EK in Plouay: Belgische Wielerbond stuurt bondscoach Verbrugghe naar huis

dinsdag 25 augustus 2020 om 08:14
EK in Plouay: Belgische Wielerbond stuurt bondscoach Verbrugghe naar huis

© Cor Vos

Bondscoach Verbrugghe is door de directie van Belgian Cycling van het EK naar huis gestuurd omdat hij de ‘bubbel’ niet heeft gerespecteerd. Verbrugghe ging zondagavond in Plouay  eten in een restaurant in de buurt van het hotel waar de Belgische ploeg verblijft. De wielerbond verwijt Verbrugghe ondoordacht optreden.

Vebrugghe kwam zondagavond te laat aan het buffet in het teamhotel na te veel tijd te hebben besteed aan de laatste voorbereidingen voor de tijdrit. Het buffet was zo goed als leeg, waarop de bondscoach besloot in een restaurant in de buurt te gaan eten. Hij werd op de vingers getikt door technisch directeur Broché en mocht niet naar de tijdritten, gisteren.

Verbrugghe – eerder dit jaar al getroffen door Covid-19, onderging een coronatest, die uiteindelijk negatief was. Maar hij werd toch naar huis gestuurd. De incubatietijd van het coronavirus is 72 uur. Bij de wielerbond oordeelden ze dat Verbrugghe ondanks een negatieve test toch nog een risico kon zijn voor besmetting. Omdat het EK wordt gereden met renners die door hun ploegen zijn vrijgegeven, wil de wielerbond geen enkel risico nemen.

“Alle maatregelen gerespecteerd”
Verbrugghe heeft het in Het Laatste Nieuws over een ‘hallucinante’ beslissing. “Ik heb zondagavond met trainer Erwin Borgonjon laat gewerkt aan de planning van de tijdrit. Toen we beneden kwamen, had iedereen gegeten. We zijn in een restaurant in de buurt gaan eten en we hebben alle veiligheidsmaatregelen gerespecteerd: mondmasker, handgel, social distancing. En ik test negatief.”

“Ik ben niet op stap geweest, ben niet dronken geworden en heb geen cocaïne gebruikt. Ik kan je zeker tien gevallen opnoemen binnen onze bubbel van Belgian Cycling, die de voorbije dagen hebben gezondigd en naar huis moeten worden gestuurd.” Sven Vanthourenhout zal de komende dagen de taken van Verbrugghe overnemen.

Dit artikel delen:

49 Reacties

Mapsv 25 augustus 2020 om 12:29

Wat is de wereld toch gek geworden… Sterkte Rik!

Frank V 25 augustus 2020 om 12:42

Correct opgetreden door Broché. Luxegedrag van Verbrugghe was niet gepast.

user5697 25 augustus 2020 om 13:28

Incompetentie van de Belgische verantwoordelijken. Het begint al met het aanschuiven aan een buffet waar ook de andere hotelgasten aangeschoven hebben. Als je ook maar een beetje waardering hebt voor het werk van de bondscoach, dan zorg je er voor dat deze ’s avonds nog volwaardig in het hotel kan eten. Terwijl hij ’s avonds nog aan het werk was, schoven de bobo’s en andere medewerkers al als eersten aan aan het buffet. Wansmakelijk. En om daarna de bondscoach en een andere medewerker maar aan hun lot over te laten (moesten ze dan hun valies opeten ?), is beneden alle peil. Om daarna de bondscoach en de medewerker onmiddellijk te sanctioneren omdat ze noodgedwongen, maar veilig, op restaurant gaan eten zijn. Terwijl een aantal anderen uit de Belgische entourage hun voeten geveegd hebben aan de veiligheid.
En ik wacht nog steeds op het antwoord hoe de Nederlandse ploeg het aan boord legt om veilig te verblijven en te eten in hun hotel. Dus minstens een eigen kok, een eigen keuken, apart eten enz….

Lalsacien 25 augustus 2020 om 14:10

Ik weet niet of de Nederlandse ploeg meeleest en anders zullen ze dat wel intern bespreken en niet hier vermelden.

Merlinappa 25 augustus 2020 om 15:10

Het zit je wel erg diep he? Of ben je toevallig Verbrugghe zelf? ;)

Koersmaniak 25 augustus 2020 om 15:26

Als in de protocols die je zelf hebt vastgelegd staat dat je het hotel niet mag verlaten, behalve voor wedstrijden en training. Ga je dan niet gewoon naar de maitre d’hotel of desnoods naar de receptie? Die regelen wel iets.

Polleke 25 augustus 2020 om 17:01

In Frankrijk.?..na 20 uur.?. iets regelen ?.

user5697 26 augustus 2020 om 13:36

@Polleke
Inderdaad, zo zie je maar hoe weinig sommige forumgangers weet hebben over hoe het er aan toe gaat bij wielerwedstrijden. En in hotels. En al helemaal in Frankrijk.

De grote fout ligt bij de logistieke verantwoordelijke van de Belgische ploeg, maar ook bij Broché die op geen enkel ogenblik eraan gedacht heeft hoe de beide heren nog aan eten moesten geraken. Nadat ze zelf uitgebreid van het buffet genoten hebben. Als er dus iemand de delegatie had moet verlaten, dan was het wel Broché. Samen met die anderen die de regels voordien overtreden hadden.

Headlines

Materiaalzone

Populair