Duyn en Godrie tekenen bij Veranda’s Willems-Crelan

Duyn en Godrie tekenen bij Veranda’s Willems-Crelan

Duyn, links - foto: Marcel Koch

dinsdag 1 november 2016 om 14:27

Nick Nuyens heeft zijn nieuwe ploeg Veranda’s Willems-Crelan gepresenteerd, weet Cyclingsite.be. Wout van Aert en Timothy Dupont zijn de kopmannen van het Belgische ProContinental-team. De formatie herbergt ook twee Nederlanders: Huub Duyn en Stan Godrie.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Twee tenues
Teammanager Nuyens is in zijn nopjes met zijn nieuwe ploeg. “Dankzij deze twee stevige partners met een hart voor het wielrennen hebben we dit unieke project kunnen uitbouwen. Uniek omdat we als enige ploeg in het professionele wielrennen een heel jaar rond actief kunnen zijn op het hoogste niveau. Uniek ook omdat we met twee verschillende outfits zullen rijden. Outfits die zullen switchen naargelang het team op de weg of in het veld actief is. Enerzijds krijgen de veldrijders de gelegenheid om zich voor te bereiden op een hoger niveau, wat zich ongetwijfeld zal vertalen in meer power tijdens het veldritseizoen.  Anderzijds krijgen jonge talenten de kans zich in een professionele omgeving  rustig verder te ontwikkelen op de weg, waarbij aandacht wordt besteed aan alle aspecten van het wielrennen.”

Van Aert blijft zich focussen op het veld
Het voornaamste doel voor Nuyens om deze ploeg op te richten, was om wereldkampioen veldrijden Wout van Aert de kans te bieden om mee te doen aan monumenten als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Wout krijgt in de veldritkern drie ploegmaats aan zijn zijde, meer bepaald Tim Merlier, Stan Godrie en de jonge Jappe Jaspers. Niels Albert zal onze crossers dagelijks met al zijn expertise bij staan. Ik wil dan ook benadrukken dat de focus van Wout van Aert in de eerste plaats op het veld ligt. De ProContinentale status van het team biedt Van Aert enkel de mogelijkheid zijn grenzen op de weg af te tasten, ook in de topklassiekers. Van een switch naar de weg is dus absoluut geen sprake”, benadrukt Nuyens.

Dupont moet zorgen voor zeges
“Onze wegkern bestaat uit twaalf renners”, gaat de winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2011 verder. “De tandem Ivan De Schampelaere en Kristof De Kegel heeft de voorbije jaren reeds uitvoerig bewezen wat ze in hun mars hebben. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zij hun werk kunnen verder zetten in dit nieuwe project. Snelle man Timothy Dupont moet voor de zegeruikers zorgen en zal daarin worden bijgestaan door Dries De Bondt, Sander Cordeel, Christophe Prémont, Aidis Kruopis, Stef Van Zummeren, Elias Van Breussegem, Huub Duyn, Gaetan Bille, Otto Vergaerde en neoprof Michael Goolaerts. We zijn eveneens enorm trots met de komst van tweevoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar Stijn Devolder. De ervaring die Stijn heeft, is van  onschatbare waarde voor deze jonge kern. Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat Devolder zich in het voorjaar opnieuw in de kijker zal rijden.”

flag-be Veranda’s Willems-Crelan 2017
flag-be Wout van Aert
flag-be Gaetan Bille
flag-be Sander Cordeel
flag-be Dries De Bondt
flag-be Stijn Devolder
flag-nl Huub Duyn
flag-be Timothy Dupont
flag-nl Stan Godrie
flag-be Michael Goolaerts
flag-be Jappe Jaspers
flag-lt Aidis Kruopis
flag-be Tim Merlier
flag-be Christophe Prémont
flag-be Elias Van Breussegem
flag-be Stef Van Zummeren
flag-be Otto Vergaerde

Dit artikel delen:

18 Reacties

Kamikazekenny 1 november 2016 om 14:36

Vooral mooi dat Devolder alsnog een nieuwe ploeg gevonden heeft.

0
finton 1 november 2016 om 14:43

Dat Stijn Devolder voor deze ploeg tekent lijkt me groter nieuws dan het vastleggen van Duijn en Godrie. Of was dat nieuws al eerder bekend?

0
jvh93 1 november 2016 om 14:47

Ben benieuwd of deze ploeg iets kan laten zien dit seizoen. Ik verwacht ze echter meer in het veldritseizoen met van Aert dan in het wegseizoen met bijvoorbeeld devolder en/of dupont. Van de rest van de renners verwacht ik vrij weinig op misschien wat kopgroepen en top 10 plaatsjes na. Al met al een vrij matig team in mijn ogen

0
123poetertjes 1 november 2016 om 14:56

Jappe Jaspers _0_

0
horsm 1 november 2016 om 15:12

Goed concept vanuit commercieel oogpunt. Met Van Aert & Devolder moet een wildcard voor De Ronde wel lukken, en als van Aerst daar start zal hij sowieso al zoveel media-aandacht krijgen dat 't er niet eens meer toe doet wat voor resultaat hij haalt….

0
jenku 1 november 2016 om 15:28

Zou Horner hier ook hebben gesolliciteerd?

0
Piet Lut 1 november 2016 om 16:40

Leuke ploeg maar vind het niet sterker dan de continentale ploeg van dit jaar. Maar ja Belgisch dus krijgen ze wildcards voor alle Vlaamse koersen en opvolger Eneco Tour. Zo gaat dat nou eenmaal

0
Marszzz 1 november 2016 om 17:32

Het is maar de vraag of ze zomaar bij Parijs-Roubaix binnenkomen. Roompot bijvoorbeeld zit al 2 jaren te vissen naar een plekje daar.

0
Verweggistan 1 november 2016 om 18:39

Ik had eigenlijk wel verwacht dat Bille naar Wallonie zou terugkeren.

0
fransthys 1 november 2016 om 18:51

@verweggistan, Bille naar Wallonie terugkeren? Het is van 2011 geleden dat Gaetan nog voor Wallonie gereden heeft. Daarna was hij actief voor Lotto (2 jaar) en Veranda’s Willems (ook 2 jaar). Zijn meest succesvolste jaar was 2015 met 22 toptienplaatsen bij … Veranda’s Willems. Als Wanty’s zijn contract niet verlengt, is het niet abnormaal dat hij terug opteert voor Veranda’s Willems.

0
Verweggistan 1 november 2016 om 18:58

@fransthys: Vooral omdat Wallonie ook PCT wordt, de plannen van Wallonie waren volgens mij al eerder concreet dan dit project en hij leek mij ook wel een geschikte kopman voor Wallonie (want Delfosse gaat ook niet eeuwig mee)

0
TykkeThor 1 november 2016 om 20:35

Leuk ploegje zo.

0
heuvelcolombia 2 november 2016 om 01:36

@Verweggistan, zag dat Kirsch en Jans waren gelinkt aan Wallonie. Prima kopmannen, betere zelfs.
Was het zeker dat Wallonie PCT wordt? PCS heeft ze er nog niet bij gezet. Is het ook zeker dat Funvic en Verva géén PCT meer worden?

0
hanzul 2 november 2016 om 07:36

Vanuit commercieel oogpunt in Belgie prima. Zullen alle nationale koersen mogen meedoen inclusief ronde, e3, Gent Wevelgem en wss ook PR. Zulle daarnaast gezien de samenstelling een enkel programma gaan rijden. Wat de kosten natuurlijk laag houdt.

0
Dekker 2 november 2016 om 09:14

Gewoon best een sterk team, zullen zeker in de Benelux menig wildcard mogen ontvangen lijkt me.

0
Plaggie 2 november 2016 om 09:31

Als je ziet hoe van Aert de koppenberg gisteren opstoempte, dan volgt die uitnodiging voor de grote Vlaamse voorjaarkoersen vanzelf.

0
john 2 november 2016 om 09:43

Dus word het doppe (ww) voor de nederbelg Ruijgh

0
Plaggie 2 november 2016 om 11:22

@john, Vastgoedservice gaat als ct-ploeg gewoon door.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone