Tour of Norway eert Lambrecht, Iserbyt in Zonhoven, ‘baanrenner’ Politt

dinsdag 3 december 2019 om 18:45
Tour of Norway eert Lambrecht, Iserbyt in Zonhoven, ‘baanrenner’ Politt

foto: Cor Vos (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Bjorg Lambrecht, Eli Iserbyt en Nils Politt.

Tour of Norway komt met eerbetoon aan Bjorg Lambrecht

Bjorg Lambrecht kwam begin augustus op tragische wijze om het leven, maar de wielerwereld is de Belg nog lang niet vergeten. De organisatie van de Tour of Norway zal morgen in het stadje Egersund namelijk een herdenkingsster plaatsen, ter eerbetoon aan de betreurde renner van Lotto Soudal.

Er is niet zomaar gekozen voor Egersund, aangezien Lambrecht hier zijn eerste en enige profzege wist te boeken. De Oost-Vlaming won er in 2018 de slotetappe van de Tour des Fjords, voor Michael Albasini en Edvald Boasson Hagen. De ceremonie zal morgen om 12.00 uur plaatsvinden.


Eli Iserbyt toch van start in Superprestige Zonhoven

Eli Iserbyt zou zondag niet starten in Zonhoven, maar heeft op de valreep toch besloten om de klassieker te betwisten. De West-Vlaming vindt zichzelf momenteel terug op de zesde plaats in de rangschikking van de Superprestige. Iserbyt toonde zich eerder dit seizoen de beste in de Superprestigecrossen van Gieten en Gavere.

Mathieu van der Poel is de grote afwezige in de kuil van Zonhoven. De Nederlander heeft besloten zijn trainingsstage met Corendon-Circus te verlengen.


Nils Politt aan de start van Zesdaagse van Bremen

Nils Politt staat volgend jaar aan de start van de Zesdaagse van Bremen. De 25-jarige coureur werd dinsdag aangekondigd door de organisatie van zesdaagse. Ook Kenny De Ketele maakt zijn opwachting in Duitsland.

De Zesdaagse van Bremen staat van 9 tot en met 14 januari op de kalender. De Ketele is tweevoudig winnaar van deze zesdaagse: in 2016 en 2018 werd hij als eindwinnaar gehuldigd.

Dit artikel delen:

12 Reacties

sooike 3 december 2019 om 11:03

Toen hij zaterdag hoorde dat Mathieu niet zou starten in Zonhoven heeft hij zich nog snel laten inschrijven in de hoop weer eens een rol te kunnen spelen. Beetje doorzichtige manoeuvre van ons manneke !

0
Barry Batsbak 3 december 2019 om 11:14

Echt he?? Rijdt Merlier ook? Ik hoop dat die Iserbyt flink klop geeft. Tim Merlier zie ik trouwens wel Belgisch Kampioen worden, die gozer laat ook een progressie zien waar je u tegen zegt.

0
salb 3 december 2019 om 11:21

Merlier gaat samen met Mathieu op stage naar Benicàssim.
Verder begrijp ik jullie afgunst niet voor Iserbyt.

Overzicht Stages (bron: het Nieuwsblad):

Benicasim

Tim Merlier (5-13 december)
Mathieu van der Poel (5-13 december)
Sanne Cant (1-7 december)
Ceylin del Carmen Alvarado (1-7 december)
Yara Kastelijn (1-7 december)
Annemarie Worst (1-7 december)
Alice Maria Arzuffi (1-7 december)

Girona

Toon Aerts (25-29 november en 2-6 november)

Calpe

Eli Iserbyt (25-29 november; 1-13 december)
Michael Vanthourenhout (25-29 november en 7-13 december)
Quinten Hermans (1-6 december)
Corné van Kessel (1-6 december)

Mallorca

Michael Vanthourenhout (1-6 december)
Laurens Sweeck (1-6 december)
Daan Soete (1-6 december)
Jens Adams (1-6 december)
Lars van der Haar (25-29 november en 1-6 december)

0
Poeksel 3 december 2019 om 12:08

Wat erg Sooike! Het zou verboden moeten worden!

0
salb 3 december 2019 om 11:11

Lijkt me logisch. Hij staat op 4 punten van Aerts/Sweeck in het klassement en er zijn winstkansen. Ik vond het al raar dat hij deze eerst zou laten schieten net als in Boom. Hij kan de 3 klassementen winnen in zijn eerste volledige seizoen bij de elite, al zal dat nog moeilijk worden gezien zijn dalende vorm.

0
wielrenner 3 december 2019 om 13:20

Handig voor het inbrekersgilde die data…

0
Wheely 3 december 2019 om 13:38

Ik neem aan dat Fien gewoon thuis voor de buis zit.

0
ChefSpijker 3 december 2019 om 14:45

Daarnaast wil het niet per se zeggen dat ze al die dagen echt weg zijn. Gebeurt ook wel dat veldrijders dan in het weekend weer naar huis gaan om even een cross of twee mee te pikken en dan weer teruggaan. Net als Iserbyt nu dus ook doet en Mathieu ook gedaan had als Essen voldoende centen had geboden. Dus wellicht start Merlier ook wel. Zal wachten zijn tot ongeveer donderdag als de startlijsten bekend worden.

0
salb 3 december 2019 om 15:38

Merlier rijdt volgend weekend niet.
Uit Het Nieuwsblad:

Tim Merlier herneemt in Ronse
Tim Merlier zette de voorbije weken een uitstekende reeks neer. Zaterdag werd hij nog knap tweede in de nieuwe veldrit in Kortrijk maar van donderdag 5 tot en met vrijdag 13 december trekt hij op stage naar Benicassim.

De Belgische wegkampioen herneemt op zaterdag 14 december in de Hotondcross in Ronse. Nadien werkt hij tot het einde van dit kalenderjaar nog vijf wedstrijden af: Overijse op zondag 15 december, de wereldbekerwedstrijden in Namen en Heusden-Zolder op respectievelijk zondag 22 en donderdag 26 december, de DVV Verzekeringenmanche in Loenhout op vrijdag 27 december en de Superprestigeveldrit in Diegem op zondag 29 december.

En over Mathieu en Essen staat dit in de krant:
“Mathieu is een vedette, maar zijn vraagprijs ligt te hoog. We moeten al 1.000 extra kaarten verkopen om zijn startgeld te kunnen recupereren. Dat zijn geen realistische bedragen meer. Waarom ging het de voorbije jaren niet goed met de cross van Essen, denk je? Omdat ze die toppers aan de start wilden en die te veel hebben betaald. Wij willen ons niet verbranden. Wij waren verbaasd toen we in de krant lazen dat hij geen akkoord vond met de organisator van Essen rond het startgeld. Ik kan u zeggen dat er nooit onderhandeld is met Mathieu, omdat we hem simpelweg niet kunnen betalen.”

0
H Jetten 3 december 2019 om 15:36

Kaan hij misschien ook nog een keer winnen.

0
Baik-Baik 3 december 2019 om 16:17

De kuil van Zonhoven is prachtig. Echt jammer dat Mathieu daar niet start.

0
Pedalo 3 december 2019 om 22:17

Iserbyt is absoluut niet mijn favoriete renner maar is wel de slimste. Eerst een piek aan het begin toen MVP er nog niet was en nu weer zoiets. Je kan wel tegen MVP proberen te rijden maar einde seizoen tellen toch de overwinningen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone