Tom Dumoulin: “Zaterdag kan de belangrijkste dag uit mijn loopbaan zijn”
donderdag 2 juli 2015 om 06:00

Tom Dumoulin: “Zaterdag kan de belangrijkste dag uit mijn loopbaan zijn”

Tom Dumoulin start komende zaterdag als een van de topfavorieten voor winst in de openingstijdrit van de Tour de France. De Limburger droomt van de gele trui in Utrecht: “Dit is een kans die je misschien maar één keer in je carrière krijgt, winnen in eigen land tijdens de Tour”, vertelt de 24-jarige Dumoulin aan WielerFlits.

‘Geen moeite met verwachtingen’
“Nu gaat het beginnen, nu kom ik in mijn element”, gaat de renner van Giant-Alpecin verder tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Tour. “Met de spanning valt het wel mee. In ieder geval niet meer dan twee weken geleden in Zwitserland. Ik voel me ook goed, al was ik wat ziekjes na het NK Tijdrijden vorige week. Dat had ik liever stilgehouden, want nu werd het een beetje opgeblazen in de media. Daar heb ik helemaal geen zin in.  Alsof ik al op zoek was naar excuses voor een eventueel tegenvallend resultaat. Ik heb geen moeite met de verwachtingen. Ik ben nu weer gezond en heb er zin in!”

‘Moeten’ maakt plaats voor plezier
Ondanks dat Wilco Kelderman hem op het betreffende NK onttroonde als tijdritkampioen van Nederland, kijkt Dumoulin met vertrouwen uit naar zaterdag. “Of ik ooit beter in vorm ben geweest? Ik hoop het niet”, lacht hij ontspannen. “Dat gaan we zaterdag zien, want dat is een gewaagde uitspraak. Ik merk aan mezelf dat ik er steeds meer met plezier naar toe leef. Ik was bang dat het te veel ‘moeten’ zou worden, maar dat gevoel is de laatste dagen wat weggeëbd. Ik ben er eerlijk gezegd niet zo mee bezig dat ik na 26 jaar als eerste Nederlander weer eens de gele trui kan pakken. Dat is meer iets voor jullie. Ik doe gewoon mijn ding.”

Lees aanstaande zaterdag een uitgebreid interview met Tom Dumoulin op WielerFlits

RIDE Magazine
76 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2015 10:45
Hij lijkt nu al te bezwijken aan de druk. Dit wordt em niet nee. Toch maar Martin dan ? Voor geel kan Van Avermaet de eerste dagen een serieuze kanshebber zijn. Kan een zeer sterke tijdrit neerzetten en zowel de waaier- kassei- als Huy-rit zijn niet slecht voor hem, idem als Le Havre.

Reacties zijn gesloten.