Eerste podiumplaats Thalita de Jong, primeurs Van Anrooij en Van Alphen

zondag 27 oktober 2019 om 16:55
Eerste podiumplaats Thalita de Jong, primeurs Van Anrooij en Van Alphen

foto: Paul Hinnick (archief)

Update

Thalita de Jong heeft voor het eerst sinds haar comeback in het veld een podiumplaats behaald in een UCI-cross. De wereldkampioene veldrijden van 2016 pakte in Luxemburg de tweede plek. De winst in de C2-veldrit van Contern ging naar een andere Nederlandse, de pas 17-jarige Shirin van Anrooij.

Op 12 oktober keerde De Jong terug in de Poldercross van Kruibeke met een veertiende plaats. Ook kwam ze in de Kermiscross van Ardooie in actie, met een zesde plek als resultaat. Nu behaalt de Brabantse dus weer haar eerste podiumplek in Luxemburg.

Chevalmeire
De Jong, die lang kampte met overbelasting, maakte deze zomer al haar rentree op de weg bij Chevalmeire. Die Belgische ploeg werd eerst alleen rond haar gebouwd voor enkele nationale wedstrijden en kleine UCI-wegwedstrijden, maar gaat in 2020 op een UCI-licentie rijden. Onder meer Puck Moonen, Demi de Jong (zusje van) en de zusjes-Druyts versterken de ploeg volgend jaar.

“We zijn er heilig van overtuigd dat Thalita op termijn opnieuw een wereldtopper wordt. Anders hadden we haar niet een contract voor vijf jaar aangeboden, maar we willen vooral geen stappen overslaan”, zei ploegmanager Davy Wijnant in januari van dit jaar.


Eerste zeges Van Anrooij en Van Alphen

De overwinning van Shirin van Anrooij in Contern is al benoemd. Het is voor de 17-jarige toptalente haar eerste overwinning in een UCI-veldrit. Ze behaalde al wel meerdere podiumplekken vorig seizoen en deze jaargang.

Uitslag GP de la Commune de Contern (C2)

Ook Aniek van Alphen heeft een primeur te pakken. De 20-jarige Nederlandse wist in München haar eerste UCI-veldrit te winnen. Het was ook nog eens een UCI C1-wedstrijd. Eerder dit seizoen werd Van Alphen ook al tweede en derde in Franse crossen.

Uitslag Munich Super Cross (C1)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Oblomov 27 oktober 2019 om 16:27

Deze overwinning zal achteraf ongetwijfeld de eerste van velen blijken te zijn geweest voor Van Anrooij.

Voor De Jong gaat het nog een hele lange weg terug worden, met het bereiken van die cruciale top 50 op de UCI ranking als eerste doel. Als dat dit seizoen zou lukken, zou het al een hele overwinning zijn.

Franco Ballerini 27 oktober 2019 om 18:42

Eens. Van Anrooij is de volgende in het rijtje van Moorsel, Vos, van der Breggen. Supertalent.

Beekman 27 oktober 2019 om 17:44

@Oblomov, niet helemaal eens, wat van Anrooij betreft wel, wat Thalita de Jong betreft kan het snel gaan, laat het dit jaar nog een “overgangsjaar” zijn, ik denk dat ze er volgend jaar weer helemaal staat. Niets is onmogelijk , kijk maar naar Vosje, en ik geloof ook in Thalita de Jong.

winningmood 27 oktober 2019 om 21:08

Het noemen van Thalita de Jong boven Shirin van Anrooij heeft vast met sponsorbelangen hier te maken.
Toch heel bijzonder dat een 17 jarige studente wint van een dame die voltijds prof is.

Beekman 27 oktober 2019 om 22:10

@winningmood, dat is niet zo vreemd, Thalita de Jong heeft een wereldtitel op haar palmares staan en die telt. Maar neemt niet weg een groot talent die van Anrooij.

Headlines

Materiaalzone

Populair