Dylan Groenewegen: “Tweets Jakobsen niet leuk om te horen”

zaterdag 8 mei 2021 om 15:25
Dylan Groenewegen: “Tweets Jakobsen niet leuk om te horen”

foto: Cor Vos

Voor Dylan Groenewegen kwamen de uitlatingen van Fabio Jakobsen, die aan hem waren gericht, als een grote verrassing. Dat vertelde de renner van Jumbo-Visma na de openingsetappe van de Giro, waar hij 276 dagen na hun veelbesproken sprint in de Ronde van Polen zijn rentree maakte.

“Voor mijn gevoel hebben we gewoon een prima meeting gehad en hebben we allebei ons hart kunnen luchten aan elkaar. Dat was ook de bedoeling van het gesprek, volgens mij. Verder heb ik er inhoudelijks ook niets over gezegd. Dat hou ik ook het liefst tussen Fabio en mij. Verder vind ik het heel fijn dat Fabio weer op de fiets zit en dat hij hopelijk weer terugkeert naar zijn oude niveau. En is voor mij nu ook de focus weer op de Giro”, vertelde Groenewegen aan WielerFlits.

Jakobsen gaf in zijn berichten aan dat Groenewegen geen persoonlijke excuses had aangeboden en ook geen bereidheid toonde om verantwoordelijkheid voor zijn daden te nemen. “Als je de interviews terugziet, dan heb ik heel vaak gezegd dat ik niet van mijn lijn had moeten afwijken. Dat is onbewust gebeurd, maar het is wel gebeurd en dat had niet gemoeten. Dat heb ik heel vaak gezegd”, reageerde de renner van Jumbo-Visma daarop.

“Een dag voor de Giro is het niet heel leuk om dat te horen natuurlijk. Dat hebben we van tevoren gezegd, dat er ook negatieve reacties kunnen zijn. Dit is er dan zo eentje”, aldus Groenewegen.

‘Wennen om in het ritme te komen’
Groenewegen begon even voor half drie aan zijn tijdrit door Turijn. Exact tien minuten later kwam hij over de streep, een tijd waarmee hij niet wint, maar ook niet als laatste eindigt. “Het was heel erg spannend”, zei hij. “Je moet echt weer in het ritme komen, de warming-up, je rugnummers opdoen. Dat is wel weer even wennen. Maar het doet wel echt deugd. Nu is het dan zo ver en is het voor mij ook wel fijn dat we beginnen met een proloog, om er een beetje in te komen.”

Tijdrijden is niet echt zijn ding, vertelde hij. “Dus dat is altijd een beetje doorkomen. In de eerste rit van een grote ronde moet je altijd weer even de benen op spanning zetten en het is voor mij echt uitkijken naar morgen, en kijken hoe het daar gaat. De bedoeling is om met mij te gaan sprinten. Tuurlijk moeten we kijken hoe de eerste kilometers, hoe ik me voel in de finale. Maar normaal sta ik er mentaal gewoon sterk voor en heb ik er zin in, en is de vorm volgens mij ook wel goed.”

Voor Groenewegen is het spannend om terug te keren in de sprinthectiek. “Ik heb wel gezonde spanning ja. Maar de ploeg is heel erg gemotiveerd om mij zo goed mogelijk te brengen. David Dekker heeft er heel veel zin in. Ik heb heel veel collega’s al gesproken tijdens de verkenning en die reageerden allemaal heel goed. Ze vinden het fijn dat ik terugkeer. Ze vroegen ook hoe de thuissituatie was, hoe het met mijn zoontje ging. Dat doet echt wel deugd.”

Dit artikel delen:

100 Reacties

Jazzy2M 8 mei 2021 om 15:28

David Dekker zal wel balen dat blijkbaar Dylan nu de sprinter is. Wat zal de rol worden van David Dekker in dit geval?

Gladiool 8 mei 2021 om 15:30

Las ergens dat Dekker het jammer vond, maar ook graag wilde leren van DG. En dat hij ergens in de lead-out gaat zitten.

Jazzy2M 8 mei 2021 om 15:33

Oké, ben benieuwd. Hoopte zelf op een sprint voor Dekker was er erg benieuwd naar.

adelaarvanantwerpen 8 mei 2021 om 15:29

Volwassen reactie en voor de rest maakt het mij eigenlijk ook niet uit wat er nu nog verder tussen beide zal afspelen.

roeleur 8 mei 2021 om 19:20

Volwassen reactie? “Als je de interviews terugziet, dan heb ik heel vaak gezegd dat ik niet van mijn lijn had moeten afwijken. Dat is onbewust gebeurd.” Is toch totaal ongeloofwaardig als je de beelden ziet. Dat is niet van de lijn afwijken maar nog een zwieper geven met fiets én elleboog zodat een val onvermijdelijk werd. Als dat onbewust was heeft hij echt heel veel hulp nodig. Dit is ook meteen het probleem met Groenewegen: hij heeft z’n hart kunnen luchten en gezegd dat hij onbewust een fout heeft gemaakt. Dat gesprek vond Jakobsen helemaal niet zo goed en nog minder de goede sier die Gr. er in de media mee wou maken. Een goede begeleiding had hem een mediaverbod opgelegd en zijn benen laten spreken.

Tuttibellacosa 8 mei 2021 om 21:05

@roeleur: Nog een wijntje meneer Lefevre? Wat doe jij een hoop aannames waarmee je DG tekort doet zeg.

Pietspeed 8 mei 2021 om 22:19

Rouleur, prima reactie en de enige juiste. De beelden spreken voor zich.
TJV speelt qua strategie op tijd(rekken) : nu blijkt dat het herstel van Jacobsen wellicht in sportief opzicht naar 100% gaat, anders dan de situatie kort na het drama waarbij om zijn leven en carrière werd gevreesd, tracht TJV er zo op een onpasselijke en goedkope wijze ervan af te komen. Dat is uit juridisch en financieel oogpunt begrijpelijk, maar in sportief, moreel, en menselijk opzicht compleet verwerpelijk. Doorgaans is Levevre een… vul maar in, maar in dit geval verdient hij alle bijval voor zijn team en Jacobsen. Onbewust van m’n lijn afgeweken LOL

Joaquim Agostinho 8 mei 2021 om 22:41

Ook Plugge vertelt constant dat Groenewegen van zijn lijn is afgeweken, terwijl dat slechts een deel van het verhaal is.
Een beetje Trumpiaans, als je het maar lang genoeg herhaalt, wordt het vanzelf een waarheid!

roeleur 8 mei 2021 om 23:26

@Tuttibellacosa Mijn naam is niet Lefevere en een wijntje is niks mis mee zolang je niet van je lijn afwijkt.

klootje kriekeljon 8 mei 2021 om 15:30

Prima reactie, in het kamp Jumbo hebben ze het duidelijk een stuk beter op orde.

Murcia 8 mei 2021 om 15:30

Ik denk dat 95% van het peloton blij is dat hij terug is. Hij ging de fout in, werd geschorst en heeft die uitgezeten. Ze weten allemaal dat de willekeur regeert, bij Bouhanni bv gelden de strenge regels opeens niet meer terwijl hij Stewart in de hekken probeerde te rijden.

Gebruikersnaam 8 mei 2021 om 15:48

Denk dat 95% van het peloton geen interesse heeft in Groenewegen en of die nu wel of niet meedoet.

Dion 8 mei 2021 om 18:18

Ik denk dat je er honderd procent naast zit. Heel veel renners hebben interesse in deze situatie.

Nonkel Jef 8 mei 2021 om 20:26

Dus iemand die zich lazarus drinkt en een ongeval veroorzaakt of iemand anders in elkaar timmert doet dat dan ook onbewust? Of iemand die zijn geilheid niet kan bedwingen en iemand aanrandt doet dat dan ook onbewust?
Akkoord dat adrenaline en de wil om te winnen een rol gaan spelen, maar als je in zo’n moment zit ben je hypergeconcentreerd en ben je je veel meer bewust van wat er rondom je gebeurd en wat je zelf doet. Als een soort van slowmotion.
Zeggen dat hij dit onbewust deed gaat gewoon niet op en is veel te makkelijk. Hij is er nu voor gestraft en hij moet zelf verder, maar voor Jakobsen is dit verhaal nog helemaal niet voorbij. Natuurlijk is die niet blij met zulke uitspraken. Hoe zou je zelf zijn?!

Asje Menou 8 mei 2021 om 15:35

Hij liegt als hij zegt dat hij onbewust van zijn lijn afweek. Bah.

Marik 8 mei 2021 om 17:19

Nee hoor dat liegt hij niet. Verdiep je even in het onderwerp bewust vs onbewust en je ziet dat het klopt.

Veloburto 8 mei 2021 om 18:25

Hij reed zeker bewust van zijn lijn. Kom op zeg

Wim Kruithof 8 mei 2021 om 19:23

Interessant is in hoeverre bewustzijn nog relevantie heeft als een horde op hol geslagen wielrenners zich voortstuwt naar de meet. Wat ‘bewustzijn’ is, mijn gevoel is dat de laatste meters grotendeels op adrenaline en impulsen verreden worden.

Marik 8 mei 2021 om 19:24

Wim snapt hoe het werkt.

Veloburto 8 mei 2021 om 19:32

Ik snap dat adrenaline een hele grote rol speelt, maar te makkelijk om dan alles onbewust te noemen.

Marik 8 mei 2021 om 19:42

@Veluberto wij mensen doen ongeveer 98% van wat we doen onbewust. Wanneer de adrenaline het overneemt vaar je volledig op je onbewuste systeem. Daarom is bijvoorbeeld Bouhanni ook een recidivist. Dat kun je wel ontwikkelen, dat moet dan wel gericht gebeuren.

Wim Kruithof 8 mei 2021 om 20:41

dank Marik,

als de amygdala het overneemt, gaat de ratio naar achteren. Zovelen roepen en oordelen, maar dat is makkelijk vanaf de zijlijn…

Nonkel Jef 8 mei 2021 om 21:02

@Marik en Wim
Dus iemand die zich lazarus drinkt en een ongeval veroorzaakt of iemand anders in elkaar timmert doet dat dan ook onbewust? Of iemand die zijn geilheid niet kan bedwingen en iemand aanrandt doet dat dan ook onbewust?
Akkoord dat adrenaline en de wil om te winnen een rol gaan spelen, maar als je in zo’n moment zit ben je hypergeconcentreerd en ben je je veel meer bewust van wat er rondom je gebeurd en wat je zelf doet. Als een soort van slowmotion.
Zeggen dat hij dit onbewust deed gaat gewoon niet op en is veel te makkelijk. Hij is er nu voor gestraft en hij moet zelf verder, maar voor Jakobsen is dit verhaal nog helemaal niet voorbij. Natuurlijk is die niet blij met zulke uitspraken. Hoe zou je zelf zijn?!

Tuttibellacosa 8 mei 2021 om 21:08

Wim heeft ze tenminste nog op een rijtje. Hoe verschrikkelijk hard kwamen ze ook weer naar beneden gevlogen?

Marik 8 mei 2021 om 21:37

Nonkel Jef, verdiep je eens in dit stukje neuropsychologie en je zult zien dat het begrip “onbewust ” een andere lading heeft dan jij denkt.

Nonkel Jef 8 mei 2021 om 21:47

Marik, leg het dan gewoon even uit voor mij. Dit is een nogal hautaine, nietszeggende opmerking.
Over wat er nu gebeurt kan je gerust gaan discussiëren, maar hoe kan je nu zeggen dat dit onbewust was? Dat hij de afloop en de val niet heeft gewild kan iedereen begrijpen, maar hij mag wel verantwoordelijkheid nemen voor wat hij heeft gedaan. Als dat om juridische redenen niet letterlijk zou kunnen, zijn er genoeg manieren om die boodschap wel zo aan Jakobsen over te brengen.
Nu ben ik oprecht benieuwd naar jouw les neuropsychologie :)

xistnc 8 mei 2021 om 21:56

Misschien is het dan handiger om de term 'instinctief' te gebruiken ipv onbewust. Tenzij dat ook weer onhandige juridische lading heeft, uiteraard.

Op een wielerforum iemand opdragen zich in neuropsychologie te verdiepen lijkt me hoe dan ook wat teveel van het goede.

DeTourwinjeinbed 9 mei 2021 om 00:34

@marik, als het dan allemaal zo onbewust is zoals jij en je neuropsychologie beweerd, waarom lukt de rest van het peleton dan wel normaal te sprinten?
Ik heb Van Aert nog nooit iemand zo de hekken in zien rijden.

Marik 9 mei 2021 om 06:47

Beste mensen als ik dat gedegen wil uitleggen dan wordt dat een heel lang stuk, lijkt me niet zo handig hier op een wielerforum. Ik snap ook heus wel als je daar zelf de energie niet voor hebt. 1 korte uitleg hierover:
Onbewust dingen doen betekent niet dat je er niet bij bent met je aandacht, het betekent alleen maar dat je geen extra moeite hoeft te doen voor datgene wat je aan het doen bent. Mijn enige punt is dat die hele sprint van Groenewegen onbewust was. Inderdaad, instinctief komt erg in de buurt. Daarmee pleit ik hem niet vrij, want je onbewuste systeem kun je ook laden met nieuw gedrag. En Wout van Aert doet andere dingen op een onbewuste manier dan Dylan Groenewegen.

Nonkel Jef 9 mei 2021 om 18:35

Dat maakt het niet echt duidelijker Marik. Hij moest geen extra moeite doen? Dus zo je elleboog gebruiken gebeurt dan vanzelf ofzo?

Nonkel Jef 9 mei 2021 om 18:35

Dat maakt het niet echt duidelijker Marik. Hij moest geen extra moeite doen? Dus zo je elleboog gebruiken gebeurt dan vanzelf ofzo?

Marik 9 mei 2021 om 18:43

Ik laat het gaan Nonkel, je wilt duidelijk geen moeite doen om het te begrijpen. Succes.

Alto 8 mei 2021 om 15:41

Is ook een mindfuck van DQS om ervoor te zorgen dat hij gaat twijfelen en geen ritzege pakt. Hoop dat Dylan bij alle massasprints als eerste over de streep gaat

Tuttibellacosa 8 mei 2021 om 21:09

Ik sluit me hier graag bij aan. Het is wat mij betreft vrij doorzichtig en vooral smakeloos van DQS…

Olly 9 mei 2021 om 08:52

+1,00000001

Barry Batsbak 8 mei 2021 om 15:41

Dylan moet gewoon trappen en proberen ritzeges te pakken, dat is zíjn werk. Juridisch getouwtrek aan juristen overlaten, dat is hún werk. Bij DQS (zowel ploeg als achterban) kan hij toch geen goed meer doen, dus ook geen energie mee in steken.

Michelangelo 8 mei 2021 om 15:55

Precies dat!

Veloburto 8 mei 2021 om 19:34

Ja, maar een journalist vraagt het toch aan hem. Zou raar zijn als het gesprek als volgt ging: Hey Dylan, wat vond je van de tweets van Jakobsen –》 antwoord: ik moet gewoon trappen en voor ritzeges gaan!

Barry Batsbak 8 mei 2021 om 20:01

Zou wat mij betreft een prima antwoord zijn. “Joh, ik maak er geen woorden meer aan vuil en ik ga me vanaf nu weer concentreren op trappen in plaats van natrappen”.

Yenssen 8 mei 2021 om 20:19

Dat had je beter tegen Jakobsen kunnen zeggen.

FDJ 8 mei 2021 om 21:50

Groenewegen heeft keurig gereageerd. Helaas wordt er vanuit het kamp DQT behoorlijk uitgelokt in de hoop dat Groenewegen iets zegt waar ze juridisch een voordeeltje uit kunnen halen.

Die tweets zijn ook niet het werk van Jakobsen zelf geweest, maar het clubje juristen en andere verantwoordelijken bij de ploeg. Ik heb het idee dat zij vooral eigenbelang hebben en niet zozeer het belang van Jakobsen voorop stellen.

Ook voor Fabio is het het beste dingen te kunnen laten rusten en door te gaan om weer de topper te worden die hij was. Jumbo Visma oogt pr technisch stukken volwassener.

r525 8 mei 2021 om 15:42

Onbewust ja? Groenewegen is weer eens de onschuld zelve..

gijssyy 8 mei 2021 om 19:02

R525 Ik denk dat het aan die snelheid en adrenaline onbewust ging, neemt niet weg dat het een gruwelijke fout was natuurlijk met ontzettend nare gevolgen.

Tuttibellacosa 8 mei 2021 om 21:11

Mag ik vragen vanuit welk specialisme U deze conclusie heeft getrokken. Hele kortzichtige mensen met een haatdragend karakter formuleren namelijk ook vaak zo e

[email protected] 8 mei 2021 om 22:27

Onschuld! Hij is toch schuldig bevonden en heeft een schorsing gehad?

DeTourwinjeinbed 9 mei 2021 om 00:36

Ongelofelijk dat mensen dit op onbewustzijn schuiven.
Zijn alle normale sprinters dan wel bewust of zo? Of hebben die dat geleerd?

Want dan had DG moeten zorgen dat die dat ook een beetje in de vingers had.

Olly 9 mei 2021 om 08:53

@r525: Wat een ongelooflijke domme opmerking dit.

Davide Lappartiente 8 mei 2021 om 15:53

Van je lijn afwijken had niet gemoeten, inderdaad. Maar daarmee betuig je nog geen spijt. Over de elleboog die hij meerdere keren zette en wat uiteindelijk de val veroorzaakte, zwijgt hij wijselijk. Dus van schuldbesef is in de verste verte geen sprake. Als je onbewust van je lijn afwijkt, zou je überhaupt niet geschikt geacht mogen worden om te sprinten. Ondertussen zijn de slachtoffer en dader rol wel omgedraaid door enkele uitspraken over het gesprek die hij namens Jakobsen heeft gedaan en de tweets van Jakobsen daarop.

Tuttibellacosa 8 mei 2021 om 21:13

Het is gewoon een misselijke geschiedenis aan het worden. Dat die levensgevaarlijke aankomst er nog in zat is wat mij betreft nog het meest voorname p

VerstandOpNul 8 mei 2021 om 16:04

Wees een vent en bied ondubbelzinnig je excuses aan, wat de consequenties ook mogen zijn.. enige juiste om te doen..

Asje Menou 8 mei 2021 om 16:06

Vind ik ook. De schuldvraag is totaal niet meer relevant. Hij is toch niet voor niets geschorst voor hetgeen hij heeft gedaan.

EHV 8 mei 2021 om 16:30

Aangezien Patje Lefevre met rechtszaken is gaan dreigen is (en blijft) de schuldvraag dus wel relevant.

Asje Menou 8 mei 2021 om 16:42

@EHV

Daar heb je gelijk in, maar over het algemeen is het buitengewoon moeilijk om te bepalen wat een sporter aan inkomsten misloopt bij een dergelijke zaak. Als je bijvoorbeeld naar het profvoetbal kijkt, komt het zelden voor dat een dergelijke zaak tot een veroordeling leidt (in het strafrecht). Misschien dat bij de burgerrechter een zaak aanhangig gemaakt kan worden.
Het feit dat de UCI hem heeft geschorst in gewoon een indicatie van het feit dat Dylan schuld heeft aan de valpartij, dus dan kun je net zo goed je excuses maken. Misschien hadden ze voor een 1 op 1 gesprek moeten gaan, en niet in het bijzijn van juristen dit gesprek hadden moeten voeren, al moet ik toegeven dat het een aanname van mijn kant is dat er juristen bij dat gesprek aanwezig waren.

Handige Harry 8 mei 2021 om 17:16

Er waren juristen bij dat gesprek.

Daarnaast is er volgens mij wel een verschil tussen de straf van de UCI en een eventuele rechtzaak voor de burgerrechter.
Dus vrij logisch dat Groenewegen geen overduidelijke excuses maakt.

horsm 8 mei 2021 om 20:48

Tja, zolang er een rechtszaak over aansprakelijkheid boven hangt (en Lefevere had het zelf over strafrechtelijk vervolgen, gevangenisstraf, etc.), kan je niet verwachten dat Dylan ‘als een man’ zijn excuses aanbiedt. Sterker nog, die hele tweet die de advocaten van Jakobsen namens hem geplaatst hebben lijken een poging om Groenewegen een dergelijke bekentenis te ontlokken en om hem onder druk te zetten door het publiek tegen hem op te hitsen. Dat laatste hebben Lefevere cs natuurlijk continu gedaan. De hoop is dat Groenewegen mentaal genoeg knakt zodat hij er iets uitflapt dat tegen hem kan worden gebruikt. ’t Komt bij mij over als een beetje een rotstreek en een misselijke strategie. Maar zo werkt het in die wereld.

Tuttibellacosa 8 mei 2021 om 21:14

Als er nou geen juristen mee bezig waren dan had je misschien een punt. DG is overigens geen misdadiger.

Rufusvb 8 mei 2021 om 16:27

Ik hoop dat ie wint en op die manier die sneue juristen van DQS een dikke middelvinger geeft.

Ben klaar met dit domme gezeik: hij heeft zijn straf gehad, nu weer door met het leven (en koersen).

Ward 9 mei 2021 om 07:28

Jij bent er klaar mee en jouw leven gaat verder, maar dat van Jakobsen is toch wel ingrijpend veranderd hoor (los van de discussie of een open oorlog in de media een meerwaarde biedt).

boehoe 8 mei 2021 om 16:40

Wel raar dat hij als reactie op het niet geven van excuses zegt dat hij dat in interviews vaak gedaan heeft. Dat is toch totaal iets anders dan een persoonlijk excuus. Blijkbaar speelt hij de zaken liever via de media.

nasibal 8 mei 2021 om 16:58

Roepen dat hij het wél heeft gedaan, of bevestigen dat hij het niet heeft gedaan zou een opmerking over de inhoud van het gesprek zijn. Op deze manier kan hij zeggen hoe hij er over denkt (of je hem geloofd is aan ieder zelf om te bepalen) zónder de afspraken te schenden.

Of dat er achter zit is een tweede, maar het geeft wel aan dat jouw conclusie mogelijk wat kort door de bocht is.

Robert 8 mei 2021 om 17:12

Prima volwassenen reactie van Dylan!

Scott Sunderland 8 mei 2021 om 17:24

Goede reactie Groenewegen. Niks mis mee. Mijn sympathie voor hem is de laatste tijd eerder gestegen dan gedaald.

HJJH 8 mei 2021 om 18:52

Grappig, bij mij is dat precies andersom.

HF2013 8 mei 2021 om 17:28

Jammer dat het een langdurig juridisch getouwtrek zal worden.
Dylan zegt dat ie van z’n lijn is geweken. Bewust / onbewust. Ik wil hem nog wel geloven dat het een reflex is. Maar hij zal nooit de bedoeling hebben gehad Fabio dit aan te doen.

Ik snap dan ook best dat hij niet 100% juridische verantwoordelijkheid wil nemen voor de gevolgen. Hij heeft de beroerde boarding en andere fouten in het parcours niet in zijn macht.
Snap vanuit juridisch oogpunt ook wel dat Lefrevre zoveel mogelijk verantwoordelijken zoveel mogelijk op zich wel laten nemen. Maar fraai is het niet en met sport heeft het ook niks van doen.

Michelangelo 8 mei 2021 om 17:55

Uiteindelijk is het slim van Lefevere om de juridische bloedhonden op Groenewegen af te sturen.
Ik denk namelijk dat een rechtzaak van Jakobsen die de schade in eerste instantie op de werkgever probeert te verhalen een stuk groter is. Want die stuurt Jakobsen met een lycra pakje en een helm die afvliegt in een massasprint die bergaf loopt, met de opdracht om te sprinten. En dan zou het aan Lefevere zelf zijn om te zien waar hij eventueel weer zijn schade zou gaan verhalen.

En de reactie van Groenewegen… tja, het is wat het is. Hij moet gewoon lekker gaan fietsen. En iedereen die in een massasprint mee doet heeft wel eens hetzelfde gedaan als Groenewegen, enkel met andere gevolgen. Dus die zullen echt niet dezelfde rancune hebben als die je terug hoort van de blauwen.

Andreotti 8 mei 2021 om 17:44

Klasse reactie! Ik meen wel een intonatie te horen dat de reactie van Fabio hem meer doet dan hij zegt, maar hij houdt het heel netjes. Volwassen. Nu hopelijk een streep er onder en blik op de koers!

Mbt DQS: t feit dat men Cav weer heeft opgevist en een kans heeft gegeven (wat ik prima vind hoor), geeft al aan hoe hypocriet ze zijn. Die heeft in het verleden echt wel gekkere capriolen uitgehaald, alleen geluk gehad dat er nooit iemand zo zwaar is gevallen. Maar dat maakt de daad op zich niet minder kwalijk.

Voor de gene die het vergeten zijn…… https://youtu.be/869ytxoJsF8https://youtu.be/869ytxoJsF8

Rufusvb 8 mei 2021 om 18:25

1000% met je eens: hypocrisie ten top!

Zijn op Youtube nog heel veel andere filmpjes te vinden over die gekke capriolen van Cavendish: en ene meneer Levevre die net doet of zijn neus bloed, het bagatelliseert of simpelweg ontkent dat het de schuld van zijn renner is. Zo kan ik mij de valpartij met Tom Veelers goed herinneren en ook een bijdrage van Erik Dijkstra die hem bevraagd over de vergelijking die Kristoff gemaakt heeft tussen Luis Suarez en Cav.

platteprijs 8 mei 2021 om 18:26

Zó! Die ‘stunt’ kende ik nog niet. Ik neem aan dat Cavendish sindsdien lenzen draagt.

Murcia 8 mei 2021 om 18:40

Cavendish zijn actie op de OS was ronduit schandalig, hij zag de Zuid-Koreaan komen en rijdt hem vervolgens onderuit die op zijn beurt Viviani meenam. Cav was gefrustreerd dat Viviani goud won al deed hij later een halfhartige verontschuldiging.
De werkelijke ellende daar was dat hij niet gediskwalificeerd werd door de jury en het geheugenverlies bij de Britse media. Dat gebrek aan het volgen van de regels werd in dat zelfde toernooi ook duidelijk toen Jason Kenny niet werd gediskwalificeerd bij de Keirin finale terwijl hij overduidelijk de regels schond door de derny te snel te passeren.

Gilberto 8 mei 2021 om 17:57

Vervelend mannetje die Jacobsen

HJJH 8 mei 2021 om 18:56

Ik neem aan dat je Groenewegen bedoeld?

Glorious 8 mei 2021 om 18:22

Jakobsen is puur zo door boef lefevere. Vreselijke ploeg en fabio gaat zo gehaat worden.

Romāns Vainšteins 8 mei 2021 om 18:35

Dat Jakobsen na een tweet weer op mag rotten toont wel aan hoezeer men tegenwoordig in waans des dags verkeert.

Derierre de la course 8 mei 2021 om 18:45

Nog even die steek onder water dat de collega’s positief reageerder en vroegen naar de thuissituatie. Die komt mokerhard aan bij kamp DCQ.

reusjen 8 mei 2021 om 19:07

Wat een onzin zeg. Alsof hij dat zegt om hen pijn te doen. Hij krijgt gewoon de vraag hoe het was wat logisch is na alles wat erover gezegd en geschreven is. Hij is lang weggeweest en dat daar aandacht voor is doet helemaal niets af aan wat er met Jakobsen is gebeurd.

Het lijkt wel of sommigen vinden dat hij nog lang niet genoeg gestraft is. Hij de rest van zijn leven met gebogen hoofd in het zwart zijn dagen moet slijten terwijl hij dagelijks zijn nederige excuses maakt. En uiteraard een jaarlijkse bedevaart naar Lourdes op zijn blote knieën.

Derierre de la course 8 mei 2021 om 20:52

Oh nee ik bedoelde hem juist andersom. Een steek onder water bij DSQ om aan te geven dat het allemaal wel mee valt wat een slechterik hij is. Zoals ik in het topic onder de bericht van Jacobsen op Twitter al aangaf.
Ik vind de kalmte en het niet met modder terug gooien van TJV en in het bijzonder Groenewegen juist goed. Gewoon wijzen op de gebeurtenissen en niet in de emotie schieten.

reusjen 8 mei 2021 om 22:28

Helder, dan had ik het verkeerd begrepen.

jopie777 8 mei 2021 om 20:11

Als iemand dit flikt in het normale leven bij een van je geliefden zou je mij begrijpen.

horsm 8 mei 2021 om 20:50

Is Jakobsen een van je geliefden?

Olly 9 mei 2021 om 08:57

@horsm hahaha, die is leuk.
Ik heb sympathie voor beiden, maar stop met moddergooien en uitlokken. Fietsen en daarmee antwoorden, is mijn devies.

skylimit 8 mei 2021 om 20:15

Ik snap niet wat die bijeenkomst tussen Groenewegen en Jakobsen voor nut heeft gehad. Jakobsen wil excusses, maar Groenewegen gaat daar niet tot over vermoedelijk vanwege het juridische verhaal daarachter.
Deze bijeenkomst was dan alleen voor de buhne en niet om het onderling op te lossen.
Denk niet dat het tussen die 2 nog ooit goed zal komen en vraag me af hoe het gaat als die 2 ooit weer in een koers tegen elkaar gaan sprinten. Jakobsen met wraakgevoelens ?

vroege vlucht 8 mei 2021 om 20:27

Knap dat Dylan zo reageert. In de reactie van Jakobsen hoor je Lefevre en zijn juridische team. Jammer dat ze het op deze manier spelen. Ik was altijd fan van DQS maar mijn sympathie neemt af. Eerst dat geneuzel over wolven, Alaphilippe en Evenepoel die hun tweede vader in Lefevre zien en nu dit.

Blackcanyon 8 mei 2021 om 20:41

Enige bescheidenheid had Groenewegen wel gepast nadat hij Jakobsen bijna het licht uit de ogen had gereden. In plaats daarvan toont hij nul inlevingsvermogen en gaat hij klagen dat t niet leuk is wat jakobsen zegt. Triester dan triest! Ik zou me als sponsor niet met Groenewegen willen afficheren.

horsm 8 mei 2021 om 20:54

Volgens mij heeft Groenewegen zich de afgelopen 10 maanden steeds behoorlijk bescheiden en onzichtbaar gehouden. In het interview zegt hij verder dat hij blij is dat Jakobsen weer op de fiets zit, maar dat hij de tweets ‘niet leuk vindt om te horen.’ Wat wil je dan voor reactie?

reusjen 8 mei 2021 om 22:29

Is dit het eerste wat je van Groenewegen leest in deze zaak?

Blackcanyon 8 mei 2021 om 20:41

Enige bescheidenheid had Groenewegen wel gepast nadat hij Jakobsen bijna het licht uit de ogen had gereden. In plaats daarvan toont hij nul inlevingsvermogen en gaat hij klagen dat t niet leuk is wat jakobsen zegt. Triester dan triest! Ik zou me als sponsor niet met Groenewegen willen afficheren.

jopie777 8 mei 2021 om 20:44

Helemaal mee eens. Als Fabio kenbaar maakt dat DG zijn excuus heeft gemaakt neem ik DG weer serieus. Tot die dag heeft hij geen enkel recht van spreken.

Headlines

Materiaalzone

Populair