Egan Bernal: “Dit was een overwinning van het team”

dinsdag 15 mei 2018 om 09:12

foto: ©Getty images

Egan Bernal maakte vannacht in de Tour of California zijn favorietenstatus waar en soleerde op de steile Gibraltar Road naar de overwinning. “De lange vlucht vertrok vroeg en Quick-Step Floors nam het initiatief, dat werkte in ons voordeel”, zei de 21-jarige Colombiaan van Sky na afloop van de tweede etappe.


Bernal zag dat Adam De Vos, Ruben Companioni en Jonathan Clarke zich niet lieten afschrikken door het parcours. “Met slechts drie renners in de ontsnapping was de koers niet al te zwaar. We wilden het zwaarder maken in de slotfase. Dus in de laatste kilometers naar de klim nam Ian Stannard het initiatief over en toen begon de koers pas echt.”

“Lukasz Wisniowski nam vervolgens over en toen we aan de voet van de klim waren, zette Luke Rowe me af in een goede positie. BMC reed dan een flink tempo en ook dat was in ons voordeel. Met Pavel Sivakov, Sebastian Henao en Tao Geoghegan Hart hebben we de koers zo hard mogelijk gemaakt op de slotklim en ik viel aan op twee kilometer voor de streep.” Een sterke Antwan Tolhoek probeerde de Colombiaan nog te volgen, maar hij kon niet voorkomen dat de Sky-renner uiteindelijk solo over de meet kwam.

Overwinning van het team
Bernal: “Dit is honderd procent een overwinning van het hele team. We werkten allemaal fantastisch samen om dit voor elkaar te krijgen.”

4 Reacties

Romāns Vainšteins 15 mei 2018 om 09:53

Dit relaas symboliseert voor mij de noodzaak om als parcoursbouwers nog meer op zoek te gaan naar alternatieven om (kleine) rondes spannender te maken. De hele dag rondpruttelen met een jetser van een klim aan het einde geniet veelal dezelfde aanpak als een massaspurt.

Middengebergte, slingerroutes en onverhard FTW#!

EddyB1958 15 mei 2018 om 10:15

Tao Geoghean Hart ging hard,oerend hard.En niet op een Norton en niet op een BSA.
Maar op een fiets,echt niet Normaal.

Arry1337 15 mei 2018 om 10:19

@EddyB1958
Het was indrukwekkend, maar iedereen in zijn wiel ging net zo hard. Het was nou ook niet alsof hij ze vlak uit het wiel reed. Tot het moment dat Majka zijn wiel even liet voor wat het is, maar dat was eerder tactisch dan wat anders.. vervolgens zaten ze ook snel weer in zijn wiel.

IlPirata 15 mei 2018 om 17:25

Die Bernal kan Dumoulin nog veel last van hebben. Opschieten Tom!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.