Emanuel Buchmann: “Annuleren Tour zou een ramp voor het wielrennen zijn”

donderdag 26 maart 2020 om 15:12
Emanuel Buchmann: “Annuleren Tour zou een ramp voor het wielrennen zijn”

foto: Cor Vos (archief)

Emanuel Buchmann werd vorig jaar knap vierde in de Tour de France en de Duitse ronderenner hoopt dit jaar nog beter te doen namens BORA-hansgrohe. Het is echter maar de vraag of de Ronde van Frankrijk doorgaat als gevolg van het coronavirus. “Het zou een ramp voor het wielrennen zijn, mocht de Tour dit jaar niet doorgaan.”

De 27-jarige Buchmann is realistisch als hem door de Duitstalige Eurosport wordt gevraagd naar de komende Tour. “Op dit moment lijkt het onmogelijk om de wedstrijd te organiseren, maar we zitten nog altijd drie maanden voor de start van de Tour. Het is moeilijk om te zeggen wat er de komende maanden zal gebeuren.”

“De wereld ziet er dan wellicht een stuk beter uit”, aldus Buchmann, die ook met een mogelijke oplossing komt. “We kunnen de Tour wellicht een maand later organiseren, maar op dit moment kunnen we de toekomst niet voorspellen.” Een ding weet Buchmann wel: het niet organiseren van de Tour heeft grote gevolgen voor de wielersport.

Achter gesloten deuren
“Dat zou heel erg slecht zijn voor het wielrennen. We kunnen andere zaken vrij goed oplossen, maar als er een streep door de aankomende Tour gaat…” Buchmann begon het seizoen overigens uitstekend met winst in de Trofeo Serra de Tramuntana, maar de Duitser is voorlopig aangewezen op het onderhouden van zijn basisconditie.

Roxana Maracineanu, de Franse minister van sport, bevestigde eerder vandaag dat er serieus nagedacht wordt over een Tour de France op de originele data, maar dan achter gesloten deuren. Het zou dan gaan om een editie zonder reclamekaravaan en zonder publiek aan start en finish, als gevolg van de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

Dit artikel delen:

16 Reacties

vincenzo 26 maart 2020 om 15:21

De Tour, De Tour, De Tour.

De charme van de Tour is dat in juli wordt gereden, vakantietijd, hitte, én al het (hysterische) publiek langs de weg, vooral bij bergritten.

Marik 26 maart 2020 om 16:13

Ik denk dat het juist voor die bergritten voor veel renners een verademing zal zijn dat het publiek niet bij hen in de nek hijgt.

04398 26 maart 2020 om 16:12

“We kunnen andere zaken vrij goed oplossen, maar als er een streep door de aankomende Tour gaat…”

Alsof er op dit moment geen belangrijkere dingen zijn de opgelost moeten worden. Natuurlijk is het zonde als er niet gekoerst wordt maar denk dat iedereen daar alle begrip voor heeft in deze situatie en dat we ook best wel even kunnen wachten als dat beter is, wielerliefhebbers blijven de koers toch volgen ook al gaat het een keer niet door.

Ajvenema 26 maart 2020 om 16:33

Wielerliefhebbers wel ja, maar het is toch bekend dat het runnen van een wielerploeg over het algemeen niet echt een vetpot is… Tour is volgens mij financieel by far de meest lucratieve koers om te rijden, en zelfs met de tour gaat er weleens een teampje op de fles.

Er zijn absoluut belangrijkere zaken, maar als ik eerlijk ben denk ik dat bijna geen enkel land het zich kan veroorloven om veel langer dan een maandje ‘dicht’ te gaan, en met de spelen afgelast zou het me dan ook niks verbazen als de Tour gewoon gereden wordt.

Jungle Man 26 maart 2020 om 16:57

Helemaal mee eens.
Wielrennen is ‘maar’ een sport (wel een hele mooie sport!).
Zonder wielrennen draait het leven gewoon door, zonder ‘het leven’ zou er geen wielrennen zijn.

LB108 26 maart 2020 om 21:45

Ja maar zo kan je stellen dat ieder bedrijf te missen is. Een wielerploeg bestaat ook uit een 80 à 100-tal mensen die een loon krijgen..

Jacco van Stierop 26 maart 2020 om 16:23

Grote maar tegelijkertijd loze woorden. Wat is “een ramp voor het wielrennen”? Moeten we, als de Tour wordt geannuleerd, aluminiumfolie over ons hoofd trekken en onder de trap gaan zitten?
Beetje vertrouwen hebben in de veerkracht en creativiteit van de mens wil al een heel stuk helpen.

josemanuelfuente 26 maart 2020 om 16:44

Tour heeft 2 wereldoorlogen overleefd …..

Samlambeej 26 maart 2020 om 18:10

Jankende vet betaalde sporter #463…
Next

Jan Blokland 26 maart 2020 om 21:31

Waarom een ramp voor de wielersport? Of het wielrennen af hangt van de Tour.
Nou echt niet? Ik vind zelfs de laatste jaren de Giro en de Vuelta zelfs leuker om naar te kijken dan de Tour.

LB108 26 maart 2020 om 21:46

Toch wel, voor sponsors is de tour véél belangrijker dan een giro of vuelta. en dat is net waar alles om draait. geld – aandacht – tv – sponsors -..

Samlambeej 26 maart 2020 om 22:14

Het wielrennen klapt echt niet ineen.
De weg blijft liggen, de freaks trainen, de meelopers meelopen, een gesponsorde vzw die het kan bolwerken en gaan maar.

Voor een doorsnee middenklassesalaris doen ze 't ook hoor.

Greg4ever 26 maart 2020 om 22:27

Wat is t wielrennen en ook deze site inclusief z’n redactie toch een klein en gesloten wereldje.

Er voltrekt zich een ramp van ongekende omvang in de wereld en dan moet ik dit lezen… niet dus.

WF adieu

Romāns Vainšteins 26 maart 2020 om 22:39

Ik denk ook dat al je goedheid elders beter tot zijn recht komt.

ProfrondeZevenbergen 26 maart 2020 om 22:59

Hij reageert hier als wielrenner. Dat is zijn bestaan. Van mij mag hij dit gerust zeggen. Ik denk niet dat hij de rest niet belangrijk vindt.

Ajvenema 27 maart 2020 om 09:45

Ik kom hier voor wielernieuws, en inzichten uit het peloton. Ik hoef niet elke renner horen zeggen dat dit afschuwelijk is, ik hoor liever wat ze van de situatie binnen hun vak en mijn hobby vinden.

Headlines

Materiaalzone

Populair