Cees Bol: “Krijg meer sprintkansen, maar hoop door te groeien in klassiekers”

woensdag 11 december 2019 om 14:45
Video

Cees Bol is opgeschoven in de hiërarchie van Team Sunweb. De 24-jarige Noord-Hollander heeft zijn debuutjaar bij de profs net achter de rug, waarin hij meteen drie keer wist te winnen. De snelle man ziet zich meer en meer als sprinter en krijgt daar dit seizoen ook vaker kansen voor. “Maar ik hoop dat de klassiekers ook binnen mijn mogelijkheden liggen”, vertelt hij voor de camera aan WielerFlits.

De Duitse ploeg focust zich dit jaar meer op de sprints en de klassiekers. De ploeg wil meer winnen en Bol is een van de jongens die daarvoor moet gaan zorgen. “Ik ga meer sprintkansen krijgen en dat is een verandering ten opzichte van vorig jaar”, zegt hij. “We hebben nu een kern van een man of tien, waarmee we al die sprintkoersen kunnen gaan rijden. Er zijn dus meer jongens die mij of iemand anders kunnen helpen. We zullen ook met z’n allen gaan trainen. Het geeft me natuurlijk wel vertrouwen dat de ploeg mij meer kansen geeft. Of ik mezelf meer als sprinter zie dan twaalf maanden geleden? Misschien wel.”

Klassiekers
Toch wil de Noord-Hollander ook dat andere aspect niet laten voor wat het is. “Ik ben zeker ook nog klassiekerrenner”, onderstreept Bol. “Of tenminste, dat wil ik graag zijn in de toekomst. Dat vind ik uiteindelijk toch heel mooi om te doen. En ik hoop ook dat het nog binnen mijn mogelijkheden ligt. Vorig jaar kon ik mijn werk doen en ik heb er vertrouwen in dat ik dit jaar weer iets verder kom. Ik durf niet te beweren dat ik in de 260 kilometer-klassiekers volle bak finale ga rijden. Maar ik heb wel het vertrouwen dat ik een klein uurtje verder in de koers kom. In Parijs-Tours ging het dit najaar bijvoorbeeld al een stukje beter.”

Bol knokt zich naar boven op de Kemmelberg tijdens Gent-Wevelgem – foto: Cor Vos

Giro of Tour?
Het programma voor Bol is nog niet duidelijk. Op het trainingskamp van komende weken zal-ie dat te horen krijgen. De Zaandammer werkt in ieder geval een groot deel van de klassiekers af en daarnaast twist men binnen Team Sunweb over de Giro d’Italia of de Tour de France. “De Tour is iets heel speciaals. Parijs halen is nog altijd een droom, zeker na afgelopen jaar (na een val in etappe zestien, besloot de ploeg hem eruit te halen, red.). In de Giro liggen er voor mij dan weer wat meer kansen en dat is ook heel waardevol. Het zit voor mij dus een beetje in het midden. De ploeg zal uiteindelijk de beslissing voor mij maken.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

8 Reacties

west 11 december 2019 om 14:58

Waldscheid eruit, Dainese en Eekhoff erin… Ik denk dat hij die sprintkans vrij vlot moet grijpen want voor je het weet ben je met Matthews er nog bij de vierde sprinter van de ploeg…

0
Rawolf 11 december 2019 om 15:51

Qua snelheid is Bol > Matthews.

0
Vinyakke 11 december 2019 om 15:24

Maar op dit moment dus gewoon de tweede sprinter en dat achter matthews, wat zelfs nog betere perspectieven biedt…

0
Panache 11 december 2019 om 15:34

Eekhoff is geen sprinter. Hij won de afgelopen drie jaar 2x in een groep die groter is dan 3 renners. Parijs Roubaix en een etappe in Le Tour de Bretagne Cycliste.

0
Gladiool 11 december 2019 om 18:56

Beetje onzinreactie dit. Alsof je geen sprinter bent, omdat je niet wint. Heeft gewoon vaak meegesprint en eindigde afgelopen jaar meermaals voor Kaden Groves van Mitchelton die toch echt bekendstaat als een van de grotere sprinttalenten. Maar dan begrijp ik goed dat Degenkolb, Greipel en dat soort gasten ook geen sprinters zijn omdat ze niet vaak winnen maar ook hard kunnen fietsen.

0
Liefhebbertje 11 december 2019 om 16:20

Ik gun het hem en hopen dat hij gaat slagen hier in. Ik vind wel dat sprinters vaak opgefokte persoonlijkheidjes moeten zijn waardoor je meer ruimte afdwingt. Cees is misschien te nuchter en te aardig om veel te kunnen winnen.

0
Lennimator 11 december 2019 om 22:21

Bol = Cult

0
Samlambeej 11 december 2019 om 22:50

Bol schuift door van frisse neo naar een van de kopmannen met druk.
Pakte een paar hele mooie overwinningen afgelopen seizoen. Hij zal het dadelijk gaan opnemen tegen de wereldtop in de voorbereidingsrondjes. Ik zou niks uitsluiten. Dat het een sterke vent is is het minste wat je kunt zeggen. Op de klassiekers zou ik ‘m nog niet afrekenen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone