Elia Viviani de snelste in ochtendrit Tour Poitou-Charentes

donderdag 26 augustus 2021 om 11:58
Elia Viviani de snelste in ochtendrit Tour Poitou-Charentes

foto: Cor Vos

Elia Viviani heeft de ochtendetappe op de derde dag van de Tour Poitou-Charentes weten te winnen. Dat deed de Italiaanse sprinter van Cofidis na ruim 109 kilometer in de straten van Loudun. Hij bleef Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB) voor, al werd de Belg in zijn sprint wel flink gehinderd door Viviani’s lead-out Simone Consonni. Door zijn ritzege gaat Viviani nog steviger aan de leiding in het algemeen klassement.

Drie renners kleurden deze korte etappe. Alexis Gougeard (AG2R Citroën) was de eerste aanvaller en hij kreeg bijval van twee Italianen. Het waren Simone Ravanelli (Androni Giocattoli-Sidermec) en Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizanè) die de oversteek wisten te maken. Zij kregen maximaal twee minuten cadeau. De sprintersploegen hielden het verschil echter klein.

Twintig kilometer voor het einde wisten Gougeard en Ravanelli afscheid te nemen van Zoccarato, waardoor twee koplopers overbleven. Zij werden zeven kilometer voor de finish gegrepen door het peloton, waarna even geprobeerd werd om waaiers te trekken. Die strook door open velden was echter tekort om grote verschillen te maken.

Een compact peloton ging daardoor sprinten in Loudun. Arkéa-Samsic, Cofidis en TotalEnergies lieten zich goed van voren zien. Het was Simone Consonni die Elia Viviani in ideale positie afzette, waarna de kopman het vakkundig afmaakte. Dat deed hij eerder ook al in de openingsrit. Timothy Dupont kwam nog dichtbij, maar hij werd nog flink gehinderd door Consonni. De Belg moest het doen met de tweede plek, Consonni werd derde.

Later vanmiddag staat nog een individuele tijdrit van 23,5 kilometer op het programma, met start in Monts-sur-Guesnes en de aankomst opnieuw in Loudun.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Sagan=hulk 26 augustus 2021 om 12:09

https://twitter.com/TeamCOFIDIS/status/1430832968042483717

Dat hinderen valt wel mee.

0
Murcia 26 augustus 2021 om 12:16

Viviani had gewoon gewonnen, toch is de actie van Consonni een idiote move. Helemaal vrij aan de rechterkant terwijl je kopman op weg is naar de zege nog overkomen naar links om de deur te sluiten is nergens voor nodig.

0
platteprijs 27 augustus 2021 om 08:28

‘Dat hinderen valt wel mee.” ?? Echt! Consonni rijdt diagonaal over straat en blokkeert Dupont. Consonni lijkt Dupont zelfs op te zoeken. Het is absurd dat de jury hem niet uit de wedstrijd neemt. Waarschijnlijk had Viviani gewonnen, maar Dupont kwam nog snel opzetten. Door de dwaze actie van Consonni weten we niet hoever Dupont nog gekomen was. Als jury kun je Viviani niet straffen, maar hier was een boete voor Cofidis op zijn plaats geweest.

0
Wheely 26 augustus 2021 om 12:15

De ochtendrit, mooi principe is dat toch.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone