Dopingzaak Bart Wellens uitgesteld

donderdag 4 juni 2015 om 13:14
Dopingzaak Bart Wellens uitgesteld

In de slepende zaak rondom ozondokter Chris Mertens is nog maar eens uitstel gevraagd. Dit keer is het de verdediging van ex-veldrijder Bart Wellens die om extra tijd heeft gevraagd. De zaak rondom het dossier Wellens dient nu pas op 22 juni, zo meldt persbureau Belga vandaag. Wellens pleit niets verkeerd te hebben gedaan, maar wordt dus wel vervolgd.

Wellens geeft toe weleens bij de omstreden dokter langs te zijn geweest, maar de disciplinaire commissie van de Belgische wielerbond wil hem horen over het gebruik van ozontherapie en een infuus. Op 22 juni krijgt de 36-jarige ex-coureur zijn straf te horen. Omdat Wellens na het afgelopen veldritseizoen zijn fiets aan de spreekwoordelijke ‘modderige wilgen’ heeft gehangen, lijkt een sanctie overdreven. Echter een schorsing van twee jaar, zoals in de wandelgangen wordt gefluisterd, betekent ook dat hij in die periode geen sporters mag begeleiden of ploegleider mag zijn.

In een eerder stadium werden Greg van Avermaet en Tom Meeusen al vrijgesproken door de disciplinaire commissie van de wielerbond.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Scotty 4 juni 2015 om 13:41

Het spreekwoord met de “modderige wilgen” ken ik niet.

Fijn dat het wordt uitgesteld, het ging me ook al veel te snel. Dit moet zeker nog een paar jaar “doormodderen”.

nickdt 4 juni 2015 om 14:37

Vrijspraak lijkt me het meest logisch, omdat GVA en Meeusen ook zijn vrijgesproken. Gebeurt dit niet, maakt de disiplinaire commisie zichzelf ongeloofwaardig.

west 4 juni 2015 om 16:03

Dat hele Mertens verhaal is ondertussen al één grote farce geworden, het feit dat je als wielerbond zoiets niet informeel kan houden totdat je harde bewijzen hebt, is een teken dat er bij de bond ego's rondlopen die zichzelf belangrijker vinden dan de organisatie.

Rondo 4 juni 2015 om 18:29

En belangrijke dan de renners. Lullig voor Bart.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone