WK 2015: Sky wijzigt selectie niet na valpartij drietal

zondag 20 september 2015 om 09:22
WK 2015: Sky wijzigt selectie niet na valpartij drietal

foto: Sirotti (archief)

Een zware valpartij daags voor de start van het WK Wielrennen in Richmond. Drie renners van Sky zijn zwaar ten val gekomen tijdens de training voor de ploegentijdrit. Vanavond staat deze op het programma voor de mannenteams.

Elia Viviani, Danny Pate en Luke Rowe zijn de slachtoffers. Zij gingen met 60 kilometer per uur tegen het asfalt. De ernst van de blessures is nog niet bekend. “Ze hebben alle drie aardig wat huid verloren”, vertelt Rod Ellingworth aan CyclingNews. “Danny heeft heel veel huid verloren en Elia is op zijn knie is gevallen.” Pate zou door een kuil in de weg zijn gereden. Rowe en Viviani vielen over de Amerikaan heen.

“Alles wat we nu kunnen doen, is hun een paar uur rust geven en een nacht laten slapen”, aldus Ellingworth. De kans dat de Italiaanse sprinter aan de start zal staan acht hij fifty-fifty. De ploeg is vastberaden te starten, maar zal wachten tot de ochtend in Richmond voor een laatste check.

Update – 14.20 uur
Sky zal met de geplande renners van start gaan aan het WK Ploegentijdrit. Dat meldt de Britse formatie via Twitter. Danny Pate, Elia Viviani en Luke Rowe kwamen hard ten val daags voor de wedstrijd, maar zullen toch van het podium rollen later vandaag. De rit tegen de klok begint om 20.13 uur voor de zwart-blauwe formatie.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Javier 20 september 2015 om 09:24

Oh wauw, dit is toch wel jammer voor de ploeg!

ikbenprocycling 20 september 2015 om 09:48

Wielerhuid-souvenirjagers hadden weer een mooie dag, de perverten.

koos1 20 september 2015 om 10:53

Vooral balen voor Viviana, dat hij evt. de TTT mist is nog niet zo erg, maar voor de wegrit is hij toch een van de kopmannen.
Hoe zit het eigenlijk met valpartijen, kan Sky als WTploeg (met startplicht) de TTT nu overslaan? Kan me voorstellen dat ze niet nog even 2-3 reserve renners hebben.

Tuubke 20 september 2015 om 11:26

@ikbenprocycling
Getver, het idee. Nu zie ik steeds mensen voor me die met een scalpeltje schilfertjes huid van het asfalt zitten te schrapen. Lekker hoor, je wordt bedankt ;-)

Wheely 20 september 2015 om 12:00

Bah. Roadkill zijn ze niet vies van in de states inderdaad. Naast Serranoham en Parmaham nu dus ook Vivianiham.

achtpuntzes 20 september 2015 om 12:15

dus naast o.a. ‘flat cat’ en ‘out of luck duck’ nu ook ‘paté de Danny’

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair