat Sagan niet meedoet:

MSR
Dauphiné
Bretagne Classic
Tour de France
WP
LBL
AGR
GW
RVV
BDP
PR

Juist dit jaar een rare keuze voor de Giro omdat hij nu alle klassiekers mist. Kelderman en Oomen snap ik wel voor de Giro, maar ik had Bol daar lekker meegestuurd of naar de Vuelta want dat is wel een erg dunne ploeg. Die maakt nog net geen kans in de Tour denk ik op ritwinst.

0
Franco Ballerini 3 juli 2020 om 18:32

Onbegrijpelijk. Veruit de beste renner van Sunweb en ze laten hem een B-programma afwerken. Hier moet iets achter zitten.

0
Joaquim Agostinho 3 juli 2020 om 20:38

Of Matthews de beste renner bij Sunweb is daarover kun je van mening verschillen, in ieder geval wel een van de duurste . Het lijkt mij dat het einde oefening voor hem is en dat men veel meer heil ziet in Benoot.

0
S. Morgenstern 3 juli 2020 om 21:42

Hij is toch kopman van de ploeg in een wedstrijd die heel belangrijk voor ze is, met daarnaast nog een contract dat niet afloopt. Waarom zou het dan einde oefening zijn? Lijkt me dat de ploeg op beide manieren (kopman in een belangrijke wedstrijd en zijn contract) blijkt geeft dat ze hem niet hebben afgedankt.

0
Japsie 3 juli 2020 om 18:07

Sagan rijdt gewoon de Tour hoor.

0
hartstikkebedankt 3 juli 2020 om 18:19

Oh ja my bad, je hebt gelijk natuurlijk. Ik vind het vooral een vreemde keuze omdat door de Giro te kiezen je juist dit jaar niet de klassiekers kunt rijden, en hem dan niet in de Tour mee te nemen. De kans op etappewinst met Matthews in de Tour is niet immens maar altijd toch dik aanwezig in de etappes met net een wat lastiger finale. En altijd groter dan voor Bol, zou ik zeggen.

0
Japsie 3 juli 2020 om 18:23

Eens :)

0
chasse patat 3 juli 2020 om 18:54

Matthews lijkt zijn talent voor afmaken steeds niet waar te maken. In kansrijke ritten kwam hij ook telkens tekort door de timing of gewoon door zijn kracht. Daar mag een (dure) afmaker van de ploeg op afgerekend worden. Overigens vind ik dat Erik Dekker hier niets over heeft te zeggen als ploegleider bij een andere ploeg. Laat hij vooral uitspraken doen over zijn eigen ploeg of over zaken die zijn ploeg aangaan.

0
Lapjestrui 3 juli 2020 om 19:15

Joe hebt er volgens die stelling weer niks over te zeggen of Erik Dekker er (n)iets over te zeggen heeft…

0
xistnc 3 juli 2020 om 20:42

Is Dekker weer ploegleider?

0
Pedalo 3 juli 2020 om 19:15

Domme keuze idd….Giro met een berg sprinters en een hoop makkelijke etappes. Tour met relatief weinig sprinters en moeilijke etappes passend bij Matthews. Volgend jaar Michelton denk ik!

0
TrEb 3 juli 2020 om 19:52

Zoals de titel luid, Erik Dekker geeft aan dat Matthews aan zijn lot wordt overgelaten. Is smeuïg gebracht, daar mis ik toch wel dat het om een gevoel van Dekker gaat ipv dat Dekker dit heeft gezegd.
Ik heb zelf ook het idee dat Matthews niet heel makkelijk communiceert, (op zichzelf is) zoals uitgelegd is door Roy curvers. Ik zie Matthews wel vertrekken bij Sunweb.

0
De Brigadier 3 juli 2020 om 20:31

Kunnen de heren van WF er eens achter komen waarom die Giro voor (het bedrijf) Sunweb zo belangrijk is?

0
Jan 3 juli 2020 om 23:37

Brigadier
Lees je comment nog eens
Het antwoord staat erin

0
sooike 3 juli 2020 om 23:24

Is dit een sollicitatie van werkloze Eric ?

0
Japsie 4 juli 2020 om 12:32

Nee Zooike

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone