Baloise Trek Lions en Ellen Van Loy na zeven jaar uit elkaar

maandag 8 februari 2021 om 17:30
Baloise Trek Lions en Ellen Van Loy na zeven jaar uit elkaar

foto: Cor Vos

Ellen Van Loy vertrekt na dit seizoen bij Baloise Trek Lions, de veldritploeg van Sven Nys. De inmiddels 40-jarige Van Loy maakte de afgelopen zeven jaar deel uit van de vrouwenploeg. “In een goede verstandhouding kiest Ellen ervoor om een ander pad op te gaan”, maakt Baloise Trek Lions bekend.

Baloise Trek Lions, dat de afgelopen jaren ook gekend werd als Telenet-Baloise, neemt met mooie woorden afscheid van Van Loy, die deze winter nauwelijks nog top-10-uitslagen rijdt. “Jarenlang behoorde ze tot de internationale veldrittop. Ze boekte spraakmakende overwinningen in onder andere Gavere en Diegem. Daarnaast viel ze op en naast de fiets vooral op als iemand met een gouden hart. Een straffe madam die we nooit zullen vergeten”, klinkt het.

Van Loy rijdt de komende twee weekenden nog in het zwart-blauwe tenue in Eeklo, Brussel, Sint-Niklaas en Oostmalle. “Zeven volle jaren dank om deel te mogen uitmaken van de familie”, reageert de veldrijdster, die vijf keer tweede werd op het BK veldrijden. Wat Van Loy hierna gaat doen, is nog niet bekend.

Op het voorbije BK werd Van Loy vijfde. Ze wist dat dat het hoogst haalbare voor haar was. “Ik ben realistisch genoeg. Ik kan niet meer boven mezelf uitstijgen. Dan moet ik een superdag hebben en de anderen pech”, gaf ze achteraf aan.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Michelangelo 8 februari 2021 om 17:41

Als ik van de lions was, dan een heel begrijpelijke keuze. Geen goede uitslagen gereden, en ook niet het perspectief dat dit verandert.

Hopelijk vindt Ellen wel een andere (prive) sponsor als ze graag wil blijven crossen. Want ik heb diep respect voor hoe ze haar baan met sport combineert, dus ik hoop dat ze met een geldschieter in de mogelijkheid blijft om te doen wat ze leuk vindt. Al is het straks in de kantlijn….

Mystery Rider 9 februari 2021 om 07:18

Tot zover de belofte van Nijs dat Van Loy haar carrière mag afsluiten bij zijn team…

SolitaryShell 9 februari 2021 om 09:58

“In een goede verstandhouding kiest Ellen ervoor om een ander pad op te gaan”, maakt Baloise Trek Lions bekend.

^ Dat impliceert wel dat Van Loy zelf de deur dichttrekt.

kaalpani 9 februari 2021 om 13:40

Toch ik mij ontgaan dat zij “Jarenlang behoorde ze tot de internationale veldrittop”! Misschien dat zij tot de Belgische veldrittop behoorde, maar internationaal hooguit tot de sub-top.

Een aimabel renster zijn maakt je nog geen topper, dus klinken die zalvende woorden een beetje misplaatst.

Headlines

Materiaalzone

Populair