Giro 2020: Kelderman, Matthews en Oomen voeren Team Sunweb aan

Giro 2020: Kelderman, Matthews en Oomen voeren Team Sunweb aan

Oomen (links) en Kelderman eerder dit jaar in Tour de la Provence - foto: Cor Vos

woensdag 1 juli 2020 om 10:05

Team Sunweb treedt met een Tour de France-waardige selectie aan in de komende Giro d’Italia. De formatie van teammanager Iwan Spekenbrink kiest voor een alternatieve indeling van de hernieuwde kalender en mikt vol op het klassement in de Ronde van Italië. Met Michael Matthews hopen ze ook op dagsucces.

Wilco Kelderman en Sam Oomen zijn de aangewezen mannen om een goed klassement te rijden. Beide Nederlanders staan op de nominatie om te vertrekken bij Sunweb, waarbij Oomen reeds een krabbel gezet zou hebben onder een contract bij Jumbo-Visma. Kelderman zou ook nog niet over een nieuwe verbintenis hebben gesproken met de Duitse ploeg, maar rondom zijn toekomst hangt nog een rookgordijn.

Beiden hebben zich reeds bewezen in de Italiaanse rittenkoers. Kelderman (29) werd in 2014 al eens zevende, terwijl de 24-jarige Oomen twee jaar geleden al eens negende werd. In de bergen kunnen zij rekenen op de hulp van Nico Denz, Martijn Tusveld en Chris Hamilton. De talentvolle Jai Hindley – dit jaar al eindwinnaar van de Herald Sun Tour en vorig jaar tweede in de Ronde van Polen – zal waarschijnlijk superknecht zijn.

Matthews vs. Sagan

Matthews die Sagan het nakijken geeft, ze zullen het graag zien – foto: Cor Vos

Na het vertrek van Tom Dumoulin is Bling Matthews de absolute kopman van Team Sunweb. “Met Michael mikken we op een zege een de lastigere sprints”, vertelt sportief directeur Rudi Kemna daarover. Hij kruist in die etappes de degens met boezemvriend Peter Sagan, die ook de Giro d’Italia betwist. Dat betekent dus geen nieuwe kans op een groene trui voor Matthews en ook geen Vlaamse klassiekers.

In plaats daarvan zal de sterke Australiër met dezelfde kern renners een serie wedstrijden afwerken, net zoals de kern van de Tour de France dat doet. De ‘Giro-ploeg’ gaat na een hoogtestage in het Oostenrijkse Kühtai richting de Ronde van Polen, de Ronde van Lombarije, een hoogtestage en Tirreno-Adriatico. Daarna wacht dus de Giro. Matthews is overigens de enige renner die een uitstapje maakt: hij zal ook Milaan-San Remo betwisten.

flag-de Team Sunweb voor flag-it Giro d’Italia 2020
flag-de Nico Denz
flag-au Chris Hamilton
flag-au Jai Hindley
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Matthews
flag-nl Sam Oomen
flag-dk Casper Pedersen
flag-nl Martijn Tusveld

Tusveld in het nieuwe zomertenue van Sunweb – foto: © Team Sunweb | Patrick Brunt

Lees ook:

Tour 2020: Team Sunweb met kopman Bol, debutant Nieuwenhuis en vrijbuiters


Dit artikel delen:

50 Reacties

Casar 1 juli 2020 om 10:11

Ik snap hier helemaal niets van. Matthew had de Tour en klassiekers kunnen rijden. Waarom dan de focus op de Giro?

En waarom zit Haga niet in de Giro of Tour selectie. Sterke renner die vorig jaar hun seizoen heeft gered

Maxim Horssels 1 juli 2020 om 10:12

Haga staat wel op de long list voor de Vuelta.

Casar 1 juli 2020 om 10:16

@Maxim Ja dat zag ik. Maar heb je de rest van de longlist gezien. Het is duidelijk dat het voor Sunweb de minst belangrijke ronde is (by far). Haga verdiend meer

Scott Sunderland 1 juli 2020 om 10:32

Chad Haga hoort minimaal Tour of Giro te rijden ja. Als dit tegen zijn wil gebeurt is het echt wel zijn laatste seizoen bij deze ploeg, en terecht.

Verweggistan 1 juli 2020 om 10:51

Ik dacht eerst nog: wellicht is dat om praktische redenen. Maar volgens een eerder nieuwsbericht is Haga op dit moment al gewoon in Europa.

ChefSpijker 1 juli 2020 om 11:26

Haga laat buiten tijdritten (en knechtwerk) toch nooit wat zien verder. In de Tour is er maar één tijdrit met veel te zware finish voor hem. In de Giro heb je oa Dennis en Evenepoel waardoor de kans op een ritzege in de tijdrit minimaal is. Dan geeft de Vuelta-tijdrit mogelijk nog de meeste kans op succes.

harryjohan71 1 juli 2020 om 10:27

Matthews kan in de begin van de bergetappes ook een goede knecht zijn voor Kelderman en Oomen.

Timothy12 1 juli 2020 om 10:36

In eerste instantie lijkt het inderdaad een beetje vreemd om deze kleppers niet naar de Tour te sturen. Alleen starten alle toppers in de Tour. De giro zal een mindere startlijst als andere jaren krijgen en dat biedt dan weer mogelijkheden voor mannen als Matthews, Kelderman en Oomen. Op zich vind ik het wel slim, aangezien de kans op succes in de Tour vrij miniem was geweest (Op matthews misschien na)

Sagan=hulk 1 juli 2020 om 11:16

Hier ben ik helemaal mee akkoord. Met de ploeg in de Tour kunnen ze zich perfect in de kijker rijden en zelfs een etappe is daar absoluut mogelijk. In de Giro spelen ze met Matthews en een goede Kelderman gewoon mee voor de Maglia Ciclamino en de Maglia Rosa.

Brabander 1 juli 2020 om 12:31

Ik ga met jullie mee hoor. Vind het een goede keuze

john 1 juli 2020 om 12:55

Ho Ho de Giro gaan ze nooit winnen ,zowel Oomen als Kelderman komt daar het supertalent Eddy den tweede tegen en die gaat de Giro winnen volgens de Belgische kenners

Lord Melchett 1 juli 2020 om 13:06

@John was het niet Eddy den GM? (genetisch gemodificeerde)

Secondant 1 juli 2020 om 10:37

In deze Giro zie ik Kelderman, en misschien ook wel Oomen best in de buurt van het podium komen. Veel tijdritkilometers moeten Kelderman wel liggen, en veel ronderenners gaan denk ik voor de combinatie Tour – Vuelta.

Marik 2 juli 2020 om 09:01

Een paar jaar geleden was ik het roerend met je eens geweest wat betreft die tijdritkilometers, maar Wilco heeft al zeker 2 jaar geen goede tijdrit meer gereden.

Martino87 1 juli 2020 om 11:09

Verstandig en slim van Sunweb. Oomen en Kelderman maken geen kans in de tour en hebben met het mindere deelnemersveld in de Giro een mooie kans om eens heel hoog te eindigen.

tdola 1 juli 2020 om 11:20

Met je eens wat betreft Kelderman/oomen, maar Matthews om diezelfde reden eerder in tour verwacht, want daar niet heel veel sprinters en in giro juist wel.

josi 1 juli 2020 om 11:31

Goede keus om Kelderman en Oomen in de Giro te zetten. Mits in topvorm kunnen ze daar gezien het deelnemersveld best hoog eindigen, wat in de Tour schier onmogelijk zou zijn.

Jungle Man 1 juli 2020 om 11:34

Best slim van Sunweb.
Als sponsor kunnen ze zich meer in de kijker rijden, dan wanneer alle eieren in een mandje worden gelegd.
Met deze selectie geeft Sunweb de Giro het respect dat deze ronde verdient.

S. Morgenstern 1 juli 2020 om 15:48

Ze sturen nu hun toptien renners en hun sprinter met ritoverwinningen op zijn naam naar dezelfde ronde. Hadden ze die naar de Tour de France gestuurd, dan was het vast ‘alle eieren in hetzelfde mandje’ geweest.

berggie1987 1 juli 2020 om 11:51

Ik begrijp het opzich ook wel. In de Tour bestaat het risico dat je zelfs met een uitstekende vorm nog buiten de top 10 eindigt. @secondant. Vanuit het verleden zou je inderdaad zeggen dat de tijdritten hem wel moeten liggen. Maar het houdt de laatste jaren niet over vind ik.

Laatste uitslagen in de tijdrit:

22e
47e
77e
141e
16e
17e
10e
27e

Marik 2 juli 2020 om 09:02

juist, de cijfers spreken voor zich. Is toch bizar eigenlijk, een paar jaar geleden reed hij fluitend top 10 in de meeste tijdritten.

tak 1 juli 2020 om 11:57

Is Matthews echt de boezemvriend van Sagan?

ChefSpijker 1 juli 2020 om 12:22

Matthews heeft een Slowaakse vrouw, misschien via die kant.

fietsvriend 1 juli 2020 om 12:06

En laten we wel wezen, voor ons als kijkers ook een cadeautje, NL klassementsman(nen) in de Giro.
En Groenewegen voor de sprints

Brabander 1 juli 2020 om 12:31

Sunweb gaat dus vol voor de Giro. Wel goed om te zien. Je hebt de absolute top (nog) niet, dus dan pak je het zo maar aan

StonedCamel 1 juli 2020 om 13:07

Het ontbreken van Haga in deze selecties lijkt me ook goed te verklaren: vermoedelijk zet hij alles op het WK tijdrijden waar allicht een hele reeks namen gaat ontbreken door de overlap met Tour en Giro, en hij dus daadwerkelijk kans heeft op eremetaal.

Ik vind het een goeie keuze van Sunweb om Kelderman voor een topplek in de Giro te laten gaan. Vermoedelijk is de Tour dit jaar nog 3x stressvoller dan anders, en daarnaast enorm sterk bezet. Ligt hij er straks of bij op de grond, of wordt hij 10e. Beide niet echt super.

Keuze van Matthews is wel opvallend: toch kans op geel met de etappes rond Nice die hij best aan zou moeten kunnen. Maar allicht in de Giro meer kansen op succes voor hem.

Kannibaal van Schepdaal 1 juli 2020 om 13:17

Het tweede jaar op rij een gemiste kans om met Matthews voor het groen te gaan in de Tour. Nu geven ze gewoon forfait voor de Tour. Ik zou Matthews met voldoende ondersteuning plus wat klassieke vrijbuiters (Benoot, Andersen, Hirschi) naar de Tour gestuurd hebben, Kelderman en Bol naar de Giro, Benoot, Matthews, Kragh Andersen en Hirschi naar de klassiekers en Oomen en Dainese naar de Vuelta.

Nu zet je alles op de Giro en de klassiekers, dus alleen oktober telt blijkbaar. Wellicht speelt er meer achter de schermen, anders is dit gewoon een vreemde keuze. (vooral Matthews naar de Giro in plaats van naar de Tour + klassiekers). Nu hebben ze schijnbaar meer vertrouwen in Bol dan in Matthews voor de klassiekers. Misschien een investering voor de toekomst.

Brabander 1 juli 2020 om 14:29

De kritiek op de Giro voor Matthews snap ik wel. Dat is in principe op dit moment de enige die Sagan kan verslaan voor ‘groen’. Maar schijnbaar durft hij/durven ze daar nooit echt vol voor te gaan. Ik had dan misschien Matthews met Bol verwisseld. Maar verder vind ik het wel slimme selecties van Sunweb

Etio 1 juli 2020 om 16:07

Mee eens inderdaad, ik snap ook niet zo goed waarom Matthews naar de Giro gaat. Je zou inderdaad gaan denken dat hij ook gaat vertrekken bij Sunweb na dit seizoen.

Verder ook eens, de Giroploeg is in verhouding echt sterk. Ik denk ook dat Oomen en Kelderman van elkaar kunnen profiteren. Gezien het parcours en het huidige voorlopige deelnemersveld denk ik dat Kelderman podium kan rijden en misschien zelfs wel kan winnen. Sommige mensen die roepen dat hij niets in de Tour heeft te zoeken vergeten hoe talentvol hij is en de afgelopen seizoenen heeft hij nooit echt topvorm gehad. Ook in de Tour de France had hij Top 10 kunnen rijden, maar een Top 5 of podiumplaats in de Giro is toch een stuk leuker. Ik denk dat Oomen ook zeker Top 10 kan rijden en heel misschien zelfs Top 5.

Panache 1 juli 2020 om 17:13

Kelderman die misschien de giro gaat winnen? Wordt eens wakker. Ja, als je start heb je kans. Kelderman won in 2013 de ronde van Denemarken, verder was het 0x individueel prijs buiten het NK tijdrijden. In 2017 kon Kelderman zich als een van de weinigen volledig richten op de Vuelta en daar deed hij het fantastisch. Achter Froome (die 2 maanden eerder de Tour won), achter Nibali (die dat jaar al piekte naar de Giro en 3e werd), achter Zakarin (die dat jaar ook al 5e werd in de Giro), achter Contador die ook maar 4 weken rust had na zijn laatste Tour. Oké, Contador liet lopen in het criterium van Madrid, maar P5 was Kelderman zijn plek. Een enorm goed resultaat, maar gezien zijn eigen hoge niveau en het feit dat 4 vermoeide kopmannen voor hem eindigden (en knecht Poels op P6 achter hem) geven mij wel aan dat er niet heel veel meer in het vat zit dan dit. De Giro zal nog sterker bezet worden door Touruitvallers en sinds de tijdrit geen wapen meer is zie ik niet waar Kelderman de rest er af kan rijden. Hij zal niet ineens de beste klimmer ter wereld zijn. Daarom wakker worden.

boenk 1 juli 2020 om 17:41

Wie verwacht jij dat er zeker voor hem gaat eindigen, Panache? Serieuze vraag. Nibali is ook al 35. Carapaz heeft ondanks zijn winst vorig jaar, nog niet echt hetzelfde status. Moet toch bewijzen dat dat niet zijn enige echte uitschieter was. Daarna is een Fuglsang hoegenaamd geen topper in GT's. Simon Yates zou nu toch de Giro rijden, die verwacht ik wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voor Kelderman. Soler, kan ik me niet inbeelden. De Plus en Evenepoel zijn ook vraagtekens. Als die niet ziek worden (De Plus) of erdoor zakken (Evenepoel) ergens tijdens de drie weken, kunnen die beiden ook hoog eindigen. Als Evenepoel geen zwakke dag heeft, kan die misschien voor het hoogste, maar dat moet allemaal blijken.

Wat je ook niet mag vergeten, is dat gezien de 3 GT's zo kort op elkaar zitten, en de meeste dubbels Tour-Vuelta doen, er in de Giro eigenlijk geen echte sterke teams aan de start staan. Elke kopman heeft één à twee mannetjes, maar daar stopt het, want al de rest zit in de Tour. Nibali heeft Ciccone, Carapaz vermoedelijk Hart. Evenepoel Knox, De Plus Bouwman/Tolhoek… dan is de tandem Kelderman-Oomen één van de sterkste aan de start. Het zou een heel abnormale Giro kunnen worden in die zin dat er geen enkel team echt de manschappen heeft om een ontsnapping terug te halen of de andere kopmannen in de vernieling te rijden. De meesten nemen dan ook al enkele mannetjes mee voor de sprint (want sprinters moeten ook de Giro doen, gezien geen kansen in de Tour), dus nog minder helpers voor het klassement.

In Tour-afvallers, geloof ik niet echt. Tenzij die (niet erg) vallen in de eerste week, maar erg genoeg om hun klassement in rook te zien opgaan. Anders ga je niet pieken naar de Tour, en die vorm nog 5 weken doortrekken tot het einde van de Giro.

Panache 1 juli 2020 om 17:48

Veel ploegen hebben nog geen uitsluitsel gegeven, maar op basis van procyclingstats kom ik tot het volgende lijstje.

Intrinsiek beter
– Nibali
– Carapaz

Intrinsiek beter, maar met vraagteken
– Evenepoel
– Fuglsang

Gelijkwaardig aan Kelderman
– Soler
– Majka

Minder dan Kelderman, maar ze kunnen wel boven hem eindigen
– De Plus
– Oomen

Daarnaast heb je nog een groep van zeker 5 renners uit de Tour, die alsnog naar de Giro gaan.

boenk 1 juli 2020 om 17:58

In jouw lijstje… wat staat Fuglsang daar in godsnaam te doen? Die kerel is 35 en heeft ooit eens één keer top 10 gereden, 10 jaar geleden ofzo. Als daar meer in zat, had dat er al wel lang uitgekomen. Of hij moet inderdaad met een Ferrari rijden.

Soler zelfde hoogte? Gebaseerd op wat? Zijn prestaties bij de jeugd, of zijn winst in PN waar geen echte berg in zat? Ik zet De Plus intrinsiek boven zowel Fuglsang als Soler. Kelderman dus uiteraard ook. Oomen ook trouwens.

En voor mij moet nog blijken dat Carapaz echt vertrokken is als topper, of dat die vorig jaar een éénmalige krachttoer uit de sloffen kon toveren. Is in alle andere wedstrijden als referentie eerder niveau Lopez, of daar net onder.

Ik had mijn vorige bericht nog aangepast, vanuit de Tour zie ik niemand hier het klassement komen bepalen. Ofwel rijden ze de Tour uit en zijn ze niet fris in de Giro, konden ze niet rusten en is het onmogelijk om een vorm nog 5 weken door te trekken. Ofwel moeten ze vallen (zonder breuken) waardoor ze wel moeten opgeven, maar toch aan de start komen van de Giro. Misschien dat er zo ééntje of twee tussen zitten, maar ik betwijfel dat dat er 5 gaan zijn zoals jij stelt. Ik zie in dat geval veel makkelijker de stap gemaakt worden richting Vuelta.

Ervan uitgaande dat Evenepoel niet meteen zijn eerste GT wint, en dat iedereen een beetje op zijn niveau acteert, vermoed ik zoiets in grote orde:
Yates/Nibali/Carapaz > Evenepoel/Kelderman/Majka > Carthy/De Plus/Oomen/Ciccone/Soler > Fuglsang/Konrad/Hagen

Etio 1 juli 2020 om 18:29

@Panache Mee eens dat Kelderman heel erg weinig wedstrijden heeft gewonnen, maar dit komt ook omdat hij zich eigenlijk altijd heeft gefocust op klassementen in meerdaagse WorldTourkoersen waarin hij vaak (net) tekort kwam voor de overwinning of etappezege.

De vergelijkingen die je doet wat betreft de Vuelta 2017 zijn denk ik niet helemaal in de juiste context geplaatst. Hij viel in de Giro uit met een flinke blessure en moest hiervan weer herstellen, waardoor zijn voorbereiding op die Vuelta niet ideaal was. Hij miste, zoals hij zelf ook aangaf, wedstrijdritme aangezien hij alleen Polen had gereden ter voorbereiding. In de Andorrarit in het begin van de ronde verloor hij ook de meeste tijd. Renners zoals Nibali en Zakarin hadden toen weliswaar de Giro gereden, maar er zit ruim 2.5 maand tussen de Giro en de Vuelta dus vermoeidheid lijkt daarin nauwelijks een rol te spelen. Daarnaast was het verschil met Nibali en Zakarin relatief klein; als Kelderman die minuten in Andorra niet had verloren, was hij 2e geworden achter Froome.

Wat je ook vergeet, is dat deze Giro waarschijnlijk relatief veel tijdritkilometers bevat, meer ook dan in de Vuelta van 2017. Dit is in het voordeel van Kelderman, die sowieso tijd kan pakken op Carapaz en misschien ook op Nibali en andere klassementsrenners.

Dat Fuglsang intrinsiek beter is dan Kelderman denk ik niet. Kelderman heeft vaker Top 10 gereden in een grote ronde (en is een stuk jonger) en is volgens mij ook beter op de langere klimmen en in de tijdritten.

Wat betreft uitvallers in de Tour die naar de Giro gaan: dit zou inderdaad kunnen, maar dit zullen er waarschijnlijk hoogstens 1 of 2 zijn.

Panache 1 juli 2020 om 18:44

We gaan het zien, nu is het vooral taxatie (we taxeren de kunde en zwakke plekken van de AK-mannen anders) en inschatting (ik schat in dat meer kanonnen voor de Giro kiezen en er meer renners zijn die binnen 10 dagen Tour toch gaan focussen op de Giro).

