Eduard Prades verruilt Euskadi-Murias voor Movistar

vrijdag 19 oktober 2018 om 14:15
Eduard Prades verruilt Euskadi-Murias voor Movistar

foto: Sirotti

Eduard Prades verruilt na dit seizoen Euskadi-Murias voor Movistar. De Spaanse WorldTour-formatie maakte vanmiddag de komst bekend van de 31-jarige Spanjaard, die onlangs het eindklassement van de Presidential Cycling Tour of Turkey op zijn naam schreef. Eerder trok de ploeg van Eusebio Unzué ook al Lluís Mas, Jürgen Roelandts en Carlos Verona aan.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Prades kan terugkijken op een ijzersterk seizoen, waarin hij met de Tour of Norway en de Presidential Cycling Tour of Turkey twee rittenkoersen op zijn naam schreef. In Turkije maakte hij zondag in de slotetappe naar Istanbul de zes seconden achterstand op Alexey Lutsenko goed, die hij in de bergetappe naar Selçuk had opgelopen.

Voor Movistar heeft Prades bewezen dat hij een erg degelijke renner is, die goed kan presteren op alle terreinen en zijn mannetje staat in groepssprints. Zijn verblijf bij Euskadi-Murias bleek dus éénjarig. Daarvoor kwam hij onder meer drie jaar uit voor Caja Rural-Seguros RGA.

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 19 oktober 2018 om 14:24

De traditionele jaarlijkse aankoop van Movistar; de beste Spaanse Proconti van het afgeloen seizoen.

0
Gabriel Melching 19 oktober 2018 om 14:58

Is toch opzich niet onterecht dat de beste Spaanse Proconti renner het jaar erna zijn geluk mag beproeven bij een WorldTour team?

0
Mwielerfan 20 oktober 2018 om 13:38

Hij was niet alleen de beste, hij was ook echt goed en won koersen tegen goede renners

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone