Egan Bernal: “De Tour wordt ook in etappes als deze gewonnen”

vrijdag 4 september 2020 om 19:32
Egan Bernal: “De Tour wordt ook in etappes als deze gewonnen”

foto: Cor Vos (archief)

Egan Bernal kijkt meer dan tevreden terug op de zevende etappe van de Tour de France naar Lavaur. De kopman van INEOS Grenadiers overleefde de waaierrit en zag enkele concurrenten de nodige tijd verliezen. “We dachten wel dat er wat spanning zou zijn, maar we hadden zoveel spektakel niet voorzien”, reageerde Bernal na afloop.

“Het was echt een heel snelle dag”, zei de Colombiaan, die zich goed staande hield in het waaiergeweld. Op 35 kilometer van de meet zette hij INEOS Grenadiers nog in om meer schade te veroorzaken. “We zagen die kans en haalden daar ons voordeel uit door het peloton in stukken te rijden.”

Bernal is blij dat hij tijdwinst heeft geboekt op onder meer Tadej Pogacar, Bauke Mollema en Mikel Landa. “Ik denk dat we dat goed hebben gedaan. De Tour de France wordt namelijk ook in etappes als deze. De ploeg deed perfect werk”, geeft hij aan.

“De komende dagen krijgen we twee moeilijke etappes en we hebben al twee lastige ritten gehad. Morgen wordt het zeker een dag voor de klassementsrenners“, voorspelt Bernal. “We moeten heel gefocust zijn, proberen geen tijd te verliezen en de kans pakken als die er is. Als dat niet zo is, dan houden we ons koest.”


In een opiniestuk geeft Raymond Kerckhoffs zijn mening over het vreemdelingenlegion van INEOS Grenadiers. Lees zijn opinie hier.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Spirit 4 september 2020 om 19:36

We zullen zien of alle verhalen dat hij nog last van zijn rug heeft, dat hij nog niet goed genoeg is, dat we niet naar het echte hooggebergte gaan in deze tour kloppen of dat hij er ze morgen allemaal af rijdt.

fietsvriend 4 september 2020 om 19:38

Geen speld tussen te krijgen. Bernal en zijn ploeg reden attent.
Zonde van Carapaz maar op zo’n gaatje misschien wel nog gevaarlijker, ‘laat hem maar een stukje rijden’ scenario.

Tuubke 4 september 2020 om 20:37

Hoe gevaarlijk het is om Carapaz te laten rijden, bleek vorig jaar wel in de Giro. Zal niet zomaar gebeuren.

Roberto Chasse-inque 4 september 2020 om 21:09

In mijn optiek juist beschreven door Bernal. Bernal, toch wel de Samuel Eto’o van het wielrennen. No-nonsense, eerlijk, perfect en een slag beter dan anderen.

Sinds dag 1 heb ik gesteld, Bernal zal winnen onder normale omstandigheden. Andere omstandigheden daarbuiten gelaten, uiteraard.

Een goed team, met ook Rich Carapaz nu in zijn dienst.

Hoogmoed komt voor de val. Jumbo zal het gaan voelen. Ik vrees ervoor. In Ineos zijn gewoon minder interne spanningen anno 2020.

Gerard111 4 september 2020 om 21:19

De andere omstandigheid? Bernal dat hij deze ronde minder is? cq gaat worden? Maar we gaan het zien.Vindt dat zijn ploeg momenteel minder is dan Jumbo voor mijn gevoel.

sven241 4 september 2020 om 22:19

Sterker nog, de Tour wordt in alle 21 etappes gewonnen.

Fast Freddy 4 september 2020 om 22:41

Je kunt de tour in 21 etappes verliezen en meer na één winnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair