Drapac vaker te zien op Europese wegen

dinsdag 1 maart 2016 om 14:18
Drapac vaker te zien op Europese wegen

Drapac-renner Peter Koning- Foto: Sirotti

De wielrenners van Drapac zijn dit seizoen regelmatig te zien in Europa. De Australische Procontinentale ploeg werkt ongeveer zeventig koersdagen af op het Europese continent, veel meer dan in 2015. Onder meer de Rondes van België, Noorwegen en Oostenrijk en de Ster ZLM Toer staan op de planning van Drapac, waar met Jens Mouris en Peter Koning twee Nederlanders onder contract staan.

Het uitbreiden van het werkterrein is goed voor de ontwikkeling van het team, zegt ploegbaas Jonathan Breekveldt op de website. “Het rijden van een Europees programma van april tot september is een belangrijke stap met het oog op onze groei richting WorldTour-niveau. We geven al onze renners de kans om hun talent te ontplooien en nog beter te worden.”

Drapac maakte vorig seizoen alleen een uitstapje naar een aantal Italiaanse koersen en naar Groot-Brittannië voor de Prudential RideLondon & Surrey Classic. “Onze bezoekjes aan Europa waren schaars”, geeft Breekveldt toe. “Dus onze renners hebben weinig ervaring in Europese wedstrijden en zullen enorm veel leren. Natuurlijk worden we gedreven door resultaten, dus we willen ons bewijzen in Europa.”

Drapac begint aan het Europese avontuur op 1 april in de Route Adéie de Vitré in Frankrijk. Het volledige programma voor 2016 heeft de ploeg op de website geplaatst.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Rhohan 1 maart 2016 om 14:22

De sponsor heeft ook nog een hoop te winnen in Europa, dus een vrij logische keus voor een ambitieuze ploeg als deze. In Australië en Amerika zijn ze al een stuk steviger gevestigd.

castroviejo 1 maart 2016 om 15:29

Dan zal Mouris ook wel veel te zien zijn. Met zijn koerservaring op de Europese wegen zal het een belangrijke pion worden. In de tijdritten voor eigen kans en verder als wegkapitein.

aeroventiel 1 maart 2016 om 18:08

@Castroviejo
In tijdritten voor een ander rijden word moeilijk;)
Wel leuk aanvallend ploegje maar ze hebben nog een lange weg te gaan naar het hoogste niveau.

Cycl3mi 1 maart 2016 om 19:06

Ze hebben wel meer renners die goed zijn in tijdritten en prologen. (Clarke, Kerby, Jones, Koning) Benieuwd of ze mee kunnen komen op het niveau in Europa!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair