EK MTB: Nino Schurter neemt sportieve revanche, Vader kent pech

zaterdag 17 oktober 2020 om 17:17
EK MTB: Nino Schurter neemt sportieve revanche, Vader kent pech

foto: Cor Vos (archief)

Op het WK mountainbike wilde het nog niet vlotten, maar Nino Schurter is er vandaag wel in geslaagd om zich tot Europees kampioen cross country te kronen. De Zwitserse mountainbikelegende haalde het voor Titouan Carod en Mathias Flückiger.

Schurter en Carod vochten een spannend duel uit om de Europese titel, maar uiteindelijk bleek de Zwitser sterk genoeg om zijn Franse tegenstrever te lossen richting de streep. Voor Schurter is de Europese titel een welkome opsteker, aangezien hij op het WK niet verder kwam dan een negende plaats.

Vanuit Nederlands oogpunt werd er reikhalzend uitgekeken naar Milan Vader, maar de 24-jarige renner kreeg gedurende de wedstrijd af te rekenen met een lekke band en finishte buiten de top-10. Ook Jordan Sarrou, de huidige wereldkampioen, kwam niet in het stuk voor.

Eerder op de dag streden de dames al om de Europese titel en bleek Pauline Ferrand-Prévot nog maar eens de beste. De Française finishte voor Anne Terpstra en de Oekraïense Yana Belomoina.

flag-europe EK mountainbike in Monte Tamaro 2020
Uitslag mannen
flag-nr1 flag-ch Nino Schurter
flag-nr2 flag-fr Titouan Carod
flag-nr3 flag-ch Mathias Flückiger

Dit artikel delen:

2 Reacties

Arie den Blanken 17 oktober 2020 om 19:41

Toen ik de titel zag dacht ik dat Schurters vader (auto) pech o.i.d. had gekregen maar Vader blijkt een NL-se deelnemer te zijn.

IlPirata 17 oktober 2020 om 22:37

Die Schurter is zo goed in deze extreme sport. Niks dan lof.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair