Eekhoff voelt zich geen wereldkampioen: “Maakt me wel hongeriger”
Laten we dit vooral onthouden: een foto zegt meer dan 1000 woorden - foto: Cor Vos
Youri IJnsen donderdag 12 december 2019 om 10:15

Eekhoff voelt zich geen wereldkampioen: “Maakt me wel hongeriger”

Video Voor heel even was Nils Eekhoff (21) afgelopen september wereldkampioen op de weg bij de beloften. Hij werd echter – al dan niet rechtmatig – gediskwalificeerd. Zijn management SEG Cycling besloot samen met hem de zaak aan te vechten bij het CAS. “Het is een principe-kwestie”, vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

“Het ligt nu bij het CAS (het Hof van Arbitrage voor Sport, red.)”, legt Eekhoff uit. “De partijen moeten hun bezwaren aanleveren. Dat zal uitdraaien op een lang traject. Meer informatie is er op dit moment niet, omdat ik dat gewoonweg niet heb. Het is wel een principe-kwestie. Uiteindelijk is dat moment, de ceremonie, mij allang ontnomen. Maar het zou toch wel mooi zijn als ik alsnog de boeken in ga. Of ik me wereldkampioen voel? Nee. Ik ben heel trots op die prestaties en kijk er ook positief op terug, maar het voelt anders.”

Sprint- en klassiekerkern
Toch levert de hele situatie de jonge Noord-Hollander wel iets op. Hij is er extra op gebrand om zich te tonen. “Ik wil laten zien wat ik in huis heb. Natuurlijk zal ik me moeten aanpassen aan het niveau, maar ik hoop ook al wat mooie dingen te laten zien. Komend jaar val ik binnen de sprint- en klassiekerploeg binnen Team Sunweb. Een beetje zoals Cees Bol. In de sprints zal het voor een deel lead out zijn, maar er komen ook kansen voor mezelf. De klassiekers zijn meer voor de lange termijn, omdat het meer hardheid en rekbaarheid nodig heeft.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

 
11 Reacties
Sorteer op:
12 december 2019
Antwoorden met de benen in 2020, er zit weinig anders op. Wordt je alsnog WK dan heeft het zijn glans al verloren.
12 december 2019
Iets kan niet een afgesloten hoofdstuk zijn als je in beroep bent gegaan bij het cas. Dan blijf je er hoe dan ook mee bezig.
12 december 2019
Kansloos
12 december 2019
Moet zeggen dat de interviews en andere video's erg goed zijn geworden het afgelopen jaar, goed bezig WF!
12 december 2019
Eekhof laat ze een poepje van eigendeeg ruiken bij die uci .jij ben de terechte wereldkampioen . Maffia is het die uci ers. En zet maar iets moois neer in 2020
    12 december 2019
    Wat bedoelt u met maffia? Ik vind het nogal wat om de wielerbond te vergelijken met een aantal van de meest criminele organisaties van de twintigste eeuw. Kunt u die belediging onderbouwen?
    12 december 2019
    Freire, de UCI is geen wielerbond. het is idd als de Maffia. je weet dat ze er zijn maar je ziet ze nooit. zelfs niet bij een executie oordeel als tegen Eekhof.
12 december 2019
Voor mij ist ie wereldkampioen niet die rotitaliaan
12 december 2019
Ik voel me ook geen wereldkampioen. Zouden Terpstra of Kruijswijk of Jesper Asselman of iemand anders die ook geen wereldkampioen is zich ook geen wereldkampioen voelen?
12 december 2019
Hij is geen wereldkampioen, dus terecht dat hij zich dat niet voelt.
12 december 2019
het zou fijn zijn dat er zaken ten goede veranderen, wat de uitspraak ook mag zijn. Alleen daarom is het al goed dat hij een zaak aanspant en de UCI ter verantwoording roept. Het kan niet dat je iemand eerst nog uren door laat fietsen en dan pas over gaat tot een DQ. Dat moet gewoon tijdig en ter plekke (liefst) gebeuren en niet uren later van achter een tafel. Dit heeft ontegenzeggelijk een invloed gehad op het koersverloop en dus de uitslag.

Reacties zijn gesloten.