‘Enrico Battaglin naar LottoNL-Jumbo’
foto: Sirotti
maandag 31 augustus 2015 om 16:31

‘Enrico Battaglin naar LottoNL-Jumbo’

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldt dat Enrico Battaglin op weg is naar LottoNL-Jumbo. De 25-jarige Italiaan is einde contract bij Bardiani–CSF.

Battaglin wordt beschouwd als een van de grotere Italiaanse talenten. Zowel in 2013 als in 2014 wist hij een etappe in de Giro d’Italia te winnen.

Zijn ploeggenoot Sonny Colbrelli kiest voor een langer verblijf bij Bardiani-CSF. De leeftijdsgenoot van Battaglin genoot naar verluid ook de interesse van Sky, maar blijft liever bij zijn huidige team. Vorige week was Colbrelli nog succesvol in de vierdaagse Tour du Limousin, waar hij naast de openingsrit ook het eindklassement wist te winnen.

RIDE Magazine
124 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2015 18:25
Mijn naam is Haas
31 augustus 2015 18:29
Lijkt me op zich een welkome aanwinst voor TLJ, het loopt daar toch niet over van de mannen die een rit kunnen winnen. Hoe hij als Italiaan zal aarden in een Nederlandstalig team is lastig te zeggen en zal vooral van hem als persoon afhangen, maar dat lijkt me een dusdanig voor de hand liggend issue dat ik mag hopen dat daar wel over nagedacht is (en dat het dus geen Hoogerland in Italië-verhaal wordt). Puur als renner zie ik het zeker wel zitten.
31 augustus 2015 18:33
@Klootje

Er is nu inderdaad een stevige groep van klimmers die allen top 10 gereden hebben in een grote ronde. Voor een team als TLJ best een zware vertegenwoordiging in die categorie renners. In de groep spurters en afmakers zijn ze Theo Bos kwijt geraakt en blijkt van Asbroeck nog aanpassingsproblemen te hebben, waardoor hij nog niet wint. Barry Markus heeft ook al betere jaren gekend. Voeg daar dan nog bij dat Hofland qua uitslagen ook minder uit de verf komt dan vorig jaar en dan is het erg magertjes. Ik zou het ook wel toejuichen om een klimmer in te ruilen voor twee afmakers. Ik gun Lau absoluut een nieuw contract, maar als hij eigenlijk zijn carriere wil eindigen in de VS en daar na dit jaar al een contract zou kunnen krijgen dan is het ook mijn favoriete oplossing. Ik zou Kruijswijk, Gesink en Kelderman graag zien blijven. Vraag is wel welke afmakers moeten er komen?
31 augustus 2015 18:37
Hele goede renner voor TLJ. Voor mee bergop en in eendaagse koersen. Kan in de toekomst ook een klassement rijden.
31 augustus 2015 18:44
een slecht jaar rijden en je krijgt een contract voor lottonl ?

Cradock lijkt mij een betere aanwinst, een goed jongtalent
31 augustus 2015 18:46
Als je de resultaten van dit jaar van hem bekijkt,dan wordt ik daar niet echt blij van!
31 augustus 2015 18:48
kijk maar naar rolf sorensen die presteerde goed en kreeg een contract bij rabo toen won hij amper. Gaat lottonl in herhaling
31 augustus 2015 18:50
Alsjewint, precies wat ik vind. Inclusief dat Lau van mij zeker mag blijven, maar ja ze moeten gewoon wat nu afgaande op het afgelopen seizoen.

Ze mogen van mij trouwens zelfs een klimmer weg doen om er een (paar) sterke knecht(en) of/en een jeugdtalent voor terug te halen ipv 2 afmakers. Eigenlijk is dat mijn grootste punt van kritiek op de ploeg, die balans tussen klimmers en de rest. En dan nemen ze vervolgens al die jongens mee naar de Tour (Kruijswijk vreemd genoeg ook, ondanks het goede werk in de laatste week) om in de Vuelta alleen LTD te sturen die vervolgens helaas af moet haken. Mijn bescheiden mening is dat dat heel vreemd beleid is. Dan zit je het hele seizoen met zwakke bezetting en blessures, om zodra het kan al je sterke mannen in een zware Tour op te stellen. Ik snap dat niet. Dan heb je ook niet heel veel geleerd van het voorjaar.

En nogmaals, vanuit de sponsor mag er best wat besef (maar vooral stimulans/beloning voor de ploeg) zijn voor hoeveel mazzel ze met bijv. Gesink, Kruijswijk en van de week nog Lindeman hebben gehad. Maar ja veel mensen zullen andersom denken en zeggen hoe blij wij wel niet moeten zijn met een sponsor en dat die de ploeg gered heeft enz. Daar ben ik het dus niet mee eens. Alsof het filantropische instellingen zijn. De dag dat een sponsor geen dikke winst/profijt meer heeft haken ze af. En reken maar dat ze erg content zullen zijn na de afgelopen Tour bij Jumbo.

Hoe dan ook, valt niets zinnigs te zeggen over het aantrekken van een Italiaan van zo'n soort ploeg. Voor de sponsor? Dat moet idd. wel. Kan haast niet anders, heel vreemd.
31 augustus 2015 18:55
Ik zie ook liever Nederlanders bij tlj. Maar als ze er niet zijn of niet willen, moet je toch wat. Battaglin is wel een versterking voor dit team.
31 augustus 2015 18:59
Toch een riskant avontuur, om meerdere redenen. Eén Italiaan alleen is zo alleen. Zijn prestatiecurve is nogal 'bijzonder': alleen zeges in de Giro, geen daarmee corresponderende prestaties in kleinere koersen. En zijn recente niveau is niet heel bijzonder, al kan één leuke zege in het Italiaanse najaar dat veranderen.

Gezien de financiële situatie van LottoNL en de rol van Bianchi kan ik me deze move wel voorstellen. Hopelijk komt er dan nog een Italiaan, zodat ze in ieder geval samen kunnen optrekken.
31 augustus 2015 19:02
@xistnc goed voor stel maar welke italiaan zoveel goeie zijn er niet vrij
31 augustus 2015 19:16
Ondanks dat ze beiden geboren zijn in Marostica is Enrico geen familie van Giovanni, die in de tijd van Hinault reed en in 1981 zowel de Giro als de Vuelta op zijn naam schreef. Mooie renner was dat.

Verheugend dat ze bij TLJ wat internationaler om zich heen kijken.
31 augustus 2015 19:22
Ik zou Boaro een interessante optie vinden. Is einde contract bij Tinkoff, zou bij TLJ wat vaker voor zichzelf mogen rijden en komt als tijdrijder op een (intussen) prima TT-fiets terecht.
31 augustus 2015 19:28
Boaro is een interessante optie, ook voor kleine rondjes. (denk vroegr Posthuma die nog weleens wat meepakte). Ze zullen tochh oook wel Lammertink ofzo overnemen van Roompot, dat zou logisch zijn. Ik weet niet of er nog iemand overkomt vanuit de beloften?
31 augustus 2015 19:44
Wat mij betreft een goede aankoop als hij komt. Je kan zeggen 'ik heb liever NL's b-garnituur', maar dat is al snel c, d of e-garntuur als TJS en Van Baarle niet willen. Deze Battaglin is een afmaker en kan voor gevaar zorgen in wedstrijden als de brabantse pijl en de hel van het mergelland, is een zinnige toevoeging aan de Giro ploeg en kan goed in de ondersteuning rijden.

Heeft volgens mij de afgelopen 3 jaar wel veel blessureleed gehad. Dat is een risico.

En er zou wel een tweede italiaantje bij moeten inderdaad. Ik heb geenz icht op contracten. Maar misschien Marcato, Cimolai, Santaromita of Ratto.
31 augustus 2015 19:46
Boaro en Battaglin zijn een prima renners, maar had Jumbo niet wat klimmers nodig? Intxausti, Pozzovivo en Izagirre zijn nog zonder contract, haal je sowieso wat WT-punten mee.
31 augustus 2015 19:50
@albertooo: die lijken me wat te hoog gegrepen voor TLJ, maar ze zouden het wat mij betreft mogen proberen :)
31 augustus 2015 19:56
Als Bianchi daadwerkelijk een forse vinger in de pap heeft te brokkelen, dan zou Pozzovivo een optie kunnen zijn. Maar ik denk dat dit inderdaad te hoog gegrepen is, budgettair. En die twee Spanjaarden, nee, volgens mij zijn ze blij dat ze net van al hun probleem-Iberiërs verlost zijn. Of je dan wél Italianen moet halen...
31 augustus 2015 19:57
Battaglin pas niet echt in het plaatje van het Lotto-Jumbo beleid: Nederlandse, of Nederlandssprekende renners halen (en wellicht af en toe een Engelssprekende renner). Hivert was ook niet echt een succes en Zeeman kende hem nog van Skil.
Battaglin is wel een renner van de tweede lijn die wedstrijden kan winnen; die ontbreekt nu in de selectie.
31 augustus 2015 20:01
@Titaantje.
Marcato heeft nog een contract bij Wanty volgend seizoen. In plaats van Marcato kan je ook Selvaggi pakken. Heeft bij Vacansoleil gereden. Ook Gasparotto heeft nog geen contract.
31 augustus 2015 20:03
Denk niet dat het iets gaat worden , behoudens zijn Giro ritten niet veel klaargespeeld , hoeveel jonge buitenlanders zijn er eigenlijk in geslaagd een topper te worden van de "laatste jaren" Rabobank/Blanco/Belkin/Lotto Jumbo ploeg ?
31 augustus 2015 20:16
@nickdt Die namen zijn onderhand bejaard. 't zou me verbazen als ze renners ouder dan een jaar of 26 halen. Van Hecke voegt niets toe als je al Tjallingi en Tankink hebt. Sprengers lijkt me wel een goede keuze
31 augustus 2015 20:23
@urban steel;je slaat de spijker op de kop! Ik zou ook adviseren aan de "jonge garde"om, als ze bij een ander WT ploeg aan de slag kunnen, TLJ vaarwel te zeggen! De begeleiding kraakt aan alle kanten, de jonge jongens krijgen hoe genaamd geen kansen, Teunissen kwam bij toeval ineens voorop in Londen en dat was het! Het blijft knechten en nog eens knechten. Oké, in de Vuelta rijden ze als vrijbuiters en ben benieuwd of ze cdat wat oplevert. Bij BMC en Eticx zie je de grote mannen ook werken voor de jonkies, dat zie je bij LJ niet!
31 augustus 2015 20:35
Verrassende naam en verassende keuze voor TLJ indien het bericht bevestigd gaat worden.
Maar een eenling in de verder voornamelijk Nederlandstalige selectie zal toch niet makkelijk voor hem zijn, of TLJ moet volgend seizoen veel in Italie gaan koersen. Interessante renner voor de heuvelklassiekers en etappes met aankomsten op een muurtje.
31 augustus 2015 20:35
@wielrenner Hofland, Markus, Kelderman en van Asbroeck. Vier jonkies waar regelmatig voor wordt gereden. En de Vuelta heeft ook al genoeg opgeleverd. Ik mag toch hopen dat je de winst van BJL niet bent vergeten? Hij is overigens ook pas 26 jaar en zijn beste jaren moeten dus nog komen.
Tevens is het ook wel handig dat een jonkie wel een kans op winst maakt voordat er voor hem gereden wordt.
Ten slotte off-topic en een persoonlijke voorkeur: iets minderen met de uitroeptekens mag van mij. Veel uitroeptekens komt zo schreeuwerig over en ik irriteer me daar altijd mateloos aan.

Reacties zijn gesloten.