Doorgaan WK veldrijden onzeker na uitbraak coronavariant in Oostende

zondag 24 januari 2021 om 11:33
Doorgaan WK veldrijden onzeker na uitbraak coronavariant in Oostende

foto: Cor Vos

Komt het WK veldrijden (30-31 januari) in gevaar? In gaststad Oostende kampt men namelijk met een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. “Het WK staat momenteel ter discussie”, aldus burgemeester Bart Tommelein.

Tommelein laat in De Zevende Dag weten dat er achter de schermen gesprekken worden gevoerd. “We zijn in overleg met de verschillende organisatoren, Belgian Cycling, de UCI en minister van Sport Ben Weyts. We hebben advies gevraagd aan de virologen en we bekijken of de maatregelen verder verstrengd moeten worden.”

“Er zal niemand op het WK-parcours komen zonder negatieve coronatest. Als het WK doorgaat, moeten we het aantal mensen sowieso streng beperken”, geeft Tommelein aan. “Het WK staat momenteel ter discussie. We zullen bekijken hoe het aantal besmettingen evolueert. Het is afwachten.”

Voorzitter organisatiecomité is optimistisch
Rik Debeaussaert, voorzitter van het organisatiecomité, hoopt op een goede afloop. “Wij doen voort en gaan ervan uit dat het WK doorgaat. We hebben zeer strenge maatregelen genomen, alles wordt volgens de regels tegen COVID-19 georganiseerd. Iedereen zal ook een PCR-test doen: renners, entourage, journalisten en medewerkers”, zo citeert Het Nieuwsblad.

“Het beleid is ook om zo weinig mogelijk mensen op ons parcours te hebben. Het zal er veilig aan toegaan. Laat ons hopen dat we alsnog geen njet krijgen. We hebben zoveel inspanningen gedaan. We wilden, ondanks het feit dat we geen publiek en vips mogen ontvangen, toch doorgaan. Uit liefde voor de sport. Het zou jammer zijn dat we vier jaar werk zien tenietgaan.”

Dit artikel delen:

68 Reacties

-Stijn- 24 januari 2021 om 11:37

Typisch dat de enige cross die er echt om doet als enige in gevaar komt.

Ward 24 januari 2021 om 19:54

Dat begrijp ik niet. Het is zeker de belangrijkste cross van het seizoen. Maar om wereldkampioen te worden in een discipline heb je wel een discipline nodig toch? Als de discipline er niet toe doet, dan de wereldkampioen ook niet…

Gala 24 januari 2021 om 11:50

Het stond in de sterren geschreven.
De cijfers zijn in Belgie terug de slechte kant aan het opgaan. Een aanzienlijk aantal mensen slaagt er maar niet in om de coronamaatregelen te respecteren: doodleuk op reis gaan terwijl het sterk afgeraden wordt, op zaterdagavond samen afspreken om een kaartje te leggen en een pintje te drinken, lockdownfeestjes, religieuse bijeenkomsten van bepaalde gemeenschappen die denken dat ze boven de wet te staan, enz… Als dit niet strenger aan banden gelegd wordt, is het binnen 10 jaar nog steeds corona-crisis, ondanks een vaccin (dat zeker geen wondermiddel is).

S'mon 24 januari 2021 om 12:41

Reizen is wél verboden hoor. En dat tegen de EU in, dus…
Plus, in België komen er nog steeds minder nieuwe gevallen bij dan in de buurlanden. En er waren ook ontzettend veel Nederlanders in Turnhout en Antwerpen die ook de regels aan hun laars lapten.

Dus steek nu niet alles op de Belgen of op een andere groep mensen. Er is een beperkte groep Belgen die de regels aan hun laars lappen, net Zoals er een beperkte groep Nederlanders is die dat doen.

Gala 24 januari 2021 om 12:59

S'mon
Daar gaat nu net om: het mag niet maar toch zijn er een aantal egoisten die het toch doen. En dat is niet alleen reizen maar ook andere aktiviteiten met hoog risico. Zo blijven de cijfers jo jo gaan en geraken we er nooit vanaf.

Brabander 24 januari 2021 om 12:59

Precies S'mon. Steeds dat nutteloze vingerwijzen. En de naïeve gedachte ook dat iedereen zich braaf aan de maatregelen zal houden. Zo werkt dat natuurlijk niet. Het gros van de mensen doet dat echter wel gewoon zoveel mogelijk.

S'mon 24 januari 2021 om 13:34

@Gala, vandaar dat ik zeg dat je het niet op de Belgen mag steken, in elk land zijn er mensen die zich niet aan de regels houden, dus dit had in elk land kunnen gebeuren.

Lalsacien 24 januari 2021 om 15:21

@S’mon O, o, het is zo moeilijk om te reflecteren…

Massimo Bataille 24 januari 2021 om 16:02

Ga niet blind mee in de media wat de zogezegde ‘oorzaken’ zijn van het aantal besmettingen.
In december kon men niet zwijgen over de ‘lockdownparty’ en kreeg je de indruk dat het op elke hoek van de straat plaats vond. De cijfers bleven relatief stabiel in december/januari en plots was er geen sprake meer van lockdownpartys in januari.
Is dat dan plots verdwenen of was het toch eerder een angstmiddel voor de feestdagen en virologisch niet zo een gigantisch probleem.
Men sprak zo’n schande over alle reizigers en eigenlijk zijn de cijfers na de kerstvakantie niet beginnen stijgen.
Het is nu eenmaal het virusseizoen ( anders ook met de griep), en zolang er een bepaalde activiteit is ( werk en scholen) zal er ook een bepaald niveau zijn.
Dan vind men graag zondebokken. Belgie is ook een rode zone. Andere landen raden ook af om naar Belgie te reizen. Is het dan virologisch zo’n probleem om te reizen? Alsof het virus naar grenzen kijkt

Michiel De Rooij 25 januari 2021 om 00:12

Oeps weer verkeerde plek

Monsieur Bendy 24 januari 2021 om 12:02

Pfff. Weer een mooi evenement dat ten prooi gaat vallen aan paniek en massahysterie. Als we de komende jaren alle evenementen waar in de buurt onlangs een griepepidemie is uitgebroken, moeten gaan afgelasten, dan kunnen we de tv wel weggooien. Wat een onzin en het houdt maar niet op. We lopen al met zinloze mondkapjes, mogen ’s avonds niet meer naar buiten en nu gaan alle leuke (sport)evenementen de komende maanden, weer afgelast worden.
Dit is nota bene het WK Cyclocross met een handvol deelnemers en begeleiders…. waar hebben we het over? Ik ben bang dat het gezonde verstand nooit meer gaat regeren…

DonQuijote 24 januari 2021 om 12:05

Hear hear

kaas 24 januari 2021 om 12:21

Dit lijkt me nou niet de plek voor het geroep toeter dat het een griepje is…

Ik hoop van harte dat het door kan gaan, maar gezondheid boven alles. Zeker als er een variant van het virus rond gaat waar nog zo weinig over bekend is.

kroketten 24 januari 2021 om 12:56

Volledig akkoord, Monsieur Bendy

Brabander 24 januari 2021 om 13:01

Kan me wel in dit relaas vinden eigenlijk. Wanneer gaat dit stoppen?

Monsieur Bendy 24 januari 2021 om 13:32

@Meneer, Mevrouw Kaas.

Het is indd een website waar ik liever praat over de klasse van MvdP of de kracht van WvA of het wielerdrama rondom Tom. Helaas wordt dit keer op keer moeilijk of onmogelijk gemaakt door de hysterie rondom het coronavirus, die in dit en zo veel andere gevallen ook het wielrennen beinvloedt.
Een griepje? Nergens zie je mij dit virus zo noemen… Natuurlijk is het serieus en moet er rekening mee gehouden worden. Maar het is ook weer niet zo, dat het virus zo verschrikkelijk gevaarlijk is, dat het noodzakelijk is dat de complete bevolking moet stoppen met leven en als bange muizen achter de dichte gordijnen moet kruipen…

joowii 24 januari 2021 om 14:44

“Het gezonde verstand”, is dat een variant op “ik heb altijd gelijk”?

Henk van Bouw 24 januari 2021 om 14:59

''waar in de buurt onlangs een griepepidemie is uitgebroken''
Je ontkent letterlijk dat je het een griepje noemt bendy, lees je bericht zelf nog eventjes… Er gaan verschikkelijk veel mensen dood, lekker blijven bagatelliseren joh. Niks belangrijker dan een sport evenement.

Monsieur Bendy 24 januari 2021 om 16:00

Er gaan jaarlijks ook duizenden mensen dood aan de griep. Heeft nog nooit iemand om deze reden een evenement afgelast. Ik ben niet degene die corona bagatelliseert, jullie zijn degenen die de griep bagatelliseren.

Grote Man 24 januari 2021 om 16:30

hulde voor deze nuchterheid Monsieur Bendy,
helaas is dit nog maar het begin van wat ze noemen: the great reset (trans-humanisme),
totale dystopie waar we al half in zitten en nog verder in raken als het gezonde verstand niet snel meer terug komt bij de 'kudde'.

onwetendheid en angst regeren
dat de redelijkheid maar gauw weer mag terug keren

Limal 24 januari 2021 om 20:23

Bendy et al., zowel in Nederland als in België (en ongetwijfeld ook een hele rits andere landen) was er sinds WOII niet meer zo'n grote mate van oversterfte als in 2020.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5205674/cbs-oversterfte-2020-meer-doden-tweede-wereldoorlog-corona-golf
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210115_93255265

“Everyone is entitled to their own opinion, but not to their own facts.”

Monsieur Bendy 24 januari 2021 om 23:45

Enige nuance bij de link van Limal:
https://www.youtube.com/watch?v=6h4mQc0yxh0
Zal opschieten voordat de morele politie uit Silicon Valley de video verwijdert.

Limal 25 januari 2021 om 00:03

Doet mij terugdenken aan het item 'Jaywalking' uit The Tonight Show met Jay Leno, die video.

Michiel De Rooij 25 januari 2021 om 00:14

Zonder alle maatregelen vd laatste 10 maanden waren er tig keer zoveel doden gevallen, zouden de ziekenhuizen het niet meer aankunnen en zouden er vele mensen thuis sterven terwijl ze anders in het ziekenhuis waren opgeknapt.

Hanteerden we deze maatregelen ook elk jaar tijdens de griep, huh?

Koekoek

Ga toch lekker rellen, Monsieur B.

Draadband 25 januari 2021 om 00:31

Je hebt helemaal gelijk, Monsieur Bendy.
@ Limal, je moet wel zorgvuldig zijn met de interpretatie van feiten. Er zijn andere verklaringen dan corona virus mogelijk voor sterfgevallen in het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld, 2018 en 2019 hadden heel lage sterftecijfers, dan is het logisch dat daarna een jaar met hoge sterfte komt; door die jaren met lage sterfte zijn er veel mensen nog in leven die een infectie niet zullen overleven. Een ander punt, hoeveel van de sterftes zijn gevolg van corona en hoeveel zijn gevolg van de lockdown ? We hebben verhalen gehoord van zelfdodingen die door nabestaanden aan de lockdown zijn toegeschreven. Een collega van mij die wekelijkse behandelingen wegens kanker kreeg, is 4 maanden lang niet behandeld; zij leeft nog, maar hoeveel mensen zijn door zulke achterwege gelaten medische hulp wel al vroegtijdig overleden ?
Nog iets los van de sterftecijfers, er worden sterfgevallen aan coronavirus toegeschreven zonder dat er een coronavirus besmetting was. Tante van mijn buurman, 2 weken in’t ziekenhuis, in die tijd 6 keer getest op het virus, 6 keer negatief. Toen overleden, volgens de overlijdensakte aan corona. Dat doet mij vermoeden dat het aantal echte coronvirusdoden veel lager is dan van officiele kant wordt beweerd.
Tot slot nog dit. Zoek eens statistieken op van corona “cases” en “deaths” in verschillende staten van de VS. En vergelijk dat met de maatregelen die elke staat heeft genomen (lockdown wel of niet, mondkapjes of niet, scholen open of dicht, enz, en de datum waarop die maatregelen zijn ingevoerd of beeindigd.) Wat je ziet is dat in de meeste staten de curve op dezelfde momenten even steil omhoog of omlaag gaat, ongeacht welke maatregelen er van kracht zijn. Sterker nog, daar waar er duidelijke verschillen zijn tussen staten, lijkt het erop dat lockdowns, mondkapjes, enz juist besmettingen veroorzaken. Let wel, ikzelf beweer niet dat anti-virus maatregelen in feite pro-virus maatregelen zijn – maar die cijfers zijn wel stof tot nadenken.

Monsieur Bendy 25 januari 2021 om 09:53

@Limal en Mr de Rooij

Dus omdat ik enige kritiek uit op het coronabeleid, ben ik meteen een relschopper? Daar zijn de Rutte-De Jonge evangelisten wel goed in he? Als we toch met links strooien.
https://www.youtube.com/watch?v=mSbrv3ck-cA
Verklaring van het psychologische fenomeen dat achter dergelijk denken zit. Is weer eens iets anders dan de linkse propaganda van de NOS en het AD.

Michiel De Rooij 25 januari 2021 om 10:33

Ga eens inhoudelijk in op mijn reactie, M

Monsieur Bendy 25 januari 2021 om 10:46

@ Michiel

Inhoudelijk ben ik het best met je eens. Ik sta ook achter het merendeel vd maatregelen. Ik vind alleen niet, dat het virus zo verschrikkelijk gevaarlijk is, dat alles er maar voor gesloten en/of afgelast moet worden.
Natuurlijk moet je geen WK veldrijden met tienduizenden dolenthousiaste Vlamingen of een Ajax-Feyenoord in een uitverkochte JC ArenA, organiseren in deze tijden. Maar een veldrit of voetbalwedstrijd in het huidige format, moet echt wel gewoon kunnen hoor.
Dat bedoel ik met angst- en paniekzaaien, dat dit soort dingen worden afgelast of maatregelen als de avondklok worden ingevoerd. Er is gewoon geen basis voor.

Michiel De Rooij 25 januari 2021 om 11:01

Ok fair enough Monsieur. Het is alleen geen angst en paniek zaaien. Het is het zekere voor het onzekere nemen icm enige incompetentie. Veldrijden kan wmb ook gewoon doorgaan zonder publiek. Voetballen mag wmb zelfs met enig publiek. In Rotterdam waren ze vorig jaar al begonnen met de toeschouwers direct na de wedstrijd testen en monitoren. Een minimaal percentage was besmet en dan was nog de vraag of de besmetting in het stadion was opgelopen. Van Dissel heb ik een hekel aan gekregen. Met de mondkapjes discussie (hadden we veel eerder moeten invoeren) tot aan het op leugens gebaseerde besluit om tijdens de eerste golf geen beschermingsmiddelen beschikbaar te stellen aan de zorg medewerkers. Maar de crux is helaas het gedrag van mensen. Enige honderdduizenden mafklappers die overal lak aan hebben. Je kan beter je pijlen op hen richten.

David Janssens 24 januari 2021 om 12:11

Ja hoor: daar gaan we weer! Erg toevallig dat dit juist bij het WK gebeurd he? Oh nee: een WK trekt veel aandacht dus dat is een ideaal evenement om af te lassen! Geef weer aan hoe “erg” het allemaal is, zaai nog meer paniek om niets. Dat men niet slim is bewijst de uitspraak dat het veilig is omdat iedereen een negatieve PCR test moet hebben. Iedereen met meer dan 1.5 hersencel weet toch onderhand toch wel dat enkel een PCR test niets zegt?

Poeksel 24 januari 2021 om 12:40

Het is een vast een complot om jou te pesten!

Dikke Vrouw 24 januari 2021 om 12:18

Veelst te belangrijk voor de Vlaming. Ik denk dat het sowieso doorgaat

skylimit 24 januari 2021 om 12:19

Het paniekzaaien gaat maar door er lijkt geen einde aan te komen. Durf het gewone leven toch weer eens op te pakken. Het virus gaat echt niet weg door in doem denken te blijven zitten en onzinnige maatregelen die alleen de economie raken.
Alle crossen die tot nu toe zijn verreden, zijn goed gegaan, volgens mij zonder besmettingen, dus waarom zou dat in Oostende opeens anders zijn.
Waarschijnlijk weer een goede “burgevader” die even belangrijk wil zijn.

Brabander 24 januari 2021 om 13:02

+100

steven2743 24 januari 2021 om 13:41

Een maand geleden had ik je nog Wappie genoemd. Helaas begin ik het met je eens te raken. Het aantal varianten neemt maar toe: Brits, Zuid-Afrikaans, Braziliaans, et cetera. Zolang er internationaal vervoer is van personen, is er gewoon geen houden aan. Stel dat wij ons netjes aan de regels houden (stel..), dan nog komen er bijvoorbeeld mensen van Brazilië via Portugal naar ons land en begint het feest weer opnieuw. Mijn vertrouwen dat een vaccin geschikt is voor alle varianten is ook beperkt. Dat is het reguliere influenza vaccin namelijk ook niet. Dus misschien maar accepteren dat er een meer dodelijke variant rondwaart en voorzichtig zijn en zorgen dat je gezond bent (goed eten en bewegen), zodat we het aankunnen.

Frank V 24 januari 2021 om 14:03

Het virus is onzichtbaar maar wordt wel degelijk sterker en ‘groter’ door massa verspreiding als we ‘weer gewoon zouden gaan leven’.
Onder de gezonde bevolking is het virus misschien geen immens probleem maar een sterker en groter virus bereikt ook meer kwetsbare mensen.
En die belanden dan in ziekenhuizen die vrij snel overvol raken en er geen andere behandelingen meer kunnen gedaan worden dan corona. Misschien moet je de beelden er eens bijhalen om het te laten doordringen? Of praten met dokters en verpleegkundigen.
Daarom kunnen we niet gewoon leven zoals voorheen.

vanSpringel 24 januari 2021 om 12:23

Nog net brood (m.b.v. financiëel leengeld), maar geen spelen ?
Gedoemd foute kant op te gaan.

meun 24 januari 2021 om 12:37

In Belgie kan je je momenteel aan alles verwachten. Het gezond verstand is volledig verdwenen. De virologen hebben de macht overgenomen.

Frank V 24 januari 2021 om 13:48

In België is het momenteel goed te doen. Avondklok 24u00, 22u00 in Brussel.
Niet-essentiële winkels zijn open.
Het niet-essentieel reizen, zoals van in den beginne als gesteld door velen, is nu verboden.
Het probleem situeert zich nu in scholen, synagogen en sishabars.

Mochten de virologen de macht hebben dan was het in uw hol kruipen en blijven tot iedereen gevaccineerd is en het virus naar een andere planeet is gewaaid. Het is zo niet zo ingewikkeld, de virologen pleiten altijd voor stengere maatregelen, lockdown, en de politiek wil de economie recht houden. Ze moeten jongleren tussen stervende oudjes, die vooral geld kosten, en ter ziele gaande bedrijven, die vooral geld moeten opbrengen.

Massimo Bataille 24 januari 2021 om 16:08

Ik denk dat niet enkel in Belgie het gezond verstand is verdwenen.
In alle eerlijkheid denk ik dat vele maatregelen eerder doeltreffend zijn door het ‘angsteffect’ en psychologische invloed dan effectief het ‘virologisch’ effect.

Alle landen nemen verschillende maatregelen, van strikt tot iets minder strikt. En eigenlijk zijn ze allemaal in het zelfde schuitje.
Ze hebben in belgie ook de niet-essentiele winkels gesloten en dan geopend en eigenlijk heeft dit niets van invloed gehad ( zelf de minister gaf toe dat het psychologisch was).
In nederland heeft men ook de horeca gesloten en was de impact best beperkt.

Limal 24 januari 2021 om 12:37

Een heel spijtig toeval dat er net nu die onrustwekkende uitbraak is in Oostende, maar ze zijn duidelijk bezig met een gedegen risicoanalyse. Als het uiteindelijk afgeslast wordt zal het zijn omdat het absoluut nodig is.

Arie den Blanken 24 januari 2021 om 12:42

Als het niet kan doorgaan is dat het slechtste wielernieuws van dit weekeinde. Daar bij valt het stoppen van Dumoulin bij in het niet.
Ik heb liever dat het hele voorjaar op de weg moet worden geschrapt dan ook maar een veldrit. Maar als het niet verantwoord is dan si het maar zo.

Kelder is de Man 24 januari 2021 om 12:54

Je kan het natuurlijk ook los van elkaar zien. Er hoeft niet altijd de vergelijking getrokken te worden.

FDJ 24 januari 2021 om 13:01

Ik vind het vervelender om te lezen dat Dumoulin niet lekker in zijn vel zit dan dat er een keer geen WK veldrijden is.

Wheely 24 januari 2021 om 13:09

Ach ieder zijn ding toch? Misschien besluit Dumoulin wel te gaan veldrijden komend seizoen, iedereen blij.

Wielerbier 24 januari 2021 om 12:55

Doe de parken dan ook maar
Dicht en sluit de fietspaden want daar zit nog meer volk dicht opeen
De deelnemers en entourage worden toch meermaals getest?

Kaj 24 januari 2021 om 12:56

Tom Poes verzin een list

FDJ 24 januari 2021 om 13:01

De Belgen zijn bang voor de Britse variant Tom Pidcock.

Wheely 24 januari 2021 om 13:05

Die vind ik leuk!

Limal 24 januari 2021 om 13:34

Maar nee, de gevaarlijkste buitenlandse variant heeft zich al lang geleden gevestigd in België ;-)

-Stijn- 24 januari 2021 om 13:02

Hopelijk beslissen ze op tijd zodat renners niet tot de dag ervoor in onzekerheid moeten voorbereiden.

Arie den Blanken 24 januari 2021 om 13:31

Dat is nu juist het minst van belang want de renners zitten allemaal met dezelfde onzekerheid. Het is niet zo dat het er bij zijn die er meer of minder voor of nadeel van hebben.
Het laatste WK dat Sven Nys behaalde werd in de VS werd op het laatste moment de wedstrijd een dag vervroegd. Maakte niets uit. Wel voor ons want wij hadden geen twee dagen veldrijden op TV maar slechts een.

Wheely 24 januari 2021 om 13:07

Volgens mij is het verstandiger dit soort dingen juist wel door te laten gaan momenteel. Er heerst duidelijk onvrede dus het volk heeft brood en spelen nodig.

platteprijs 24 januari 2021 om 13:15

Het volgende zegt die burgemeester ook tegen de VRT: “Er is trouwens geen reden om weg te blijven uit Oostende: alles is hier veilig, als u zich aan de coronamaatregelen houdt.” Beetje dubbel als je er wel over denkt om het WK te schrappen.

Peter Lippens 24 januari 2021 om 13:38

Ben wel benieuwd of er dan nog wel gevoetbald mag worden. Zal wel want daar mag de burgemeester zelf gaan kijken terwijl Jan Publiek thuis op zijn duim kan zuigen. Van hypocrisie gesproken.

guyremgabdel 24 januari 2021 om 13:46

Er is wat paniek ontstaan omdat men niet zeker is dat de vaccins de Z-Afrikaanse variant tegenhouden, want die is idd opgedoken in het ziekenhuis, woonzorgcentrum en flatjes voor ouderen in Oostende. Zeker ook nu de farmabedrijven nog niet de helft van de beloofde aantallen willen/kunnen leveren.
Gisteren in het journaal een reportage gezien van Wuhan waar ze 2-3 maand echte lockdown gehad hebben en er nu terug een normaal leven leiden. Zij verstaan niet waarom wij in onze westerse wereld blijven aanmodderen. Scholen blijven hier open, reizen kan nog, telewerk wordt nauwelijks gecontroleerd, betogingen tegen avondklok. Ginderachter trekken ze zich niks aan van mensenrechten. Op slot is op slot. Je mocht er enkel buiten om mee te gaan met de politie naar de cel. Het resultaat kennen we.

Arie den Blanken 24 januari 2021 om 14:36

Inderdaad. Bij crisismanagement moeten democratische rechten simpel weg tijdelijk opzij worden gezet. De afgekondigde maatregelen met harde hand handhaven.

Wheely 24 januari 2021 om 14:49

Ik denk ook dat we in het westen onze lessen moeten trekken uit een aantal Aziatische landen, Australië en Nieuw Zeeland. Dat gekloot en gemodder in Europa duurt nu véél te lang.

Michiel De Rooij 24 januari 2021 om 15:01

Ik doe even een Paul de Leeuw tje. Aziaten zijn over het algemeen toch meer gedwee. En luisteren sneller en beter naar de overheid

FDJ 24 januari 2021 om 15:37

Zolang je de heilige huisjes genaamd scholen openhoudt als land ben je aan de beurt vroeg of laat. Zie Engeland en nu Portugal.

Uit berekening van het RIVM bleek zelfs dat de hardste klap op de R gaf.

Derierre de la course 24 januari 2021 om 19:04

Je bedoelt dat het in Azië wat minder democratische verwende kleine kleuters zijn en zich momenteel wat verantwoordelijker gedragen.
Niet dat ik de bestuursvorm daar zou aanbevelen. Maar in dit soort tijden helpt het wel.

guyremgabdel 24 januari 2021 om 20:00

Met te betogen tegen avondklok en vandalisme zal het virus niet weggaan. Hebben die jongeren dat al door ? Of hebben ze dat niet kunnen leren omdat hun school gesloten was ?

Frank V 24 januari 2021 om 13:54

Waar bemoeit Tommelein zich mee? Het WK is een afgesloten omgeving enkel voor betrokken en gezonde personen.

Of is het toch zo dat deze virussen in de (Oostendse) lucht hangen?

Fast Freddy 24 januari 2021 om 14:55

Extra testen van renners en omkadering lijkt me niet heel veel toevoegen bij een lokale uitbraak. Ik zou de lokale vrijwilligers maar extra testen en misschien zelfs vragen om in quarantaine te gaan. In ieder geval een weekje niet op bezoek bij opoe.

Massimo Bataille 24 januari 2021 om 16:11

Is inderdaad terug een paniekractie om toch maar nog eens de ‘angstreflex’ aan te wakkeren.
Eigenlijk heeft het WK veldrijden nauwelijks tot geen virologische impact voor de stad Oostende.
Alle renners en entourages zijn getest op het virus, waardoor het aantal besmette mensen zeer laag is ( er zijn altijd vals negatieven).
Er is nauwelijks tot geen interactie tussen ‘lokale’ mensen en het WK. Er zijn geen toeschouwers en de lokale vrijwilligers/organisatie hebben amper contact met de renners/entourage.
Alle renners komen eigenlijk enkel in contact met elkaar en hun eigen entourage.

coolietje 24 januari 2021 om 16:35

Tomeleintje heeft weer eens aandacht nodig…

Ik geloof nooit dat ze het WK veldrijden aflasten.

guyremgabdel 24 januari 2021 om 17:48

Zo kennen wij hem. Alle politiekers denken maar aan 3 personen : me, myself and I. Hun favoriete bezigheid is om met hun kop zoveel mogelijk op tv te komen om hun zgn populariteit hoog te houden..

Arie den Blanken 24 januari 2021 om 22:20

In het 7 uur journaal gevolgd door sportweekend op één klonk het heel wat genuanceerder.

Headlines

Materiaalzone

Populair