Ik wil best een podiumvoorspelling doen (op basis van de nu bekende informatie), kunnen we er over 3 maanden op terug kijken:

1. Fuglsang
2. Carapaz
3. Nibali

Kelderman op plek 6-7 en uiteraard geen rit, geen aanval, gewoon op z’n Zubeldia net achter de kanonnen finishen.

Brabander 1 juli 2020 om 19:06

Jij bent geen fan hè, Panache? ;)

Etio 1 juli 2020 om 19:10

@Panache Dat zou kunnen ja, we gaan het inderdaad zien.

Leuke voorspelling, persoonlijk denk ik dat Fuglsang de Giro niet gaat winnen en ook niet op het podium eindigt maar hij mag me verbazen (net als Kelderman jou mag gaan verbazen :))

Mijn persoonlijke Top 5 op basis van de nu beschikbare informatie:
1. Nibali
2. Carapaz
3. Kelderman
4. Soler
5. Majka

Op basis van de huidige startlijst denk ik voor de plekken 6-15 aan Fuglsang, Konrad, Carthy, Oomen, Ciccone, Knox, De Plus, Hagen, Dombrowski en misschien McNulty of Evenepoel. Enkele klassementsrenners die misschien wel meedoen, maar nog niet op de startlijst staan (wellicht Caruso, Pozzovivo, O Connor) acht ik ook in staat om Top 15 te rijden. Als Simon Yates en/of Adam Yates voor de Giro gaan, denk ik dat minstens één van hen op het podium finisht (waarvan Simon het meest logisch is). Uiteindelijk zullen uiteraard een paar renners van dit lijstje afvallen door ziekte, val(len), gebrek aan topvorm of andere redenen.

Mogelijke verrassing (jong talent) voor Top 15 of voor een ritzege in het hooggebergte: Giovanni Carboni en Tobias Foss.

boenk 1 juli 2020 om 19:20

Oh, Panache, excuseer dat ik je tijd heb verspild. Ik dacht dat we een serieus gesprek konden voeren over mogelijke kanshebbers. Nu zie ik dat je Fuglsang op 1 zet, blijkbaar heb ik me dus grondig in je vergist en had ik moeten weten dat een serieuze discussie nooit een optie was. Hahahaha.

Etio 1 juli 2020 om 19:25

@boenk
"Yates/Nibali/Carapaz > Evenepoel/Kelderman/Majka > Carthy/De Plus/Oomen/Ciccone/Soler > Fuglsang/Konrad/Hagen"

Hier ben ik het grotendeels helemaal mee eens. Ik schat Soler echter wel op gelijke hoogte met Majka en toch wel redelijk op hetzelfde niveau als Kelderman, maar net daaronder (bergop redelijk gelijkwaardig, qua tijdrit is Soler denk ik iets minder en ik verwacht dat hij wisselvalliger is dan Kelderman gedurende de Giro). Carthy zou misschien ook weleens kunnen verrassen. Puur op basis van het verleden zou ik ofwel Fuglsang ofwel Konrad (gezien zijn 7e plek in de Giro van 2018) omwisselen met De Plus, aangezien hij nog nooit een grote ronde voor het klassement heeft gereden. Ciccone gaat denk ik net te veel energie verspillen met het knechten voor Nibali om Top 5 te rijden (en bovendien is zijn tijdrit matig), maar inderdaad (laag) in de Top 10 is denk ik zeker mogelijk voor hem.

boenk 1 juli 2020 om 19:31

Je onderschat De Plus. Ondanks het feit dat die zichzelf in de Giro 2017 en de Tour 2019 kapot geknecht heeft, eindigde die nog steeds 24ste en 23ste in het AK. Als De Plus klaar geraakt, (zou nu wat last hebben van zijn heup) en niet ziek wordt, doet die mee voor de top 5 volgens mij.

Etio 1 juli 2020 om 19:36

@Boenk Ja misschien wel inderdaad, maar ik ben meestal wat voorzichtig met renners die nog nooit voor een klassement in een grote ronde hebben gereden. Daarom denk ik voor De Plus eerder aan Top 10 (mocht hij voor het klassement gaan). Die klassementen (Top 25) zijn inderdaad best knap als je ziet hoeveel werk hij heeft verricht. Hij heeft ook een aardige tijdrit, dus hij heeft in ieder geval zeker de potentie om Top 5 te rijden in de Giro.

Panache 1 juli 2020 om 20:50

Boenk: toen ik in 2017 voor de Giro Thomas als podiumkandidaat tipte werd er ook lacherig over gedaan. Kelderman knikkerde hem vakkundig uit koers en een jaar later won hij alsnog de Tour. Fuglsang heeft veel klasse én is een mooie opvolger van Riis en Rasmussen en zal de de coronaperiode vol benut hebben – vandaar een P1.

P.s. Carapaz brak door in 2018 en bevestigde in 2019 – hij heeft al laten zien geen eendagsvlieg te zijn.

boenk 2 juli 2020 om 00:00

Wat een loos argument. Thomas was vroeger geen klassementsrenner en heeft zich omgevormd van klassiek renner tot klassementsrenner laat in zijn carrière. Helemaal dus niet vergelijkbaar met Fuglsang, die al 15 jaar klassementen probeert te rijden maar er maar niet in slaagt. En die zou nu dan plots gaan winnen. Geloofwaardigheid 0,0. Je kan evengoed Dan Martin gaan voordragen voor winst in de Tour.
Wat Carapaz betreft, dat klopt, maar hij heeft tot nu toe 4 grote rondes gereden, en slechts twee in de top 10, waarvan 1x winst. Ik vind dat net iets te weinig “data” om er echt van uit te gaan dat hij vanaf nu altijd mee doet voor winst, en niet voor het zelfde geld dit jaar slechts 5de wordt. Ik verwacht hem op het podium, maar met Nibali, Yates, Kelderman, Evenepoel (onder voorbehoud) en Fuglsang (haha, grapje) zou dat zomaar kunnen.

Kannibaal van Schepdaal 2 juli 2020 om 00:05

Ik kijk persoonlijk uit naar de prestaties van debutanten Evenepoel, McNulty en Vlasov. Zouden zo maar eens in de top tien van het klassement kunnen eindigen in dit deelnemersveld.

Argyll 2 juli 2020 om 06:52

Er is ene Remco Evenepoel die de hele handel aan bonken gaat rijden.

Etio 2 juli 2020 om 08:15

@KvS Vlasov was ik inderdaad vergeten, groot talent. Die zie ik ook wel Top 15 rijden.

ProfrondeZevenbergen 1 juli 2020 om 20:17

Super jammer dat Matthews niet naar de Tour gaat. Nu is het wel heel matig qua ploeg.
Ik had Matthews met het Tour-parcours 2020 in het achterhoofd graag met Sagan om het groen zien strijden.

Brabander 1 juli 2020 om 21:46

Jep. Zo jammer dat dat er nooit echt van gekomen is

SnellePelle 2 juli 2020 om 14:00

Toch bijzonder dat iedereen hier claimt dat Sunweb een klassement gaat rijden in een GC deze jaren. Volgens mij hebben ze expliciet gezegd dat ze een klassieke lichting hebben en werken met talenten in de toekomst naar rondewerk.

Alles wat dit jaar start in een GT zal rijden voor dagsucces, is in dienst van dat dagsucces of is net droog achter de oren en mag snuffelen aan het echte werk.

Oomen en Matthews vloeien beide blijkbaar af en staan voor 2e keur in het wedstrijdrooster.

Ik denk dat men hier Sunweb overschat vanwege de Giro winst van Dumo. Het is namelijk nog steeds een ontwikkelploeg en geen hors categorie. Naar verluid zijn daar de salarissen ook niet naar. Bij Visma ligt dit 2 keer zo hoog.

S. Morgenstern 2 juli 2020 om 14:15

Kelderman en Oomen gaan gewoon voor een klassement moeten zorgen. Die werden afgelopen winter ook nog als zodanig als een van de pijlers van de ploeg genoemd. Waar zou iets anders uit blijken?

Headlines

Materiaalzone

Populair