E3 BinckBank Classic wordt E3 Saxo Bank Classic
foto: Cor Vos
dinsdag 1 december 2020 om 08:33

E3 BinckBank Classic wordt E3 Saxo Bank Classic

De E3 BinckBank Classic, een van de belangrijkste kasseiklassiekers in het voorjaar, zal verder gaan onder een nieuwe naam: E3 Saxo Bank Classic. Op vrijdag 26 maart 2021 krijgen de renners bovendien een vernieuwd parcours voorgeschoteld.

Twee jaar geleden werd duidelijk dat Saxo Bank, een beleggingsbank uit Denemarken, meer dan vierhonderd miljoen euro over had om BinckBank over te nemen, een jaar later werd de overname definitief afgerond. In 2019 werd ook duidelijk dat de merknaam BinckBank zou verdwijnen en dus kiest men nu voor de naam E3 Saxo Bank Classic.

In juli werd al bekend dat de wedstrijd nog minstens vijf jaar zal starten en aankomen in Harelbeke. De stad legt daarvoor 1,25 miljoen euro op tafel. De eerstvolgende editie van de kasseiklassieker zal dus worden verreden op vrijdag 26 maart 2021. Zdeněk Štybar won de voorlopig laatste editie in 2019, aangezien de koers dit jaar werd afgelast.

Vernieuwd parcours
De renners krijgen ook een vernieuwd parcours met zeventien hellingen voor de kiezen: Kattenberg, La Houppe, Kanarieberg, Oude Kruisberg, Knokteberg, Hotond, Kortekeer, Taaienberg, Berg Ter Stene, Boigneberg, Eikenberg, Stationberg, Kapelberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat en Tiegemberg. De Oude Kruisberg en de Eikenberg maken een comeback.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
1 december 2020 09:05
Krijgen we dan ook de Saxobank-tour? Klinkt niet echt lekker in de mond moet ik zeggen
    1 december 2020 09:28
    Was je wel dolenthousiast toen de Eneco Tour de BinkBanck Tour werd?
1 december 2020 10:10
E3 begon met vernoeming naar een snelweg al uitermate beroerd en dat is met dit type shit nou niet meteen beter geworden. Ooit gaan we hierop terugkijken als die gekke tijd waarin het hip was om evenementen te verkrachten met in steriele vergaderruimtes bedachte naampjes.
1 december 2020 10:47
Mensen zeggen toch gewoon 'de E3', boeit verder niet wat daar nog voor of achter komt.

Ondanks dat het een beetje een mini-ronde is en de koers niet echt een eigen smoel heeft, blijft dit 1 van mijn favoriete wedstrijden van het jaar.

Vaak de koers waar de lente voor het eerst echt doorbreekt in Vlaanderen. De zon schijnt, de temperaturen klimmen wat hoger, de natuur kleurt groen en de kasseikleppers raken de absolute topvorm aan. Bijna altijd garant voor spektakel.

Voorpret voor de échte krakers, maar waar minder op het spel staat en dus vaak iets vrijer wordt gekoerst.

Reacties zijn gesloten.