EK MTB: Pauline Ferrand-Prévot pakt de titel in Monte Tamaro, zilver voor Terpstra

zaterdag 17 oktober 2020 om 13:30
EK MTB: Pauline Ferrand-Prévot pakt de titel in Monte Tamaro, zilver voor Terpstra

Pauline Ferrand-Prévot op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Een week na haar derde wereldtitel, legde Pauline Ferrand-Prévot in het Zwitserse Monte Tamaro voor het eerst beslag op het Europees kampioenschap cross-country. In de eerste ronde reed de Française al weg, waarna niemand haar meer terugzag.

In de openingsronde scheidden drie rensters zich af van de rest. Wereldkampioen Ferrand-Prévot raakte voorop met Nederlands kampioene Anne Terpstra en Evie Richards, winnares van de twee shorttrackraces tijdens de Wereldbeker in Nové Město. Maar dan ging de onewomanshow van start, waarbij Ferrand-Prévot bij het ingaan van de tweede ronde al vijftien seconden voorlag op haar eerste achtervolgsters.

De Française diepte vervolgens haar voorsprong uit, terwijl achter haar Terpstra zich ontdeed van Richards. De Britse werd in de tweede helft van de wedstrijd bijgehaald door Yana Belomoina en Sina Frei. Het speelde zich af ver achter Ferrand-Prévot die na ruim een uur en tien minuten haar eerste Europese titel bij de elites veiligstelde. Anne Terpstra bleef uit handen van Belomoina en pakte het zilver.

flag-europe EK mountainbike in Monte Tamaro 2020
Uitslag vrouwen
flag-nr1 flag-fr Pauline Ferrand-Prévot in 1u13m23s
flag-nr2 flag-nl Anne Terpstra op 40s
flag-nr3 flag-ua Yana Belomoina op 55s

Dit artikel delen:

1 Reactie

HoofdIsVrij 17 oktober 2020 om 13:38

Super knap van Terpstra! Mooi om te zien.

Headlines

Materiaalzone

Populair