Dylan Groenewegen: “Tweets Jakobsen niet leuk om te horen”

zaterdag 8 mei 2021 om 15:25
Dylan Groenewegen: “Tweets Jakobsen niet leuk om te horen”

foto: Cor Vos

Voor Dylan Groenewegen kwamen de uitlatingen van Fabio Jakobsen, die aan hem waren gericht, als een grote verrassing. Dat vertelde de renner van Jumbo-Visma na de openingsetappe van de Giro, waar hij 276 dagen na hun veelbesproken sprint in de Ronde van Polen zijn rentree maakte.

“Voor mijn gevoel hebben we gewoon een prima meeting gehad en hebben we allebei ons hart kunnen luchten aan elkaar. Dat was ook de bedoeling van het gesprek, volgens mij. Verder heb ik er inhoudelijks ook niets over gezegd. Dat hou ik ook het liefst tussen Fabio en mij. Verder vind ik het heel fijn dat Fabio weer op de fiets zit en dat hij hopelijk weer terugkeert naar zijn oude niveau. En is voor mij nu ook de focus weer op de Giro”, vertelde Groenewegen aan WielerFlits.

Jakobsen gaf in zijn berichten aan dat Groenewegen geen persoonlijke excuses had aangeboden en ook geen bereidheid toonde om verantwoordelijkheid voor zijn daden te nemen. “Als je de interviews terugziet, dan heb ik heel vaak gezegd dat ik niet van mijn lijn had moeten afwijken. Dat is onbewust gebeurd, maar het is wel gebeurd en dat had niet gemoeten. Dat heb ik heel vaak gezegd”, reageerde de renner van Jumbo-Visma daarop.

“Een dag voor de Giro is het niet heel leuk om dat te horen natuurlijk. Dat hebben we van tevoren gezegd, dat er ook negatieve reacties kunnen zijn. Dit is er dan zo eentje”, aldus Groenewegen.

‘Wennen om in het ritme te komen’
Groenewegen begon even voor half drie aan zijn tijdrit door Turijn. Exact tien minuten later kwam hij over de streep, een tijd waarmee hij niet wint, maar ook niet als laatste eindigt. “Het was heel erg spannend”, zei hij. “Je moet echt weer in het ritme komen, de warming-up, je rugnummers opdoen. Dat is wel weer even wennen. Maar het doet wel echt deugd. Nu is het dan zo ver en is het voor mij ook wel fijn dat we beginnen met een proloog, om er een beetje in te komen.”

Tijdrijden is niet echt zijn ding, vertelde hij. “Dus dat is altijd een beetje doorkomen. In de eerste rit van een grote ronde moet je altijd weer even de benen op spanning zetten en het is voor mij echt uitkijken naar morgen, en kijken hoe het daar gaat. De bedoeling is om met mij te gaan sprinten. Tuurlijk moeten we kijken hoe de eerste kilometers, hoe ik me voel in de finale. Maar normaal sta ik er mentaal gewoon sterk voor en heb ik er zin in, en is de vorm volgens mij ook wel goed.”

Voor Groenewegen is het spannend om terug te keren in de sprinthectiek. “Ik heb wel gezonde spanning ja. Maar de ploeg is heel erg gemotiveerd om mij zo goed mogelijk te brengen. David Dekker heeft er heel veel zin in. Ik heb heel veel collega’s al gesproken tijdens de verkenning en die reageerden allemaal heel goed. Ze vinden het fijn dat ik terugkeer. Ze vroegen ook hoe de thuissituatie was, hoe het met mijn zoontje ging. Dat doet echt wel deugd.”

Dit artikel delen:

100 Reacties

jv88 8 mei 2021 om 21:51

Flikker toch nop azijn zeikerds. Hij heeft zijn straf uitgezeten en door. Het is Fabio en vooral Quick step die het hier weer op scherp zetten. Onnodig en achterbaks via Twitter! Als Fabio wat van dat gesprek vond had hij dat ook Dylan kunnen vertellen ipv kinderachtig tweeten. Vlak voor de Giro terwijl het gesprek en de tv uitzending al veel eerder waren. Hypocriete bende dat Quick step. En dan vinden de fanboys het gek dat er zo negatief gedaan wordt over Q-S!

Michelangelo 8 mei 2021 om 21:56

Niet heel netjes verwoord, maar wel to the point…

Westfalen 8 mei 2021 om 22:06

Groenewegen moet toch ook zo nodig alles via de media uitventen. Hij zit notabene bij Humberto Tan. Dus waarom zou Jakobsen geen reactie op twitter mogen zetten.

Xevar 8 mei 2021 om 22:25

Deze reactie is echt de omgekeerde wereld, bizar.
Groenewegen en Jumbo kiezen bewust voor een PR-offensief in de media in de aanloop naar zijn rentree om zijn reputatie wat op te krikken. Dat is op zichzelf al vrij smakeloos. En dat hij dan ook nog eens namens Jakobsen spreekt en doet voorkomen alsof het voor beide een fijn gesprek was, terwijl nu blijkt dat dat duidelijk niet het geval was is al helemaal respectloos.

Groenewegen had vanuit de ploeg gewoon een mediaverbod moeten krijgen. Zwijgen en nederigheid tonen is de enige juiste houding in deze hele situatie.

horsm 9 mei 2021 om 00:05

Bizarre suggestie hierboven. Hoe kan je nou verwachten dat Groenewegen uitgebreid tegen de pers gaat verklaren dat hij weer zin heeft om te fietsen, voelt dat hij in vorm is (enzovoort) zonder iets over Jakobsen te spreken? Dat zou pas ongepast zijn.

Xevar 9 mei 2021 om 11:16

Het hele punt is dus juist dat Groenewegen überhaupt niks in de media had moeten zeggen. Die jongen had gewoon een media- en spreekverbod moeten krijgen vanuit de ploeg alle interview-verzoeken vanuit de pers moeten afwijzen. Dat hij gisteren na de proloog ook weer vrolijk staat te vertellen over hoe het ging en dat hij de tweets van van Fabio niet leuk vond is ook weer zo ontzettend smakeloos. Hoe denk je dat dat bij Fabio aankomt?

Zoals ik al eerder zei, zwijgen en nederig zijn is echt het enige juiste in zijn situatie.

S. Morgenstern 9 mei 2021 om 11:26

Alsof dat hypothetische zwijgen van Groenewegen dan geïnterpreteerd was als nederig zijn…

reusjen 9 mei 2021 om 11:43

@Xevar
Waar ik oprecht benieuwd naar ben, hoelang moet dat aangepaste gedrag van Groenewegen duren? Wat moet hij doen om er vrij van te komen, wanneer mag hij weer gewoon zichzelf zijn zonder constant verantwoording af te leggen voor dit ongeluk? Met andere woorden wanneer is het genoeg.

Pietspeed 8 mei 2021 om 22:36

Blijkbaar begrijpen velen hier niet dat excuses aanbieden of expliciet zeggen tegen Jacobsen dat hij, Groenewegen, fout zat, niet in juridisch opzicht betekent dat daarmee expliciet aansprakelijkheid voor geleden en nog eventueel te lijden schade betekent. Aansprakelijkheid betekent veruit in de meeste gevallen een beoordeling van alle relevante feiten en omstandigheden door bijvoorbeeld een rechter of een schadebeoordelingscie. Excuses van Groenewegen en aangeven dat hij fout zat, kan 'gewoon' uit menselijk oogpunt uitgelegd worden als een persoonlijk medeleven met Jacobsen. Groenewegen was sowieso één van de betrokkenen, naast de organisatie en de UCI.

TJV speelt qua strategie op tijd(rekken) : nu blijkt dat het herstel van Jacobsen wellicht in sportief opzicht naar 100% gaat, anders dan de situatie kort na het drama waarbij om zijn leven en carrière werd gevreesd, tracht TJV er zo op een onpasselijke en goedkope wijze ervan af te komen. Dat is uit juridisch en financieel oogpunt begrijpelijk, maar in sportief, moreel, en menselijk opzicht compleet verwerpelijk. Doorgaans is Levevre een… vul maar in, maar in dit geval verdient hij alle bijval voor zijn team en Jacobsen. Onbewust van m’n lijn afgeweken LOL

jv88 8 mei 2021 om 23:26

Tuurlijk. Die hypocriet wel! In zijn ploeg delen ze al meerdere malen kopstoten uit in volle finale en wat nog meer. En dan is het bagatelliseren geblazen. Zet die Q-S bril af. Als Jacobsen het zo vervelend vond reageer je meteen. En het liefst in persoon , iets wat je de ander namelijk verwijt! Dit komt dus gewoon uit de koker van Q-S , zeker gezien het tijdstip vlak voor de Giro.

Ik snap juist die haat op Dylan niet. Probeert niet in detail te treden maar wordt er wel naar gevraagd. Die jongen heeft zijn straf uitgezeten en verdient nu zijn 2e kans. Dat zou toch juist bij die moraal ridders aan moeten slaan zou je zeggen!

peervaneynthoven 8 mei 2021 om 23:16

Ik kan alleen maar zeggen dat ik dat constante gezeik over deze affaire en alle meningen, gekleurd, niet gekleurd, terecht, onterecht spuugzat ben. Al meer dan een jaar lang hier op deze “wielersite”. Allemaal meningen, meningen, meningen. Uiterst grof verwoord soms. Haat ook. Als het gaat over fatsoen echter in deze ‘zaak’ dan is de reactie van het management van TJV verre te preferen boven de straatvechters- en achterbakse mentaliteit van de leiding van DCQ met een man aan het hoofd die ook maar enig fatsoen ontbeert door de veroorzaker van dit ongeval als een “crimineel die in de gevangenis thuishoort” te bestempelen.Wat ben je dan een ongelooflijke loser als “voorbeeld”. Ik wens zowel Groenenwegen als Jakobsen alle goeds en hoop dat ze nog veel mogen winnen.
En dit is mijn laatste reactie in deze zaak.

xistnc 8 mei 2021 om 23:38

Misschien kom je sterker over als je alleen de eerste regels en de laatste regels plaatst? Met het middenstuk spreek je jezelf nogal tegen.

simplex 8 mei 2021 om 23:47

Zoals PeerVE zijn laatste reactie nu over deze zaak geeft wil ik het bij deze eerste reactie van het afgelopen tijdbestek sinds deze Polenrit geven.
Na alle ca. 750-1000 reacties (lees incl. vele afreageerreacties op welke grond dan ook) kan ik kort zijn. Intrieste zaak waar het om gaat, nog triester om de zovele beroepsmatig hierbij betrokkenen en dan dus excl. alle kenners/flitsers/fanboys wil ik me gemakshalve aansluiten bij @Pietspeed die het tenminste redelijk compleet verwoord.
De relatie en de PR van en tussen Groenewegen en Jakobsen moeten wij los zien van hun eigen gedachten en gevoelens. Ze moeten het spel van hun broodheren volgen.
Alleen jammer dat dat op deze wijze in de openbaarheid nodig schijnt te zijn.
Kortom : stop de persen en focus je op het menszijn kunnen zijn of worden en de terugkeer van beiden in hun vak met de gewenste resultaten. Onder welke vlag dan ook!

Headlines

Materiaalzone

Populair