De beste analist van 2019

woensdag 4 december 2019 om 19:00
De beste analist van 2019

foto: Nico Dick

Eindejaarslijstjes

In de maand december blikt WielerFlits traditioneel terug op het afgelopen wielerseizoen met de reeks Eindejaarslijstjes. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar en wie verdienen nog een eervolle vermelding voor 2019? Iedere werkdag is er een nieuwe lijst met bijbehorende poll. Nadat gisteren de populairste wielercommentator centraal stond, is het thema van vandaag: wie is de beste analist van 2019?

José De Cauwer
De afgelopen twee jaar werd José De Cauwer de onbetwiste winnaar in deze categorie. In beide edities ging bijna de helft van alle uitgebrachte stemmen naar de vaste analist van Sporza. Voorlopig zijn er geen tekenen dat de 70-jarige De Cauwer deze officieuze titel als ‘Beste analist’ moet afstaan.

De Cauwer wordt geroemd om zijn wielerkennis en anekdotes. De Vlaming dankt die kennis aan zijn jarenlange staat van dienst in de wielerwereld. Hij hielp als bondscoach van België Tom Boonen naar de regenboogtrui en als ploegleider Greg LeMond naar de eindzege in de Tour de France. De wielersport kent voor hem maar weinig geheimen. Zijn kennis in combinatie met zijn droge humor maakt van hem een populaire co-commentator in Vlaanderen én in Nederland.

Maarten Ducrot

foto: Cor Vos

Waar De Cauwer vooral lof oogst, zijn de meningen over zijn Nederlandse tegenhanger wat gemengder. Maarten Ducrot is al jarenlang de vaste wieleranalist van de NOS op tv. Ducrot is een typisch geval in de categorie: je houdt van hem of je verafschuwt hem. De Zeeuw maakte uitspraken groot als ‘grinta’, ‘om z’n moeder roepen’ en ‘het nieuwe wielrennen’. Samen met Herbert Dijkstra vormt hij een vertrouwd duo dat namens de NOS het televisiecommentaar verzorgt tijdens de Tour de France.

Stef Clement

foto: Cor Vos

Sinds dit jaar heeft Ducrot enkele keren zijn plek moeten afstaan aan Stef Clement. De vorig jaar gestopte Clement durft, in tegenstelling tot veel van zijn collega’s, een scherpe mening te geven. Het bracht hem echter ook in moeilijkheden door een uitspraak over Primoz Roglic, die Jumbo-Visma niet kon appreciëren. De Nederlandse WorldTour-ploeg besloot de samenwerking met de 37-jarige Brabander niet te verlengen. Doordat Clement pas een jaar geleden het peloton heeft verlaten, weet hij over bijna iedere actieve prof wel een goed verhaal te vertellen. Aangenaam om naar te luisteren.

Karsten Kroon

foto: Cor Vos

Bij Eurosport is Karsten Kroon een van dé analisten. Samen met commentator Jeroen Vanbelleghem vormt hij een vast koppel tijdens de Giro d’Italia. De ex-prof van onder andere BMC heeft veel oog voor de koers, maar net zoveel voor alles wat er omheen gebeurd. De 43-jarige Drent beschikt over een haviksoog als het gaat om het spotten van (wilde) dieren tijdens de televisie-uitzending. Van koeien tot bevers. Kroon heeft de kunst om over ieder dier een sterk verhaal te vertellen waarom het hem fascineert. Maar als de koers erom vraagt is hij op de afspraak met goede analyses. Ook zijn vriendschappen met renners als Jos van Emden en Tom Dumoulin leveren interessante feitjes op die zijn commentaar prettig maken om naar te luisteren.

Michel Cornelisse

foto: Cor Vos

Op de Europese sportzender is zo nu en dan ook Michel Cornelisse te horen als analist. In het verleden kroop hij vaker achter de microfoon, maar zijn hoofdwerkzaamheid is momenteel het ploegleiderschap bij Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel. Cornelisse laat zien dat een kritische blik en liefde voor de sport goed samengaan. In zijn analyses durft hij te zeggen waar het op staat en door zijn jarenlange ervaring als ploegleider heeft hij over bijna iedere grote renner wel een anekdote te vertellen.

Lieselot Decroix

foto: Cor Vos

Lieselot Decroix is sinds een aantal jaar de vaste analist naast commentator Ruben Van Gucht bij vrouwenwedstrijden. De Ieperse is een waardevolle aanvulling met jarenlange ervaring in het peloton. Decroix begon in 2007 haar profloopbaan bij Lotto Ladies Team en eindigde haar carrière, na enkele omzwervingen, in 2016 bij dezelfde ploeg als waar ze begon. Decroix was geen veelwinnaar, maar behaalde wel vele ereplaatsen. In 2009, in het shirt van Cervélo Test team, behaalde ze een ritoverwinning in de Gracia Orlovà. Ze weet als cocommentator razendsnel de rensters te herkennen en iets over hun achtergronden te vertellen. Decroix is tevens werkzaam als sportwetenschapper aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Paul Herygers

Herygers (r) met Eddy Merckx (l) – foto: Cor Vos

Waar Sporza-commentator Michel Wuyts bij het wegwielrennen de commentaarcabine deelt met José De Cauwer, doet hij dat in de winter bij het veldrijden met Paul Herygers. De oud-wereldkampioen veldrijden is bij het publiek een geliefde analist. De ex-wereldkampioen was jarenlang heer en meester in het veld en overziet nu vanuit de commentaarcabine het wereldje dat hijzelf jarenlang domineerde. Zijn typisch Vlaams taalgebruik heeft zelfs geleid tot een heus soundboard met bekende uitspraken hem.

Sven Nys

foto: Cor Vos

Herygers is niet de enige ex-topveldrijder die aan Sporza gelieerd is als analist. Sven Nys ontpopt zich de laatste jaren ook tot een zeer gedegen cocommentator én analist. De Kannibaal van Baal duidt de koers niet alleen op tv. Hij is tijdens de Tour de France ook actief voor Sporza radio, aan de zijde van Christophe Vandegoor. Daarnaast schuift hij regelmatig aan bij Karl Vannieuwkerke, tijdens zijn voorbeschouwingen op de Vlaamse klassiekers én in Vive le vélo.

Danny Nelissen

foto: Cor Vos

Danny Nelissen is bij de NOS een van de vaste gezichten voor de wedstrijdanalyse bij het wielrennen. De 49-jarige Limburger was in het verleden jarenlang commentator bij Eurosport, maar moest daar onder meer door zijn dopingbekentenis in 2013 vertrekken. Via een aantal omzwervingen, waaronder kortstondig teammanager van DESTIL-Parkhotel Valkenburg, is hij terechtgekomen bij groothandel in bouwmaterialen Destil. Bij de ex-sponsor van zijn wielerploeg is hij commercieel directeur en dat combineert hij met zijn functie als wieleranalist bij de NOS. Hij doet dat voor zowel televisie (o.a. tijdens de Amstel Gold Race en Tour de France) en radio (actualiteit).

Eddy Planckaert

foto: Cor Vos

Eddy Planckaert is een spraakwaterval pur sang. De ex-prof (o.a. winnaar van Parijs-Roubaix) is al heel wat jaren een geliefde analist bij Sporza. Tijdens het voorjaar behoort Planckaert spreekwoordelijk tot het meubilair van de studiocabine. Live op locatie of vanuit de studio analyseert de telg van de wielerfamilie Planckaert op geheel eigen wijze de koers. Met veel humor, energie én kennis van zaken.

Tom Boonen

foto: Cor Vos

Tom Boonen behoeft eigenlijk geen uitgebreide introductie. De klassiekerkoning die in 2017 zijn profcarrière beëindigde heeft altijd scherpe teksten en een geheel eigen blik op het wielrennen. Na jarenlang in de spotlights te hebben geleefd, spendeert hij nu de meeste tijd in de luwte. Naast autoracen en het schrijven van columns voor de Belgische kranten is hij een aantal keer per jaar cocommentator bij VTM, waar hij samen met journalist Merijn Casteleyn de koers van commentaar voorziet.

Thijs Zonneveld

foto: Cor Vos

Sinds zijn vertrek bij de NOS is Thijs Zonneveld minder vaak op televisie te zien, maar des te vaker in de online video’s van het AD. Bij deze krant is Zonneveld het grote uithangbord voor het wielrennen en een gevierd columnist. Naast het schrijven van boeken en columns is hij ook een begenadigd strandracer. Naast Zonneveld is ook ex-prof Thomas Dekker een vaste analist in de video’s van In Het Wiel.


Dit artikel delen:

111 Reacties

lander luypaert 4 december 2019 om 07:32

Jose de Cauwer for sure!!

0
Onie 4 december 2019 om 07:33

Jammer voor Karsten dat José meedoet. Goede tweede voor mij.

0
Martijn Prinzen 4 december 2019 om 11:37

Ik vind het opvallend dat mensen Karsten Kroon hier zo top vinden. Ik hem namelijk helemaal niks. Heel cynisch en de chemie met z’n co-commentator is ver te zoeken. Ik zie liever een Michael Boogerd, die blijkbaar de longlist desondanks niet heeft gehaald.

0
Pietspeed 5 december 2019 om 00:41

Kroon vaak onvoorbereid, niet betrokken of afwezig tijdens commentaar, en soms geen 'klik' met commentator. Ok, dierenvriend, maar daarmee nog geen kenner. En als het om z'n geheugen gaat weet hij vaak zgn niets. Wel idd redelijke analyse, maar geen één in de schaduw zelfs van De Cauwer, zeer professioneel en kundig bovenal.
Overigens, analist vaak niet op z'n plaats, eerder co-commentator.

0
Merlinappa 4 december 2019 om 07:36

Kroon! Geen twijfel.

0
assen 4 december 2019 om 07:41

Opvallend – de analisten mag ik bijna ALLEMAAL (muv Ducrot) liever dan ALLE commentatoren (ihb Dijkstra)

0
heuvelcolombia 4 december 2019 om 11:36

Niet verrassend. Analisten hebben meer vrijheid in wanneer ze wat zeggen. Commentaren hebben de taak om alles te benoemen, dingen die jij misschien al ziet. Hebben daardoor meer kans om fouten te maken en kunnen daardoor overkomen alsof ze een wikipedia pagina voorlezen. Analisten meer alsof ze naast je in de huiskamer zitten (of in geval van Ducrot alsof hij voor de tweede keer wielrennen kijkt).

0
NCK17 4 december 2019 om 08:04

1 De Cauwer. 2 Kroon. En dan mijlenver daarachter de rest, alhoewel het ook heel fijn is om naar Herygers te luisteren.

0
Romāns Vainšteins 4 december 2019 om 08:15

Karsten Kroon, Stef Clement, Magnus Backstedt

Heb alleen ES en NOS tot mijn beschikking en dan zijn deze 3 degenen die ik prefereer.

0
Secondant 4 december 2019 om 08:16

Kroon. Met afstand. Hoogtepunt van het jaar: het spotten van de bever in de Giro.
De invulling van de saaie uurtjes in etappekoersen is Kroon op het lijf geschreven.

0
A.M.M. Jonkers 4 december 2019 om 08:17

Kun je ook minpunten geven voor Ducrot?

0
Jean Dumas 4 december 2019 om 12:00

Wat gebeurt hier?

0
Gladiool 4 december 2019 om 14:20

Dit vroeg ik me ook al af.

0
A.M.M. Jonkers 4 december 2019 om 16:00

Gewoon; minpunten.
Als de NOS deze (voorlopige) tussenstand ziet meteen Ducrot en die schaatsaap Dijkstra buiten de deur zet het zijn 2 irritante, arrogante dommeriken! Duo Dom & Dommer…….

0
Romāns Vainšteins 4 december 2019 om 17:08

Minpunten geven is voor losers die over ‘hun’ losers huilen

0
Cyclinglife 4 december 2019 om 08:17

José natuurlijk :)

@redactie nu na de teksten bij de analisten gelezen te hebben, is het nog steeds niet duidelijk waar jullie de scheidslijn leggen tussen analist en commentator. Je kan deze personen met de tekst zo bij commentator zetten en er is geen verschil en andersom. kunnen jullie aangeven wat nu volgens jullie het verschil is?

0
Romāns Vainšteins 4 december 2019 om 09:51

Ze weten het niet, dan kun je het ook niet uitleggen.

0
sooike 5 december 2019 om 09:58

Ik heb daar drie dagen geleden al om gevraagd, maar blijkbaar is het probleem te lastig om het uit te leggen. Maar als je andere kritische opmerkingen maakt aan deze redactie, zijn ze er als de kippen bij om hun lange tenen te laten zien. Zwak !

0
Johnny7 4 december 2019 om 08:32

Ik vind zowel Jose de Cauwer als Karsten Kroon heel goed, Vind het fijn om naar allebei te luisteren. Gedeelde eerste plek voor die twee mannen.

0
De Bezemwagen! 4 december 2019 om 08:41

Eigenlijk vind ik ze allemaal op hun manier wel prettig om naar te luisteren. Echter is Ducrot wel de uitzondering want die vind ik gewoon niet goed als je een wielervolger bent. Misschien vinden de mensen die alleen de Tour jaarlijks kijken hem wel goed omdat ze de koers toch niet kunnen lezen, geen idee.

0
Pol 4 december 2019 om 18:26

Dat is goed verwoord, kijk elke week naar je stukje in het West-Brabants weekblad. Van U de uitdrukking D. en D.

0
HennieK 4 december 2019 om 08:43

Altijd Jose de Cauwer, een intelligente en empathische man, die de koers scherp doorziet en dit ook goed kan verwoorden.

0
Pietspeed 5 december 2019 om 00:45

… de ins en outs van de wielerwereld.

0
dani 4 december 2019 om 08:49

José De Cauwer is echt verre de Beste….. dat hij niet op 100% staat, is echt belachelijk. Schaam je ;)

Ik luister ook graag naar Kroon, Nys, Clement en Paul Herygers

0
Jean Dumas 4 december 2019 om 12:01

+1

0
A.M.M. Jonkers 4 december 2019 om 16:59

+ 1

0
Fast Freddy 4 december 2019 om 09:07

Zou Ducrot een contract voor onbepaalde tijd hebben?
Volgens mij zijn de meningen helemaal niet ‘gemengder’ over Ducrot; eerder ronduit negatief.

0
Groningen 4 december 2019 om 09:56

2,26% stemt voor Ducrot. Dat zijn er in totaal 32 (op dit moment) ==> zijn vrouw, kinderen, paar NOS collega’s misschien? anders kan ik het inderdaad ook niet uitleggen.

0
Cyclinglife 4 december 2019 om 10:20

@groningen je kan ook steeds opnieuw de pagina openen en elke keer kan je de poll opnieuw invullen. hij zou het dus ondertussen ook zelf al 37 keer hebben aangekruist

0
josemanuelfuente 4 december 2019 om 09:13

Wanneer krijgen we een spannende poll?

0
Groningen 4 december 2019 om 10:09

Nu we de commentatoren en analisten achter de rug hebben: verzin maar een categorie waar Mathieu uitgesloten is. Beste (grote) ronderenner van 2019 levert misschen nog wel wat discussie op

0
Vinyakke 4 december 2019 om 10:18

Kan er wel nog enkele andere bedenken hoor: beste tijdrijder, sprinter of gewoon beste renner. Die laatste is echt Mathieu (nog) niet hoor. Dit jaar zou dat bijvoorbeeld alaphilippe kunnen zijn. Zet die oranje bril maar even af. ;)

0
Groningen 4 december 2019 om 18:12

@vinyakke, dat ben ik direct met je eens, maar ik denk een.heel groot deel van het publiek hier niet, we gaan hem.nog wel tegenkomen de komende dagen

0
Wheely 4 december 2019 om 09:20

Kroon heeft me dit jaar meerdere malen met een big smile voor de buis doen zitten.

https://www.dumpert.nl/mediabase/7682333/9afd9c0f/de_vakantie_van_karsten.html

(gekopieerd uit het “mening over wielercommentaar” forum)

0
Boomie1 4 december 2019 om 09:30

Jose de Cauwer op de weg, Paul Hereygers in de cross.
Nijs mag van mij persoonlijk meteen stoppen, zo goed als ie op de crossfiets was, zo slecht vind ik hem persoonlijk als analist/commentator.

Mijn mening over Thijs Zonneveld zal ik maar niet ventileren, maar die is niet heel positief. Die plaats ik persoonlijk nog onder Ducrot.

0
Vinyakke 4 december 2019 om 09:45

ik heb ook een naar gevoel bij Thijs Zonneveld. Altijd maar slaan, nooit zalven. Doet me wat aan een politieker denken die enkel maar commentaar heeft en zelf geen enkele meerwaarde heeft. Zo hoop ik dat Gilbert hem lik op stuk heeft. Deed in zijn podcast ‘in het wiel’ heel neerbuigend over hem en zijn leeftijd. Mag wat meer respect tonen!

0
john 4 december 2019 om 10:17

Boomie1 ; Inderdaad dit zijn ver weg de twee beste in het wielrennen. Kroon de dopingebruiker mocht blijven( maar de Limburger die eerlijk toe gaaf moest weg bij de reclame zender en de Hollander mocht blijven)

0
tendam 4 december 2019 om 11:35

@boomie, vinnyakke
In België staat Zonneveld er niet zo goed op, omdat hij types als Bruyneel en inderdaad Gilbert niet heel hoog heeft zitten vanwege een schimmig verleden waar ze nooit openhartig over zijn geweest. Dat is men in België niet zo gewend. Ook in Nederland heeft hij niet alleen maar fans, om dezelfde reden, maar hier snapt men wel iets beter dat een journalist moet doorvragen.

0
Vinyakke 4 december 2019 om 13:53

Waarom is het zo vanzelfsprekend dat Gilbert een dopingverleden heeft? Van Bruyneel is het bewezen maar gaan we ook al insinueren als journalist? Gevaarlijk spelletje hoor!

0
boenk 4 december 2019 om 14:09

Tendam, En dat is nu precies waarom Zonneveld zo hatelijk is. Insinuatie na insinuatie. Hij kon het niet, dus al de anderen moeten dan wel aan het verboden spul zitten. Hij kickt erop om mist te spuien rond bepaalde renners, insinueert zeer hard, maar durft het dan niet in klare taal te zeggen.
Van Gilbert denkt iedereen maar het zijne, maar om er als journalist maar even van uit te gaan dat die gepakt heeft terwijl er nooit iets gevonden/bewezen is bij mijn weten, is gewoon pure smaakmakerij. Dan heb je in de journalistiek niks verloren.
Evenepoel moet ook vol gespoten zitten, als je Zonneveld zijn commentaren erop naleest over toen hij San Sebastian won.

0
tendam 4 december 2019 om 14:18

@vinyakke, boenk
Zonneveld zit niet ongefundeerd te beschuldigen, van Gilbert is bekend dat hij een vals attest had voor cortisonen tijdens zijn wonderseizoen 2011. Kijk, dit bedoel ik nu. In België krijgt zoiets amper ruchtbaarheid, kom niet aan onze helden! En als je er wel aan komt is dat omdat je gefrustreerd bent omdat je zelf mislukt bent als renner. Een theorie die Lefevere heeft bedacht, ook zo’n heilige waar je niet aan mag komen (en bij uitbreiding aan z’n hele ploeg).

0
FDJ 4 december 2019 om 15:05

@tendam zo stellig als jij het hier neerzet was het mij als Nederlander ook niet bekend dus ben benieuwd naar je bron met feiten.

0
Dolledriesoldebroek 4 december 2019 om 09:33

5 stemmers op thomas dekker?

0
dikkechaap 4 december 2019 om 10:58

Ik heb op Dekker gestemd, vind hem best scherp. Na De Cauwer en Kroon, maar hij verdient zeker wat stemmen.

0
Romāns Vainšteins 4 december 2019 om 10:01

Deze verkiezingen zijn uiteraard wel zo corrupt als de neten. Het is 'de beste commentator/analist voor de fanatieke volger'. Het duo D&D heeft helemaal niet de opdracht om de tour tot op het detail te brengen maar moet gewoon de boel gezoetvooisd vollullen voor alle incidentele lalala-we-gaan-weer-naar-die-Allup! – volgers en iedereen die (al dan niet per ongeluk) afstemt. In dat opzicht doen ze het uitstekend.

0
girardengo 4 december 2019 om 13:10

Dat zou ik nu wel eens willen weten. Wellicht heb je gelijk, misschien ligt het fifty-fifty. Als wielerliefhebber ligt dat wel even anders. Maar voor een groot publiek hoor je ook adequaat te reageren als iets helemaal mis gaat. En zelfs dat deed Ducrot niet tijdens de voorbije Tour (‘altijd doorrijden’).

0
Pol 5 december 2019 om 15:38

@RV Ze lullen als een kip zonder kop, en zitten er 9 van de 10 keer naast. Waarom de titel D.en D ?????.Als er een meter zand en slip op het parcours staat moeten de renners maar gewoon door fietsen.Hoe dom kan je zijn.

0
Kannibaal van Schepdaal 4 december 2019 om 10:33

Voor deze Sporza- en Eurosportkijker zijn José De Cauwer, Eddy Planckaert en Paul Herygers een makkelijke top drie, in die volgorde.

0
sooike 5 december 2019 om 10:02

+1

0
Guushovd 4 december 2019 om 10:40

Liselot Decroix is ook best goed, zij doet alleen weinig wedstrijden en alleen de vrouwen, waardoor ze moeilijk te verkiezen is boven de ‘reguliere commentatoren’
José is natuurlijk een categorie op zichzelf.

0
Fanny 4 december 2019 om 10:54

Eigenlijk had WF in deze polls een splitsing moeten maken tussen de beste Nederlandse en Belgische commentatoren en de beste analisten om te zien wie er als beste in elk land eruit komt.

Voor mij zakken in ieder geval Dijkstra en Ducrot volledig door het ijs. Totaal ongeschikt voor het verslaan van een wielerwedstrijd. Dijkstra kan zich maar beter bezig houden met zijn hobby (marathon) schaatsen waar hij het ook vaak mis had bij het lange baan schaatsen. Hij krijgt misschien daarom ook niet veel zendtijd meer bij het lange baan schaatsen. En Ducrot ? Misschien als filosoof aan de bak maar weghalen bij het wielrennen.
De Cauwer is voor mij in ieder geval de beste analist van zowel NL als B.

0
Maikel Vennix 4 december 2019 om 10:58

Voor mij persoonlijk ben ik een beetje klaar met Wuyts en De Cauwer (en met name met de eerste). Als duo zijn ze over de houdbaarheidsdatum heen wat mij betreft. Wuyts maakt er te veel drama van (en in het veldrijden heeft hij aandelen “Cant” zo lijkt het; ook al presteert ze weinig, ze krijgt van hem altijd veren in haar kont ipv kritiek).

Ik heb persoonlijk veel liever Stef Clement, Karsten Kroon of Sven Nys. Deze staan voor mijn gevoel dichter bij het huidige peloton, snappen wat er in de koers gebeurt, of zijn erg bezig met materiaal (igv Nys). Of eventueel Planckaert voor in de studio voor de leuke en vrolijke noot.

0
boenk 4 december 2019 om 14:22

Ik begrijp wel dat de stijl van Wuyts kan gaan irriteren, vaak overdreven bombastisch en dramatisch. Als je hem bezig hoort over van der Poel, denk je dat het een Griekse god moet zijn die goudklompjes kakt.
Maar los van die theatrale irritante onhebbelijkheden, voelt hij de zaken wel goed aan vind ik.

Wat De Cauwer betreft, kan ik het niet meer oneens zijn. Die kerel kent de koers, ademt wielrennen. Is ploegleider geweest, bondscoach, wielrenner. Ziet meteen wanneer een ploeg / renner een tactische fout begaat, en hij kan het op een smakelijke manier overbrengen. Heeft een eindeloze voorraad aan anekdotes en is geestig op een gezapige manier.

0
KennyKlimmen 4 december 2019 om 11:06

Eeuh, ik ben vanaf begin af aan al fan geweest van Maarten D. Maar ja, ik heb er natuurlijk ook geen klote verstand van…. Hij blijft altijd zo een soort van jeugdig enthousiasme houden…een soort eeuwige student..

0
Apemantus 4 december 2019 om 15:58

Je kunt van Ducrot zeggen wat je wil, maar hij heeft toch behoorlijk wat geniale wieleruitspraken geintroduceerd.

"Zit ondersteboven op z'n fiets"
"Roept om z'n moeder"
"Rijdt het snot voor z'n ogen"
"Wurmt zich erlangs"
"Geeft er nog een snok aan"
"Alle ballen op"
en natuurlijk… "Hèt moderne wielrennen" ;P

En zo ben ik er nog wel een paar vergeten.

0
Wheely 4 december 2019 om 11:09

Ik denk dat Dijkstra en Ducrot nog steeds de boete betalen voor de naïviteit tijdens de periode Armstrong en de schijnbare onverschilligheid waarmee ze nadien de verslaggeving hebben opgepakt. Volgens mij hebben deze mannen ergens de passie verloren en dat hoor je.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone