‘EK wielrennen wordt mogelijk in augustus in Frankrijk gehouden’

zaterdag 9 mei 2020 om 13:59
‘EK wielrennen wordt mogelijk in augustus in Frankrijk gehouden’

foto: Cor Vos

Mogelijk hebben we de laatste versie van de herziene wedstrijdkalender voorlopig nog niet gezien. Gisteren al kwamen datum en locatie van het WK wielrennen ter sprake, vandaag wordt gespeculeerd over het EK wielrennen.

Vorige week werd bekend dat het EK wielrennen dit jaar niet plaatsvindt in Trente als gevolg van het coronavirus; de Italiaanse gemeente kreeg tegelijkertijd wel de organisatie van de Europese titelstrijd van 2021 toegewezen. De UEC, de Europese wielerbond, kondigde wel aan samen met de UCI en de nationale bonden aan te bekijken welke alternatieve oplossingen er zijn om de editie 2020 op een andere locatie te houden, zodat de titels toch kunnen worden verdeeld.

Die oplossing is mogelijk gevonden in Frankrijk, schrijft Het Nieuwsblad. Dan zou het EK niet langer worden gehouden van 9 tot en met 13 september, maar in het weekend van 22 en 23 augustus. In eerste instantie stond daar de Bretagne Classic-Ouest France ingetekend, maar die koers is op de herziene kalender naar dinsdag 25 augustus verplaatst. Waar in Frankrijk het EK mogelijk plaatsvindt, is nog niet bekend. Een week later begint in Nice de Tour de France.

WK mogelijk niet in Zwitserland
Gisteren meldde de Spaanse krant Marca dat de UCI overweegt het WK wielrennen te verplaatsen naar november en het Midden-Oosten, mocht de titelstrijd niet in Zwitserland gehouden kunnen worden. In Zwitserland zijn vanwege de coronapandemie bijeenkomsten van meer dan duizend mensen tot minstens eind augustus verboden. Eind juni wordt beslist of het WK, dat gepland staat van 20 tot 27 september, kan plaatsvinden.

De Spaanse krant schreef ook dat de organisatie van de Giro d’Italia niet uitsluit dat de Italiaanse ronde een week naar voren wordt gehaald, zodat een overlap met de Vuelta a España wordt voorkomen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Samlambeej 9 mei 2020 om 15:07

Is dit nodig?

Maillot à Pois 9 mei 2020 om 15:23

Huh? Bretagne Classic verplaatst voor het NK, dat de Fransen uiteindelijk niet op dat moment willen organiseren. Maar dan wel een EK?

Baik-Baik 9 mei 2020 om 15:35

Het lijkt mij het meest veilig om het EK dan op een eiland te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan Corsica, Mallorca, Isle of Man, Tenerife of de Azoren.

Goede beheersbaarheid.

KnightBiker 9 mei 2020 om 21:01

Was het niet zo dat eigenlijk alles tot 1 september niet door mocht gaan? De Tour krijgt dispensatie, de dauphine gaat in verkorte vorm door en nu dit, terwijl het Franse NK wel verplaatst wordt.. ik snap niets meer van de inconsistenties in berichtgeving.

Als het WK naar het Midden oosten gaat zal dat toch ook niet op het nu geplande moment zijn? Even heen en weer direct na de Tour..

Het is toch ook idioot dat er een heel peloton wordt ingevlogen naar Canada straks voor slecht 2 dagen koers? Met alle exposure van vliegvelden etc?

Die kalender lijkt niets waard op dit moment: er zijn nog teveel onzekere factoren en een aantal zaken zijn alles behalve praktisch uit te voeren…

WF-EG 10 mei 2020 om 09:44

We moeten de kalender met een korreltje zout nemen. Om dat duidelijk te maken wordt deze dagelijks gewijzigd. Het is vooral een symbool van hoop maar verre van realistisch dat de wielerkaravaan dit jaar daadwerkelijk in actie komt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair