Dylan Groenewegen: “Eerste zege gaat een heel emotioneel moment zijn”

Dylan Groenewegen: “Eerste zege gaat een heel emotioneel moment zijn”

foto: Team Jumbo-Visma / Bram Berkien

woensdag 28 april 2021 om 08:00
Interview

Dylan Groenewegen voelt zich weer wielrenner. Volgende week vrijdag eindigt zijn schorsing voor het veroorzaken van de ingrijpende valpartij in de Ronde van Polen. Een dag later, op zaterdag 8 mei, maakt de sprinter van Jumbo-Visma al zijn comeback in de Giro d’Italia.


Laten we beginnen met de actualiteit: Je keert volgende week terug in het peloton in de Giro d’Italia. Een rentree in de spotlights.
“Dat is iets waar we in eerste instantie niet voor hebben gekozen. Het plan was om rustig te beginnen, maar het nadeel daarvan in deze tijd is dat de geplande koersen één voor één een beetje wegvallen. De Ronde van Noorwegen is al afgelast en daarmee bleef er voor de maand mei alleen de Ronde van Hongarije over. Het was een moeilijke keuze om naar de Giro te gaan, want ik heb natuurlijk een hele tijd niet gekoerst. Ik denk dat het voor mij ook beter is om meerdere koersdagen te hebben.”

“Fysiek ben ik er zeker klaar voor. De laatste weken heb ik mijn trainingen goed kunnen doen. Mijn niveau is goed. De vraag is hoe het mentaal gaat in een koers, hoe ik reageer op het peloton en hoe het peloton reageert op mij. Dat zijn vragen waar ik nu ook nog geen antwoord op heb. Dat gaan we zien in de koers.”

Met welke verwachtingen ga je naar de Giro d’Italia?
“De wil om goed te presteren is er altijd. Het voornaamste is weer plezier krijgen in het fietsen. Dat ik daar gewoon weer lol in heb en dat ik weer zin heb in het op pad zijn met de jongens.”

“Sinds ik weet dat ik de Giro mag rijden, ben ik daar echt naartoe aan het leven om daar zo goed mogelijk te zijn. Als ik zeg dat ik me goed voel, denk ik dat iedereen erachter zal staan om mijn kaart te trekken, maar dat is een vraag die ik pas in de koers ga kunnen beantwoorden aan die jongens.”

“Ik heb ze allemaal gesproken. Ze vinden het geweldig dat ik mee ga, en ze zijn er van overtuigd dat ik de goede benen daar weer ga terugvinden. Is dat in de eerste week, de tweede week of derde week? Als het in de derde week is, zal ik daar niet zo veel meer aan hebben, maar dan is dat om hardheid op te doen.”

Niet iedereen zal je met hetzelfde enthousiasme weer ontvangen. Ben je voorbereid op negatieve reacties?
“Erger dan wat ik de afgelopen maanden heb meegemaakt, gaat het denk ik niet meer worden. (Groenewegen kreeg ernstige bedreigingen, red.) Ik ben er zeker klaar voor. We weten dat er negatieve reacties kunnen komen.”

“Zeker meteen na het incident in Polen was het chaos. Toen stond ook mijn leven even op z’n kop. Vrij snel daarna heeft de ploeg een psycholoog ingeschakeld met wie ik veel heb gepraat. Dat werkte heel goed. Naarmate de dagen en weken vorderden draaiden de meningen ook ietsje, en kreeg ik ook veel berichten van renners en collega’s. Dat deed mij wel wat.”

Hoe ga jij reageren op je terugkeer in het peloton?

“Als je er zo’n lange tijd bent uit geweest, zeker als sprinter, dan komen er veel meer zaken kijken dan alleen fysiek in orde zijn. Zeker als sprinter moet je weer kunnen omgaan met de stress in het peloton. Hoe gaat mijn timing in de sprint zijn? Ik kan hier een bordjessprint doen, die win ik altijd… Maar in het peloton komt er veel meer bij kijken.”

Je hebt inmiddels contact gehad met Fabio Jakobsen. Hoe is jullie verstandhouding op dit moment?
“Het eerste contact is met zijn vader geweest. Ongeveer twee weken na de val in Polen, toen bekend werd dat hij buiten levensgevaar was, heb ik zijn vader uit interesse een bericht gestuurd. Daar werd positief op gereageerd, waar ik heel dankbaar voor was.”

“Naarmate de maanden verstreken heb ik ook berichten naar Fabio gestuurd. Logischerwijs kreeg ik daar niet meteen reactie op, maar dat kwam later wel. Vlak voor de Ronde van Turkije hebben we in een zaaltje in Amsterdam zelfs al een gesprek gehad. Daar hebben we beiden ons hart kunnen luchten. Voor beiden was dat een heel fijn gesprek. Wat daar precies besproken is, houd ik liever tussen ons.”

“Het voornaamste is dat Fabio weer terugkomt in de wedstrijden. Dat is nu gebeurd en dat is heel fijn voor hem én voor mij. Het maakt het voor hem ook ietsje makkelijker om met mij te praten. Als sportmannen kijken we nu weer vooruit.”

foto: Team Jumbo-Visma / Bram Berkien

Ben je door de val ook een andere renner geworden?
“Nu zeg ik van niet… Maar er is maar een manier om daar achter te komen. Dat is door weer te koersen en mezelf weer in de sprints durven te mengen. Het is wachten tot de Giro om te zien hoe dat gaat zijn.”

“Eerst kon ik niet naar de koers kijken op televisie. Het eerste wat ik heb gekeken, zijn fragmentjes van de Tour de France. Heel de etappe kijken, vond ik toen echt nog te moeilijk. Met heel de ploeg zitten we in een app-groep en daar las je af en toe dat het heel goed ging en kon ik het dus niet laten om af en toe de tv toch kort aan te zetten, maar dat waren dan de bergritten.”

Ga je dit incident ooit volledig achter je kunnen laten?
“Dat denk ik niet. Dit blijft ons altijd bij. Ik heb het een plekje kunnen geven. Dat is na heel veel praten gelukt en normaal gesproken ben ik daar niet zo van.”

“In het begin dacht ik er heel de dag aan, non-stop. Ik hoorde ook heel de dag de knal van de valpartij. Als ik ook maar iets van een klapje hoorde, was dat even schrikken. In Spanje ging laatst een auto keihard toeteren… Ik schrok mij helemaal te pletteren, maar die bleek gewoon heel enthousiast. Gelukkig gaat dat nu de goede kant op.”

De UCI heeft je negen maanden geschorst voor het incident in Polen. Heb je het gevoel dat je ook gestraft bent voor de gevolgen bij Jakobsen?
“Dat is een lastige vraag. Ik ben gestraft… Of dat alleen voor mijn bewegingen is gebeurd, of ook voor de gevolgen? Dat laat ik in het midden, dat weet ik niet precies. Het is te hopen dat ze (de UCI, red.) in de toekomst meer consequent gaan zijn. De UCI moet op meerdere dingen gaan letten, zoals de hekken en dalende aankomsten waar we met snelheden van 90 kilometer per uur sprinten.”

“Als er foute bewegingen zijn, moeten die meteen bestraft worden. Iedereen weet dan: dit kan niet door de beugel. Anders wordt toch altijd weer het randje opgezocht. En we hebben helaas gezien wat er kan gebeuren.”

“Mijn straf heb ik geaccepteerd. Dat voelde op dat moment ook het beste, omdat we toen ook nog niet wisten hoe het met Fabio zou aflopen.”

Ga je weer even uitbundig als voorheen kunnen juichen?
“Dat is een vraag die ik mezelf al heel vaak heb gesteld. Ik weet het niet. Als je de finish passeert is het altijd adrenaline wat er bij komt kijken. Ik hoop vooral dat ik het binnenkort weer een keer ga meemaken. Hoe ik dan reageer? Ik weet in ieder geval dat het een heel emotioneel moment zal zijn, dat 100% zeker.”


Dit artikel delen:

86 Reacties

antilek 27 april 2021 om 17:04

Ik hoop dat dat moment heel gauw komt.

0
boehoe 27 april 2021 om 17:23

Van mij hoeft het niet. Er zijn sympathiekere renners.

0
rahimns 27 april 2021 om 17:45

@boehoe ken je hem dan… ik heb hem nu 2x mogen ontmoeten en het is meer dan een amicale jongen. Natuurlijk heeft hij het bravoure van een Amsterdammer maar het is echt een hele sympathieke gast.

0
Romāns Vainšteins 27 april 2021 om 18:10

Bravoure nodigt uit tot ergeren en altijd zeer persoonlijk en gericht toe te passen.
Terpstra heb ik altijd een heerlijke etter gevonden maar bij Groenewegen komt dat Patsyboy gedoe weer een beetje sullig over. En zo zijn er ook die dat exact andersom hebben.

Uit zijn 1001 verhalen vandaag komt op mij wel over dat in ieder geval hij het afgesloten heeft en weer vooruit kijkt. Wat Jakobsen betreft ben ik tot dusverre niet heel erg enthousiast als ik hem zo zag rond Turkije. Ik vermoed dat zijn revalidatie en acceptatie van wat hem overkomen is nog lang gaat duren, los nog van de schuldvraag tov Groenewegen.

0
Joaquim Agostinho 27 april 2021 om 18:11

Eens met Rahims, voor een gast uit 020 valt hij reuze mee.

0
fietsvriend 27 april 2021 om 18:18

Wel ironisch dat je boehoe heet

0
DeGroteMolen 27 april 2021 om 18:31

Jij ‘kent’ iemand na twee ontmoetingen rahimns? Wanneer dient de rechtszaak eigenlijk? Zal flink dokken worden voor deze sympathieke wereldgozer vermoed ik.

0
Aart van Woud 27 april 2021 om 18:56

Ik vermoed van niet, want dit valt onder werkgeversaansprakelijkheid. Zal dus niet persoonlijk op DG verhaald gaan worden.

0
DeGroteMolen 27 april 2021 om 19:13

Een onrechtmatige daad leidt tot persoonlijke aansprakelijkheid.
edit wf: pas je toon aan

0
r525 27 april 2021 om 19:30

@rahimns
Geloof ik komt hij bij zat mensen behoorlijk arrogant over, bij mij ook.
Acties als een vingertje voor je mond bij het juichen liggen mij ook absoluut niet. Prima natuurlijk als jou dat niet stoort, maar ik vind het begrijpelijk dat hij bij sommige mensen dus niet als erg sympathiek over komt.
Als ik hem tegen het lijf loop kan ik vast een prima gesprek met hem hebben, en kan hij hartstikke aardig zijn. Maar dan nog zou ik hem door eerder genoemde gedragingen als sporter niet sympathiek vinden.

0
Lalsacien 27 april 2021 om 20:44

Laten we het erop houden dat Rahimns hem beter kent dan de rest van ons.

0
Veloburto 27 april 2021 om 20:46

Voor een gast uit 020 valt hij reuze mee….. Trieste gast ben jij zeg. Ten eerste, zeg gewoon Amsterdam en ten tweede, generaliseer niet zo.

0
Ronellenfitsch 27 april 2021 om 21:01

Volledig eens met Vainsteins. Waar een Terpstra tof en interessant is, gaat Groenewegen z’n arrogantie samen met nietszeggendheid en net-niet patserigheid met dikke bling horloges. Hopelijk gaat ie bidons halen voor de ploeg en gaan Dekker, Bouwman, Van Emden en Bennett allemaal een rit winnen. Hup renners die wel iets te melden hebben!

0
Groetjesaandevoetjes 28 april 2021 om 05:17

Wat een afgunst lees ik hier. Je mening vormen over hoe onsympathiek en arrogant Dylan is baseren op zijn manier van juichen is zo bekrompen.

0
Posterix 28 april 2021 om 07:13

@degrotemolen je hebt een spelfout gemaakt. Waar jij -len hebt staan kun je beter -nd neerzetten. Wat een haatdragend figuur ben jij zeg… bah

0
r525 28 april 2021 om 07:51

@groetjes
Ik zie niet veel afgunst, vooral veel ‘niets hebben met de persoon Groenewegen’.
Waarom dat dan als afgunst af te schilderen?

0
Aart van Woud 28 april 2021 om 11:28

edit wf: pas je toon aan
Modereren jullie maar wat beter. Dit soort forumleden verzieken de sfeer hier.

0
Magician 27 april 2021 om 17:13

Volwassen, prima interview. Hopelijk komt die zege er voor beide mannen snel en kan dit hoofdstuk worden afgesloten.

Toevallig nog nieuws over alle rechtszaken die Lefevere ging aanspannen?

0
WernerFranke 27 april 2021 om 17:17

Plots een heuse Groenewegenlawine vandaag.

0
antilek 27 april 2021 om 18:06

Omdat het een toffe Nederlander is.

0
Herman de Schermnaam 27 april 2021 om 17:24

Fijn voor Dylan! Hopelijk komt Fabio ook snel weer richting zijn oude vorm en kan hij weer voor winst gaan zodat er een hele dikke punt achter dit hoofdstuk wordt gezet.. kan me ook niet voorstellen dat Jakobsen er zin in heeft dat er nog extra boycots of rechtzaken aan te pas moeten komen zoals Remco en Patriek voorstelden

0
antilek 27 april 2021 om 18:08

Wie zijn dat dan?? Die onderstaande namen. Ooohhh je zal bedoelen Effepoel en Lefrevel

0
DeGroteMolen 27 april 2021 om 18:34

Dylan moet dokken zal ook Jakobsen vinden. Logisch ook met deze schade.

0
Aart van Woud 27 april 2021 om 18:58

Dat houdt jou bezig he?

0
Panache 27 april 2021 om 19:21

Jakobsen heeft helaas nog een lange weg te gaan en TJV geeft hem volgend jaar een contract. Zo zal het gaan denk ik.

0
nickdt 27 april 2021 om 20:37

Tja, als Dylan moet dokken, dan ook de UCI en de organisatie van Polen voor het goedkeuren van de aankomst en het plaatsen van papieren hekken.

0
Groetjesaandevoetjes 28 april 2021 om 05:19

@DeGroteMolen – klaarblijkelijk heb je geen idee hebt hoe strafrecht en aansprakelijkheid in elkaar steekt en zit je hier alleen maar het forum te bevuilen met dit soort trieste reacties op reacties van anderen. Mijn advies is om je frustratie op iets anders te richten, want je irriteert jezelf en anderen.

0
Aart van Woud 28 april 2021 om 16:03

+100 Groetjes, ik kon het zelf niet beter verwoorden.

0
klootje kriekeljon 27 april 2021 om 17:48
Quote:
Daar hebben we beiden ons hart kunnen luchten. Voor beiden was dat een heel fijn gesprek.

Heel mooi. Uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste denk ik. Dat beide heren weer normaal samen in de sport en door het leven kunnen.

0
ti-raleigh 27 april 2021 om 18:01

Sluit ik me bij aan.

0
Aart van Woud 27 april 2021 om 18:59

En ik ook.

0
Panache 27 april 2021 om 19:22

+1
Dat zijn de mannen waar het om gaat.

0
ippopotamo 27 april 2021 om 17:54

PS, wat duurt dat toch lang tot Nacer Bouhanni op zijn cojones krijgt van de UCI

0
Pizzi 27 april 2021 om 22:05

Die zijn druk met bidonweggooifilmpjes terugkijken.

0
Groetjesaandevoetjes 28 april 2021 om 05:22

Als je het vergelijkt met de tijdlijn van Dylan. Overtreding was begin Augustus, schorsing werd hem opgelegd begin November. De actie van Bouhanni was eind Maart, dus als de UCI zo traag blijft handelen dan kunnen we eind Juni een schorsing verwachten.

0
Dikke vrouw 27 april 2021 om 18:10

Ooh hij denk gelijk aan winnen. Mij best zolang hij de lijn houdt

0
Aart van Woud 27 april 2021 om 19:05

Ik heb het vermoeden dat hij daar extra op gaat letten.

0
Panache 27 april 2021 om 19:23

Misschien ook direct met 1,5 meter afstand.

0
Glorious 27 april 2021 om 18:20

Wereldgozer, toprenner. Niet te vroeg op kom, lekker vol meesprinten en de overwinning volgt.

0
Mischa 27 april 2021 om 18:54

Iedereen verdient een tweede kans, zeker na een flinke sanctie. Laat maar zien dat het anders kan meneer Groenewegen. Dan hoef je voor mij niet eens te winnen om een kanjer te zijn.

0
Wim Kruithof 27 april 2021 om 19:47
Quote:
Ga je dit incident ooit volledig achter je kunnen laten?

Ik geloof dat dit incident en de emotionele kwetsbaarheid die er uit ontstaan is, hem als renner – maar in ieder geval als mens – mooier maakt. Dit draagt hij mee voor altijd, maar hopelijk op verrijkende wijze.

Quote:
Eens met Rahims, voor een gast uit 020 valt hij reuze mee.

geniaal Joaquim, +1

0
Veloburto 27 april 2021 om 20:58

Eerder vet triest dan geniaal. Zeg gewoon Amsterdam. Uit welk kutdorp kom jij dan??

0
Wim Kruithof 27 april 2021 om 23:02

Veloburto, ‘trieste gast’, ‘triest’ ‘kutdorp’… je reageert nogal in je voet geschoten. Lijkt me niet perse nodig. Voor je het weet bevestig je de generalisatie waar je juist zo emotioneel op reageert.

Die wat mij betreft met knipoog is weggezet.

0
Posterix 28 april 2021 om 07:18

Oepsie @Wim je hebt te normale woorden gebruikt. Begrijpt hij/zij niet en nu is hij/zij schuw weggegaan

0
thorsen 28 april 2021 om 17:50

Mensen die 020 gebruiken ipv Amsterdam zijn mislukte voetbalsupporters.

0
peervaneynthoven 27 april 2021 om 19:55

Lefevere zei “Groenenwegen is een crimineel die in de gevangenis thuishoort”.
Als je je als verantwoordelijke ploegbaas en als volwassenen vent zo gedraagt ben je een complete mafkees en begrijp je de strekking en de gevolgen van wat je tweet volstrekt niet. Het jammere is dat je n.a.v. deze tweet en het gedrag van die kleine ‘snotneus’ die vond dat bij terugkeer van Dylan Groenewegen in het peloton “niemand van Deceuninck-Quick Step nog wat moest zeggen tegen hem”, een sfeer hebben gecreëerd die volgzame schapen moeiteloos bestendigen. Zoals weer uit een groot deel van bovenstaande (haat) reacties blijkt.
Ik wens Dylan alle goeds toe alsook Fabio.

0
Dikke vrouw 27 april 2021 om 21:30

dat was dan ook in de heat of the moment peer. mss ook dat achter je laten

0
Wim Kruithof 27 april 2021 om 23:05

Dikke vrouw,

het zou Lefevere en zijn kroonprins sieren als ze daar nog eens op terugkwamen, om te rectificeren dat het er grof over was.

Overigens was het van Evenepoel veel later dan de heat of the moment.

0
siepelstad 27 april 2021 om 20:06

Hoop beide slachtoffers snel weer op de hoogste trede van het podium te zien!

0
Gebruikersnaam 27 april 2021 om 20:26

Benieuwd of hij nog steeds gaat komen aanzetten met zijn “podium of jodium” mantra in de 2.0 fase van zijn carrière.

Qua domme, ondoordachte en ongepaste uitspraken was dat toch een zeldzaam pareltje.

0
Michelangelo 27 april 2021 om 20:46

Hij heeft waarschijnlijk een les geleerd met Polen. Maar ik denk ook dat hij met zijn vaderschap en bijbehorende problemen iets anders tegen dingen aan is gaan kijken. Dit soort straffe uitspraken zijn natuurlijk ergens briljant, maar zijn ineens erg wrang als je dan zo’n valpartij veroorzaakt.

Het zal mij benieuwen in hoeverre hij de knop kan omzetten. Je sprintjes trekken en je wattages halen op training: jezelf terug in een massasprint smijten is toch wat anders.

Ik hoop dat hij heel snel zijn handen weer in de lucht mag steken. Net als Fabio.

0
Dikke vrouw 27 april 2021 om 21:35

Wat bedoelt dat jodium eigenlijk in die uitspraak? Jodiumpillen bij een kernramp of zo?

0
Gladiool 27 april 2021 om 21:59

@Dikke vrouw: heeft moeders je nooit eens lekker dik met die gele jodiumzalf ingesmeerd om schaafwonden te ontsmetten?

0
Dikke vrouw 27 april 2021 om 23:04

Ooh op die manier. Ik volg

0
CAM Van Bergen 27 april 2021 om 20:33

Beide weer op de fiets! Gelukkig!
En nu de straf van Bouhanni …..

0
A.M.M. Jonkers 27 april 2021 om 21:44

Die straf komt er niet, een Fransman mag meer……..

0
Lalsacien 29 april 2021 om 10:14

@Jonkers tuurlijk dat hebben we in de EPO jaren ook gezien.

0
Sloes 27 april 2021 om 22:01

Hopelijk staan Groenewegen en Jakobsen allebei snel weer op het podium.
En die emotie en ‘vingertjes’ van Groenewegen maken het alleen maar mooier en sieren hem als mens. Hij laat zien dat hij een mens van vlees en bloed is en emoties heeft. Prachtig toch!

0
Jean Dumas 28 april 2021 om 06:54

Een topper als Dylan moet enigszins afgeschermd worden door de ploeg in deze fase, want de meningen zullen hoe dan ook verdeeld zijn.

0
Barry Batsbak 28 april 2021 om 09:32

Neuh, mensen zullen hem hierom blijven veroordelen tot het einde der tijden. Nu afschermen maakt geen enkel verschil.

0
Posterix 28 april 2021 om 07:22

Dit is toch gewoon ‘s werelds beste sprinter op dit moment? (Of iig een van de…) laten wij toch hopen dat ook hij zijn loopbaan weer kan voortzetten en weer voor mooie overwinningen kan gaan rijden!

0
Cyclinglife 28 april 2021 om 08:04

Geen idee of dylan dit interview en de reacties leest. Maar als hij dat doet, ben ik wel benieuwd wat hij ervan vindt. En ook of hij dat zou durven delen.
We schrijven en zeggen zo makkelijk wat over mensen op het internet zonder de complete feiten te kennen. We (ver)oordelen, we geven meningen, commentaar, tips en soms verwensingen. Maar wat dat doet met de persoon in kwestie lijkt totaal irrelevant geworden te zijn.
Als in dit geval dylan daar openlijk op reageert met zijn bevindingen/gevoel hierover. Komt er misschien meer begrip vanuit de reageerders en denken we hopelijk beter na voor we iets het internet op slingeren.

0
Barry Batsbak 28 april 2021 om 09:34

Wat hier in het negatiefste geval staat, is nog geen fractie van de stront die hij het afgelopen jaar over zich uitgestort heeft gekregen.

0
Romāns Vainšteins 28 april 2021 om 10:20

Schromelijk overdreven. Groenewegen’s casus wordt hier gewoon netjes besproken.

0
Aart van Woud 28 april 2021 om 11:35

Nou, ik heb in augustus toch wel andere dingen voorbij zien komen die niet zo beschaafd waren, tot een pleidooi voor de doodstraf aan toe. Dus zo netjes was dat niet.

0
Handige Harry 28 april 2021 om 17:03

Ik denk dat je als topsporter gewoon niet teveel de sociale media moet lezen.
Je wordt er niks wijzer van.

Het nadeel van sociale media is ook dat voortaan elke idioot een podium krijgt om zijn onzin te verspreiden.
Vroeger zaten zulke figuren tegen hun tv te schreeuwen en had bijna niemand er last van.
Nu hebben we ze zelfs hier, al valt het nog wel mee vergeleken met de grote sociale media.

0
KimJungPoels 28 april 2021 om 09:15

Ik hoop nog altijd dat we eerst Jakobsen weer zien juichen voordat we Dylan zien juichen. Natuurlijk, Dylan verdient zeker een tweede kans, maar voor mij zal er totdat Jakobsen écht terug is op niveau altijd een groot smetje zitten aan de carrière van Dylan.

0
Aart van Woud 28 april 2021 om 11:36

Die smet zal er toch wel blijven vrees ik. Maar volg je punt wel.

0
Joaquim Agostinho 28 april 2021 om 12:15

Hij heeft een fout gemaakt en zal daar mee moeten leven, maar als iedereen vanaf nu weer normaal gaat doen en hem weer gaat zien als wielrenner, komt het zeker goed!

0
koekefretter 28 april 2021 om 17:02

Er zijn heel veel te renners die in een sprint van hun lijn zijn afgeweken. Praat niks goed maar gestraft ivm de gevolgen.

0
Bazzz 28 april 2021 om 18:21

Van mij mag hij een etappe winnen in de ronde van Bulgarije, of eventueel Turkije. Hoop niet dat het veel meer wordt dan dat. Vind niet dat hij veel empathisch vermogen heeft laten zien afgelopen jaar. Dan doel ik niet op woorden, maar juist op daden.

Een gesprek met Jakobsen zegt me ook niet veel. Tuurlijk is dat een sociaal wenselijk gesprek waarin ze elkaar alles gunnen en vooruit willen.
De vraag is of dit echt zo is, zeker als blijkt dat een Jakobsen het niveau niet meer gaat halen.
Heb respect voor proffessionals in algemene zin (het talent wat ze hebben en alles wat ze laten om dit te bereiken). Maar voor mii is je voorkomen even belangrijk en daarin vind ik Dylan op veel fronten erg rekort komen.

0
Merlinappa 28 april 2021 om 18:50

-Hoezo mag hij dan nog wel etappes in kleinere rondjes winnen?
-Welke daden geven blijk van zijn (volgens jou) weinig empatisch vermogen?
-Jij vraagt je af of hij Jakobsen wel echt alles gunt; op basis van wat doe je dat?
-Op welke fronten komt Dylan tekort in zijn voorkomen?

0
Marik 28 april 2021 om 18:54

Ook voor deze mening moet ruimte zijn op dit forum.

0
S. Morgenstern 28 april 2021 om 19:03

Welke daden had je willen zien?

0
Kelder is de Man 28 april 2021 om 20:11

Goeie vraag Morgenstern. Vraag me ook af wat je meer wil verwachten. Denk dat pushen richting Jakobsen een averechts effect kan hebben. Veel meer dan dit heeft Groenewegen niet kunnen doen. Vind hem ook totaal niet a-empathisch. Integendeel.

0
Bazzz 29 april 2021 om 11:31

Het feit dat, hij trouwt op het moment dat Jakobsen nog volledig in de lappenmand ligt en op dat moment nog de vraag heerst of hij überhaupt nog zou herstellen, zegt veel over hem als persoon.
Prima dat je gaat trouwen, maar om dat op dat moment te doen is not done.

0
reusjen 29 april 2021 om 11:57

Serieus Bazz?
Groenewegen heeft zijn vriendin ten huwelijk gevraagd ruim 4 maanden na de crash. 8 dagen daarvoor stond op WF het bericht dat Jakobsen definitief vertrokken was naar het trainingskamp van DQS. het was een moment dat hij en zijn vriendin in een moeilijke periode zaten. Namelijk de gevolgen van de crash, de bedreigingen (o.a. een strop met het bericht erbij dat hij zijn nog niet geboren kind daar aan kon hangen), en het schuldgevoel richting Jakobsen. Daarnaast ging het niet goed met de zwangerschap en lag zijn vriendin op dat moment in het ziekenhuis waar hij haar gevraagd heeft. Op Instagram, waar hij een foto plaatste met het bericht erbij dat ze elkaar altijd steunen in goede en slechte tijden, laat hij de intentie zien. Ik zie het dan ook als een gebaar wat hij heeft gekozen om elkaar als stel te laten zien dat ze er voor elkaar zijn. Misschien heb ik het mis, maar volgens mij zijn ze nog niet getrouwd.

Dat je boos op hem bent prima, maar lees je alsjeblieft goed in en baseer daar je mening op. Nu jaag je jezelf op de kast met feitelijke onwaarheden. Ik hoop dat je je nu schaamt en dit voortaan anders doet. Het scheelt zoveel onderbuik woede en draagt bij aan verdraagzaamheid en zorgvuldige discussie.

0
Merlinappa 29 april 2021 om 16:40

Wauw, Bazzz. Wat Reusjen zegt. Gewoon niet waar, en IMO ook een vrij bizarre redenering dat iemand niet mag trouwen.

0
reusjen 29 april 2021 om 18:33

Dat is nog een extra punt waar ik een pagina over vol zou kunnen schrijven. Het zou Bazzz in ieder geval sieren als hij dit recht zet.

0
Kelder is de Man 28 april 2021 om 18:54

Hup Dylan!

0
Lalsacien 28 april 2021 om 22:31

Rustaaaaag!

0
dumoman 28 april 2021 om 22:45

Wel jammer dat mensen met zo’n beperkt verstand helaas nog net kunnen lezen en schrijven

0
Dikke vrouw 28 april 2021 om 23:06

Ik begrijp dat je boos bent maar doe nou effe rustig aan met die biertjes

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone