Einde seizoen voor Henao door kniebreuk in Zwitserland
maandag 23 juni 2014 om 14:36

Einde seizoen voor Henao door kniebreuk in Zwitserland

henao

foto: Sirotti

Het is onwaarschijnlijk dat Sergio Henao dit seizoen nog in actie komt. Dat heeft de Colombiaan laten weten aan de Spaanse website Biciciclismo. De renner van Sky botste afgelopen vrijdag met een auto tijdens de tijdritverkenning van de Ronde van Zwitserland. Bij de valpartij brak hij zijn knie.

“Het heeft geen zin om tijdens mijn herstel te haasten om eerder terug te keren. Mijn prioriteit is om weer fysiek 100 procent in orde te zijn, en ik denk niet dat mij dat dit seizoen nog lukt”, aldus Henao vanuit het Spaanse Pamplona, zijn Europese thuisbasis.

Op dit moment wacht hij op een signaal van zijn ploeg. Team Sky bepaalt waar de Colombiaan wordt geopereerd. Als het team ervoor kiest om hem naar de universiteit van Navarra, in Pamplona, te sturen dan hij komende woensdag of donderdag nog onder het mes.

De Ronde van Zwitserland was de eerste race van de 26-jarige renners sinds de Ronde van Oman, in februari. De nummer twee van de Waalse Pijl van vorig jaar is dit seizoen enige tijd aan de kant gehouden wegens afwijkingen in zijn bloedpaspoort. Tien weken lang werden door wetenschappers de waardes van Henao onderzocht. Vlak voor de start van de Ronde van Zwitserland ging het licht weer op groen. “We begrijpen de waardes nu beter en hebben beter inzicht over zijn specifieke fysiologie en hebben waardevolle inzichten over het verblijven op hoogte”, liet Dave Brailsford, manager van de Team Sky, toen weten.

RIDE Magazine