Dylan van Baarle maakt rentree bij Jumbo-Visma in Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
woensdag 31 mei 2023 om 14:49

Dylan van Baarle maakt rentree bij Jumbo-Visma in Critérium du Dauphiné

Dylan van Baarle gaat komend weekend voor het eerst sinds zijn valpartij in Parijs-Roubaix weer koersen voor Jumbo-Visma. De Nederlandse klassiekerspecialist gaat in voorbereiding op de Tour de France namelijk het Critérium du Dauphiné rijden, meldt de NOS. Die ronde gaat op zondag 4 juni van start.

Van Baarle kwam in Parijs-Roubaix hard ten val in het Bos van Wallers. Hij had na zijn val last van een breukje in de hand en een breuk in de schouder. Ook zijn aangezicht was gehavend. De renner werd afgevoerd naar het ziekenhuis en mocht vervolgens een week niet fietsen. Begin mei liet hij weten bijna blessurevrij te zijn. “Dus het is eigenlijk supersnel gegaan”, vertelde hij toen.

Welke zes andere renners naar de Dauphiné (4-11 juni) voor het Nederlandse team, is nog niet bekendgemaakt.

In de Sierra Nevada heeft Van Baarle zich de afgelopen weken voorbereid op dit koersblok van juni en juli. Daar verbleef hij samen met Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Christophe Laporte, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman.

In principe staat ook Sepp Kuss op de planning voor de Tour de France. Hij was afgelopen weekend onderdeel van het winnende Jumbo-Visma-team in de Giro d’Italia en zal zich op een andere manier voorbereiden. Kelderman, die de Giro moest missen door fysiek ongemak, is voorlopig reserve voor de Tourploeg van Jumbo-Visma.

Wedstrijdprogramma

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2023 15:08
Na al die wisselingen voor de Giro kan je je toch moeilijk voorstellen dat de Tour-ploeg blijft zoals van te voren gepland...
    31 mei 2023 19:10
    Kans acht ik ook klein.. ben eerlijk gezegd benieuwd wat ze met de Vuelta gaan doen… klassement met een outsider (Kelderman?) en voor de rest wat vrijbuiters en wellicht etappe overwinningen? Kooij / van Dijke? Lijkt me dat dit soort jongens toch ook eens een GR mogen rijden, al snap ik wel dat dit het laatste seizoen van Kooij wordt. Achteraf had je hem prima kunnen meenemen naar de Giro en met al die chaos had ie zomaar eens de puntentrui kunnen pakken, want ik schat Milan niet direct hoger in.
1 juni 2023 23:07
Aardig ploegje
31 mei 2023 15:34
Zou niet gek staan kijken als Benoot of Kruijswijk plaats moet maken voor Kelderman, ervan uitgaande dat Kuss ook daadwerkelijk de Tour gaat rijden.
31 mei 2023 15:44
Valter
Kruijswijk
Vingegaard
Benoot
Van Hooydonck
Laporte

Zijn de overige 6 voor de dauphine

Reacties zijn gesloten.