Ekimov denkt dat Rodriguez nog steeds een grote ronde kan winnen
dinsdag 22 oktober 2013 om 07:44

Ekimov denkt dat Rodriguez nog steeds een grote ronde kan winnen

Joaquim Rodriguez

foto: Sirotti

Vyacheslav Ekimov denkt dat Joaquim Rodriguez nog in staat is om een grote ronde op zijn palmares bij te schrijven. Dat vertelde de ploegleider van Katusha aan Championat. De Spanjaard mag dan inmiddels al 34 jaar zijn, Ekimov ziet dat niet als een probleem.

Volgens Ekimov hoeft de leeftijd van Rodriguez niet in zijn nadeel te zijn. “We hebben dit jaar met Chris Horner gezien dat het mogelijk is een grote ronden te winnen wanneer je een oudere renner bent”, stelt Ekimov. “Joaquim is in de bloei van zijn leven en zijn resultaten in grote rondes de voorbije jaren bewijzen dat. Deze resultaten geven hem meer motivatie.”

Ekimov schrijft zijn kopman nog niet af. “We hebben nog enkele dingen waar we aan moeten werken en waar het team bij kan helpen. Purito zit ook niet stil. Hij zoekt constant naar advies van experts om zijn zwakke punten te verbeteren. Het gaat niet om de leeftijd, elke renner is verschillend. Het gaat om de instelling en om de wil om te winnen.”

Katusha nam dit jaar in de persoon van Denis Menchov afscheid van een toprenner. Ekimov ziet zijn landgenoot nog wel terugkeren in de sport. “Denis heeft dit jaar een sabbatical. Niet iedereen gaat na zijn actieve carrière probleemloos verder in een andere rol. Hij is op en top professional en ik twijfel er niet aan dat we hem terug gaan zien. Het is enkel een kwestie van tijd.”

RIDE Magazine