Drapac stopt na 16 jaar

woensdag 17 juli 2019 om 08:55
Drapac stopt na 16 jaar

Wouter Wippert reed twee seizoenen voor Drapac - foto: Cor Vos

De Drapac-wielerploeg houdt ermee op. De Australische wielerformatie vertrekt na 16 jaar uit het peloton. Dat laat de ploeg in een verklaring weten.

Drapac werd in 2004 opgericht als opleidingsploeg door de Australische zakenman Michael Drapac. Het team ging uit van een holistische aanpak, waarbij de maatschappelijke ontwikkeling van de renners een belangrijk uitgangspunt was. In 2006 vroeg het een UCI-licentie aan. Acht jaar later kreeg de ploeg een ProContinentale licentie. In 2014 sloot ook Wouter Wippert zich aan bij Drapac. De Nederlandse sprinter bezorgde het team overwinningen in onder meer Nieuw-Zeeland, Taiwan, Japan en China. In 2015 won hij een etappe in de Tour Down Under.

In 2016 volgde een fusie met Slipstream Sports en ging het team op in de WorldTour-formatie Cannondale-Drapac. Eind 2018 kwam daar een einde aan en kwam de focus weer volledig op de opleidingsploeg. Het Drapac-Cannondale Holistic Development Team won dit jaar twee ritten in de New Zealand Cycle Classic (2.2) en het continentale tijdritkampioenschap van Oceanië bij de beloften.

Dit artikel delen:
# Drapac

1 Reactie

Polleke 17 juli 2019 om 13:01

Mooie ploeg, reden ooit met Porches in de volgerscaravaan, 16 jaar sponsor, dat verdient respect….

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone