Dunbar blesseert schouder in Algarve, Van Baarle komt met schrik vrij

donderdag 21 februari 2019 om 09:31
Dunbar blesseert schouder in Algarve, Van Baarle komt met schrik vrij

foto: Cor Vos

De massale valpartij in de openingsrit van de Volta ao Algarve heeft heel wat slachtoffers gemaakt. Naast bijna de voltallige Jumbo-Visma-ploeg, Jasper Stuyven en John Degenkolb likt ook Sky-renner Eddie Dunbar zijn wonden. Bij de crash ontwrichtte de jonge Ier namelijk vermoedelijk zijn schouder, meldt zijn werkgever in een persbericht.

De valpartij vond plaats op zeven kilometer van de finish in Lagos, waar Fabio Jakobsen naar de eerste leiderstrui sprintte. Wout Poels, Luke Rowe, David de la Cruz wisten de valpartij te ontlopen, maar voor Dunbar, Tao Geoghegan Hart, Ian Stannard en Dylan van Baarle was er geen ontkomen aan.

De 22-jarige was er van de gevallen Sky-renners het ergst aan toe. Hij reed de etappe als enige renner van het peloton niet uit: “Hij is hard op zijn hoofd gevallen, maar hij heeft enkel last van zijn linkerschouder. Het lijkt erop dat deze ontwricht is”, stelt ploegarts Richard Usher in het communiqué. Dunbar is na de etappe naar het ziekenhuis gebracht voor een röntgenscan. Het is nog onduidelijk hoe lang de jonge Ier uit de roulatie is.

De schade voor Van Baarle en co. valt volgens Usher goed mee: “Ze waren allemaal in staat om te finishen en ze hebben enkel wat schrammen en blauwe plekken opgelopen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 21 februari 2019 om 09:56

Fijn dat van Baarle ok is, die was net weer hersteld van zn vorige crash.

trickstuff 21 februari 2019 om 10:20

Spijtig voor Dunbar zeg, die was toch veelbelovend bezig.

Remys 21 februari 2019 om 10:32

Van Baarle beetje geschramt klinkt goed, op naar een succesvolle voorjaarscampagne!!!

Headlines

Materiaalzone

Populair