Eindejaarslijstjes: Wie wint er alsnog in 2017?

Eindejaarslijstjes: Wie wint er alsnog in 2017?
dinsdag 19 december 2017 om 06:00

WielerFlits kijkt in de maand december terug op het wielerjaar 2017 met iedere dag een terugblik en een poll. Vandaag: renners die dachten dat ze hadden gewonnen.

Het komt in de wielersport geregeld voor dat het juichen aan de meet niet helemaal goed gaat. Klassiekers zijn Mauricio Ardila, die in de Vuelta a España ooit de boog van de bergsprint aanzag voor de finish. Maar ook Erik Zabel in Milaan-San Remo van 2004. Hij dacht voor een vijfde keer te winnen en stak de handen in de lucht, maar Rabobank-renner Óscar Freire kwam nog net onderdoor en drukte zijn wiel net iets eerder over de meet. Ook dit jaar waren er een paar voorbeelden. Wat is het mooiste mislukte zegegebaar en wie ‘wint’ er dus alsnog?

flag-au Caleb Ewan (Orica-Scott)

Tijdens de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour maakt het peloton zich op voor een massasprint. Zij aan zij komen de tenoren op de lijn afgesprint. Marcel Kittel, Caleb Ewan en Mark Cavendish doen vrijwel niet voor elkaar onder. De kleine Australiër met zijn kenmerkende sprintstijl denkt te winnen. Hij steekt zijn handen in de lucht, maar hij raakt daarmee Kittel die op dat moment langszij komt. De Duitser viert pas ná de finish zijn feestje. Foutje, bedankt.


flag-si Luka Pibernik (Bahrain Merida)

We schrijven woensdag 10 mei, de vijfde rit in de Giro d’Italia. Het peloton trekt naar Messina, de thuishaven van Vincenzo Nibali. Op anderhalve kilometer voor de streep ligt een u-bocht. Nibali’s ploeggenoot Luka Pibernik trok stevig door en pakte enkele tientallen meters. Hij bleef het stormende peloton voor en kwam al juichend over de streep. Helaas voor de 24-jarige Sloveen rinkelde de bel en werd hij opgeslokt door het pak. Een klassieker in de categorie: Hilbert, je moet nog een rondje!’.


flag-nl Wout Poels (Sky)

In de Ronde van Polen werd een landgenoot het lachertje van de dag. Gelukkig beschikt Wout Poels zelf over de nodige humor, dus nu zal hij er de lol misschien wel van inzien. In de voorlaatste rit naar Zakopane ontstond er in de finale een elitegroep vooraan. Zij zouden op de finish afstormen, waarna onze landgenoot over de beste sprint beschikte. Poels maakte het zegegebaar, maar het was hem ontgaan dat Jack Haig op twintig kilometer van het einde aan een succesvolle solo begon. Schrale troost: de Sky-renner won een dag later alsnog.


flag-fr Justin Jules (WB-Veranclassic-Aqua Protect)

Tijdens een kletsnatte versie van de Tour de Vendée werd het veld op 1 oktober compleet uit elkaar geranseld. In de diepe finale zit het tempo er goed in. Romain Combaud (Delko-Marseille Provence-KTM) rijdt – in het zicht van de haven – enkele tientallen meters voor de jagende achtervolgers uit. Met een ferme krachtsinspanning haalt Justin Jules hem terug. De Fransman zet zijn sprint door tot op de meet en gooit zijn armen in de lucht. Helaas voor hem had Christophe Laporte dat buiten zijn zicht twintig tellen eerder ook al gedaan.


flag-fr Anthony Turgis (Cofidis)

De Fransen maakten het op die bewuste 1 oktober wel heel bont. Tijdens de Tour de l’Eurométropole miste een bedrijvig LottoNL-Jumbo de beslissende slag. In de slotkilometer muisde derdejaarsprof Anthony Turgis ervantussen. De 23-jarige coureur sloeg een ferm gat en dat leek voldoende voor zijn vijfde profzege. Dat dacht hij zelf ook en daarom zette hij zich enkele meters voor de finish recht. Daniel McLay had iets anders in zijn hoofd en kwam – net als Kenny Dehaes – nog over Turgis heen. Een hard ‘gelach’.


[poll id=”681″]

Dit artikel delen:

21 Reacties

Gerrit Glomser 19 december 2017 om 06:47

Wouter Wippert tijdens het NK van Nederland

0
horsm 19 december 2017 om 07:03

Aah.. ik dacht dat er kon worden gestemd op mogelijke retroactieve zeges vanwege schorsingen, zoals bv Nibali die alsnog de Vuelta wint.

0
Mathieu Moller 19 december 2017 om 07:36

Was Pibernik niet met opzet?

0
Secondant 19 december 2017 om 07:52

Ik stem op Pibernek. Was niet opzettelijk zover ik weet, en de reacties in het peloton toen hij werd opgeslokt waren om te gieren.

@Gerrit Glomser
Zou mooi zijn als Wippert met een ander NK mocht meedoen.. ;)

0
Plavka 19 december 2017 om 08:29

@horsm
Dat was ook mijn idee bij wederom een onzinnig lijstje om de pagina te vullen.
Noem het dan wie wint net niet, dit leek een absolute froome te gaan worden.

0
castroviejo 19 december 2017 om 08:34

Dacht ook aan Nibali die na een zeer lange strijd de Vuelta alsnog naar zich toe trekt.

0
teunster 19 december 2017 om 09:19

“Een hard gelach.” lekkere woordspeling hoor!
Wat mij betreft wint Sagan alsnog nog een paar Tour etappes, die is gewoon bestolen.

0
Bram93 19 december 2017 om 09:34

Die belofte veldrijder vorig jaar (?) tijdens het wk, was ook heel mooi.

0
Veloburto 19 december 2017 om 09:39

@wf, hard gelag

0
Youri IJnsen 19 december 2017 om 09:49

@veloburto
Dat was een woordspeling. Ik heb er nu haakjes omheen gezet, dan is het iets duidelijker.

0
Mwielerfan 19 december 2017 om 10:17

@bram inderdaad toupalik die er pas echt laat achter komt, daardoor veel achterstand heeft in de echte laatste ronde, bijna terugkomt en het uiteindelijk net niet helemaal redt. Wat een achtbaan aan emoties was dat om te volgen.

0
Veloburto 19 december 2017 om 10:30

@Youri IJnsen, excuus

0
Youri IJnsen 19 december 2017 om 10:38

@Veloburto
Niet nodig, hoor!:) Goed dat je het opmerkt. Was het blijkbaar toch niet helemaal duidelijk! ;-)

0
Sunrider 19 december 2017 om 10:41

@ Horsm, ik dacht precies hetzelfde

0
Stenalic 19 december 2017 om 12:21

Waarom staat Nibali er niet tussen? Volgens mij is hij als enige in staat om "alsnog te winnen in 2017", en dan gaat het nog om een grote ronde ook…

(Edit) er waren al meer die dat dachen lees ik nu.

0
squadra 19 december 2017 om 12:45

Ik dacht ook meteen aan renners die nog eventueel geschrapt worden uit de uitslag. Ook wel een interessant thema, het gaat niet gebeuren maar als ik kijk naar verdachte prestaties/renners dan zou bijvoorbeeld Nibali nog 2x de Vuelta kunnen winnen (Horner en Froome) en LBL (Iglinsky) en mocht SKY echt omvallen dan kan de Tour van 2012 er ook nog wel bij. En dan blijkt er opeens ook iets met Nibali aan de hand en is alles weer anders. Gilbert bijvoorbeeld in zijn wonderjaar, stel dat het allemaal niet klopt welke renner is dan het meest benadeeld door Gilbert etc. Altijd leuk om even over na te denken.

0
Nibs 19 december 2017 om 13:29

Dacht dus ook aan nibali. Die is 2x bestolen van een vuelta zege.
Ook lbl heeft hij door doping van iglinsky niet kunnen aan zijn palmares toevoegen.
Horner en iglinsky, 2 heel bizarre carrieres

0
AndySchleck 19 december 2017 om 15:28

Die van Turgis is de lulligste. Dat je niet weet dat er nog eén voor rijd of in de war raakt door die bel kan gebeuren.

0
Gerrit Glomser 19 december 2017 om 16:16

Als Nibali mogelijk de Vuelta wint, waarom dan Uran niet de Tour?

0
thijssss 19 december 2017 om 16:45

Die van Turgis is wel het ergste eigenlijk

0
DrJ 19 december 2017 om 18:59

@Gerrit Glomser

Omdat het om een test vanuit de Vuelta gaat en niet vanuit de Tour.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone