Doull tweede in Kuurne: “Beste resultaat uit mijn loopbaan tot nu toe”

zondag 3 maart 2019 om 19:06
Doull tweede in Kuurne: “Beste resultaat uit mijn loopbaan tot nu toe”

Doull sprint uiterst rechts naar de tweede plek - foto: Cor Vos

Owain Doull gaf na afloop van zijn tweede plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne toe dat hij een beetje ‘in shock’ was. De 25-jarige renner van Team Sky wist de tweede plek op te eisen achter de solerende winnaar Bob Jungels. “Dit is het beste resultaat uit mijn loopbaan tot nu toe, zonder twijfel”, zegt Doull tegen Cyclingnews.

“Het was een goede dag, maar ik ben sprakeloos. Je wil altijd beter en actief zijn in de finale van deze koersen. Je gelooft dat je het kan doen, maar tot je het echt doet, weet je het gewoon niet. Ik ben een beetje in shock eerlijk gezegd”, aldus Doull, die de beslissende move in de slotkilometers maakte met Niki Terpstra, Jens Keukeleire en Yves Lampaert.

Strijden voor plek twee
“Met nog drie kilometer te gaan sprong ik weg. We werkten goed samen, maar Lampaert stoorde de boel. Toen kwamen we in de laatste bocht en wist ik dat ik wel zelf moest gaan, omdat we al bijna gepakt werden. Ik ging op 350 meter van de meet en wist dat nog vol te houden”, beschrijft de Brit. “Ik kon Jungels in de finale nog zien, maar toen wist ik dat we hem al niet meer terug gingen pakken. We streden toen voor wat er nog over was.”

Het doel van Doull was om zich te verbeteren voor deze voorjaarsklassiekers. “Het is mooi om de bevestiging te krijgen na al het harde werk. Ik krijg niet veel kansen bij Team Sky om voor mezelf te gaan, dus als ik het kan doen, is het belangrijk om het met beide handen aan te grijpen”, besluit hij.

Dit artikel delen:

4 Reacties

bilthoven 3 maart 2019 om 21:51

Owain kwam 2 jaar geleden als één van de grootste Britse beloften naar de Sky-ploeg. De eerste 2 jaar vielen wat tegen, maar nu lijkt hij toch door te breken. Hij zou voor Sky dit seizoen wel eens één van de speerpunten voor de Vlaamse (semi) klassiekers en Parijs-Roubaix kunnen worden.

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2019 om 22:28

Zag er vandaag puik uit, alleen die voornaam lijkt eerder op iets dat captain Picard op zijn scherm binnenkrijgt bij net het verkeerde stelsel op het verkeerde moment binnenvliegen.

0
platteprijs 4 maart 2019 om 11:06

Valt wel mee hoor, tenminste in Wales waar hij vandaan komt.
Daarnaast denk ik dat het eerder Janeway overkomt dan Picard …

0
Turtlehead 3 maart 2019 om 22:39

Slecht nieuws voor VanBaerle… maar echt wel beresterk en gisteren ook al vol gegaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone